Despre viata lui Einstein – citate celebre

Timp de citire estimat: 3 minute


citate celebre einstein

citate celebre einstein

Viata lui Einstein – scurta biografie

Albert Einstein s-a nascut la Ulm, în Württemberg, Germania, pe 14 martie 1879. Șase săptămâni mai târziu, familia s-a mutat la Munchen, unde a început mai târziu școala  la Luitpold Gymnasium. Mai târziu, s-au mutat în Italia și Albert a continuat studiile la Aarau, Elveția și în 1896 a intrat la Școala Politehnică Federală Elvețiană din Zurich pentru a fi instruit în calitate de profesor în fizică și matematică. În 1901, anul în care a câștigat diploma, el a dobândit cetățenia elvețiană și, așa cum a fost în imposibilitatea de a găsi un post de profesor, el a acceptat un post de asistent tehnic în cadrul Oficiului de Brevete elvețian. În 1905 a obținut doctoratul.

În timpul șederii sale la Oficiul de Brevete, și în timpul liber, el a facut o mare parte din munca sa remarcabilă și în 1908 a fost numit Privatdozent în Berna. În 1909 a devenit profesor extraordinar la Zurich, în 1911 profesor de fizica teoretica la Praga, revenind la Zurich în anul următor pentru a obtine un post similar. În 1914 a fost numit director al Kaiser Wilhelm Institutul de Fizica si profesor la Universitatea din Berlin. El a devenit cetățean german în 1914 și a rămas în Berlin până în 1933, când a renunțat la cetățenie din motive politice și a emigrat în America pentru a lua poziția de profesor de fizica teoretica la Princeton *. El a devenit cetățean al Statelor Unite în 1940 și s-a retras din postul său în 1945.

După al doilea război mondial, Einstein a fost o figură de frunte în mișcarea Guvernului Mondial, i s-a oferit președinția statului Israel, pe care el a refuzat-o, și a colaborat cu Dr. Chaim Weizmann în stabilirea Universitatii Ebraică din Ierusalim.

Einstein a apărut întotdeauna să aibă o imagine clară a problemelor de fizica si determinarea de a le rezolva. El a avut o strategie proprie și a fost capabil sa vizualizeze principalele etape pe drumul spre scopul său. El a privit realizările sale majore ca simple baze de pornire pentru avansul următor.

La începutul operei sale științifice, Einstein a realizat inadvertențele de mecanica newtoniană și binecunoscuta – teoria relativității a derivat dintr-o încercare de a reconcilia legile mecanicii cu legile câmpului electromagnetic. El s-a ocupat cu probleme clasice ale mecanicii statistice și probleme în care au fost fuzionate cu teoria cuantică: acest lucru a dus la o explicație a mișcării browniene a moleculelor. El a investigat proprietatile termice de lumină cu o densitate scăzută de radiații și observațiile sale au pus bazele teoriei fotonilor de lumină.

În primele sale zile la Berlin , Einstein a postulat că interpretarea corectă a teoriei relativității trebuie să furnizeze , de asemenea, o teorie a gravitației și în 1916 a publicat lucrarea sa despre teoria generală a relativității . În acest timp el a contribuit , de asemenea, la problemele teoriei radiațiilor și a mecanicii statistice .

În anii 1920 , Einstein, a continuat să lucreze la interpretarea probabilistica a teoriei cuantice , și a perseverat cu acest lucru in America. El a contribuit in mecanica statistica prin dezvoltarea teoriei cuantice, a unui gaz monoatomic și a realizat o muncă valoroasă , în legătură cu probabilitățile de tranziție atomice și cosmologia relativistă .

După pensionarea sa, el a continuat să lucreze pentru unificarea conceptelor de bază ale fizicii , având o abordare opusă .

Cercetările lui Einstein și lucrările sale mai importante sunt:
Teoria Relativității Restranse( 1905 ) , Relativitatea ( traduceri în limba engleză , 1920 și 1950) , Teoria relativitatii generalizate ( 1916 ) , Investigații privind Teoria Miscarii browniene a moleculelor ( 1926 ) etc.

Albert Einstein a primit diplome onorifice de doctor în știință , medicină și filozofie de la mai multe universități europene și americane . În timpul anilor 1920 a predat în Europa , America și Orientul Îndepărtat . El a câștigat numeroase premii în semn de recunoaștere a muncii sale , inclusiv Medalia Copley a Societatii Regale din Londra în 1925 , și Medalia Franklin de la Institutul Franklin în 1935 .

Darurile lui Einstein, în mod inevitabil au dus la o viata petrecuta mai mult în singurătate intelectuală și , pentru relaxare , muzica a jucat un rol important în viața lui . El s-a căsătorit cu Mileva Maric în 1903 și au avut o fiică și doi fii , căsătoria lor a fost dizolvată în 1919 și în același an sa căsătorit cu verișoara lui , Elsa Lowenthal , care a murit în 1936 . A murit pe 18 aprilie 1955 la Princeton , New Jersey .

Citate celebre Einstein

  1. Cine n-a facut niciodată vreo greşeală, n-a încercat nimic nou.
  2. Intelectualii rezolvă probleme, geniile le previn.
  3. Ştiinţa este un lucru minunat dacă nu trebuie să-ţi câştigi existenţa din ea.
  4. Cel mai greu lucru de înţeles din lume e impozitul pe venit.
  5. Sunt convins că el (Dumnezeu) nu joacă zaruri.
  6. Realitatea e doar o iluzie, însă una foarte persistentă.
  7. Nu mă gândesc niciodată la viitor. Vine el singur destul de curând.
  8. Singurul lucru care intră în opoziţie cu cunoaşterea mea e educaţia mea.
  9. Două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană. Şi nu sunt chiar sigur în legatură cu universul.
  10. Nu ştiu cu ce fel de arme va fi purtat Cel De-al 3-lea Razboi Mondial, însă Cel De-al 4-lea va fi purtat cu pietre şi beţe.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Despre viata lui Einstein – citate celebre”

  1. Avatar Alex P.
    Alex P.

    Mai pun si eu cateva citate 😛
    Nu stiu daca-s cele mai importante dar mi se par faine.

    Nu vă faceţi griji cu dificultăţile voastre la matematică. Vă asigur că ale mele sunt chiar mai mari!

    Cel ce mărşăluieşte vesel în rând cu trupa, deja şi-a câştigat dispreţul meu. I s-a dat ditamai creierul din greşeală, din moment ce măduva spinării i-ar fi ajuns.

    Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii.

    Adevărul care nu are legătură cu tine nu există.

    Uneori plătim mult mai mult pentru lucrurile pe care le primim pe gratis.

    Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine.

    Încearcă nu să fii un om de succes, ci un om de valoare.

    Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate.

    Orice prost poate să ştie. Scopul este să înţelegi.

    Cu cât matematicile sunt mai exacte, cu atât se desprind de realitate.

    Dacă vrei să duci o viaţă fericită, ancoreaz-o de un scop, nu de oameni sau de obiecte.

    Dacă oamenii sunt buni doar pentru că se tem de o pedeapsă şi speră într-o răsplată, atunci suntem, într-adevăr, o adunătură jalnică.

    Doar viaţa ce-o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită.

    Sunt convins că unele activităţi şi practici politice şi sociale ale organizaţiilor catolice sunt în detrimentul comunităţii şi chiar periculoase pentru aceasta ca întreg, aici şi oriunde. Menţionez aici doar lupta împotriva contracepţiei într-un timp când suprapopularea diverselor ţări a devenit o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii oamenilor şi un grav obstacol în calea oricărei încercări de a organiza pacea pe această planetă.

    Lumea nu va fi distrusă de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervină.

    A devenit cumplit de evident că tehnologia ne-a depăşit umanitatea.

    Ca să fii un membru ideal al unei turme de oi, trebuie mai ales să fii oaie.

    Frica de moarte este cea mai nejustificată frică, deoarece, când eşti mort, nu mai există riscul vreunui accident.

    Dobândirea minunatelor mijloace de producţie n-a adus libertatea, ci grija şi foametea.

    Majoritatea profesorilor îşi pierd vremea punând întrebări care urmărsc să dezvăluie ce nu ştie elevul, în vreme ce adevărata artă a examinării constă în a afla ce ştie de fapt elevul sau ce poate să ştie.(ASTA MERGE PRTFECT CU FACULTATEA DE LITERE)

    Un nou mod de gândire e necesar dacă oamenii vor să supravieţuiască.

    Nu e foarte important ca cineva să înveţe date. Pentru asta n-are nevoie de facultate. Le poate afla din cărţi. Importanţa unei educaţii într-o facultate de arte liberale nu constă în învăţarea multor date, ci în antrenarea minţii pentru a cunoaşte ce nu se poate afla dintr-un manual.

    Inima spune da, însă mintea spune nu.

    Căsnicia nu-i decât o sclavie care pare civilizată.

    Dacă nu poate fi plătit cu niciun preţ, înseamnă că nu are nicio valoare.

    Căsnicia îi face pe oameni să se trateze unul pe altul ca nişte acte de proprietate, nu ca nişte fiinţe libere.

    N-ar trebui ca descoperirea reacţiei nucleare în lanţ să provoace distrugerea omenirii, aşa cum nici descoperirea chibriturilor n-a făcut-o.

    Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sănătatea umană şi nu va creşte şansele de supravieţuire a vieţii pe Pământ ca evoluţia către o dietă vegetariană.

    Sper sa ca nu v-ati plictisit. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *