Despre viata lui Einstein – citate celebre

citate celebre einstein

Viata lui Einstein – scurta biografie

Albert Einstein s-a nascut la Ulm, în Württemberg, Germania, pe 14 martie 1879. Șase săptămâni mai târziu, familia s-a mutat la Munchen, unde a început mai târziu școala  la Luitpold Gymnasium. Mai târziu, s-au mutat în Italia și Albert a continuat studiile la Aarau, Elveția și în 1896 a intrat la Școala Politehnică Federală Elvețiană din Zurich pentru a fi instruit în calitate de profesor în fizică și matematică. În 1901, anul în care a câștigat diploma, el a dobândit cetățenia elvețiană și, așa cum a fost în imposibilitatea de a găsi un post de profesor, el a acceptat un post de asistent tehnic în cadrul Oficiului de Brevete elvețian. În 1905 a obținut doctoratul.

În timpul șederii sale la Oficiul de Brevete, și în timpul liber, el a facut o mare parte din munca sa remarcabilă și în 1908 a fost numit Privatdozent în Berna. În 1909 a devenit profesor extraordinar la Zurich, în 1911 profesor de fizica teoretica la Praga, revenind la Zurich în anul următor pentru a obtine un post similar. În 1914 a fost numit director al Kaiser Wilhelm Institutul de Fizica si profesor la Universitatea din Berlin. El a devenit cetățean german în 1914 și a rămas în Berlin până în 1933, când a renunțat la cetățenie din motive politice și a emigrat în America pentru a lua poziția de profesor de fizica teoretica la Princeton *. El a devenit cetățean al Statelor Unite în 1940 și s-a retras din postul său în 1945.

După al doilea război mondial, Einstein a fost o figură de frunte în mișcarea Guvernului Mondial, i s-a oferit președinția statului Israel, pe care el a refuzat-o, și a colaborat cu Dr. Chaim Weizmann în stabilirea Universitatii Ebraică din Ierusalim.

Einstein a apărut întotdeauna să aibă o imagine clară a problemelor de fizica si determinarea de a le rezolva. El a avut o strategie proprie și a fost capabil sa vizualizeze principalele etape pe drumul spre scopul său. El a privit realizările sale majore ca simple baze de pornire pentru avansul următor.

La începutul operei sale științifice, Einstein a realizat inadvertențele de mecanica newtoniană și binecunoscuta – teoria relativității a derivat dintr-o încercare de a reconcilia legile mecanicii cu legile câmpului electromagnetic. El s-a ocupat cu probleme clasice ale mecanicii statistice și probleme în care au fost fuzionate cu teoria cuantică: acest lucru a dus la o explicație a mișcării browniene a moleculelor. El a investigat proprietatile termice de lumină cu o densitate scăzută de radiații și observațiile sale au pus bazele teoriei fotonilor de lumină.

În primele sale zile la Berlin , Einstein a postulat că interpretarea corectă a teoriei relativității trebuie să furnizeze , de asemenea, o teorie a gravitației și în 1916 a publicat lucrarea sa despre teoria generală a relativității . În acest timp el a contribuit , de asemenea, la problemele teoriei radiațiilor și a mecanicii statistice .

În anii 1920 , Einstein, a continuat să lucreze la interpretarea probabilistica a teoriei cuantice , și a perseverat cu acest lucru in America. El a contribuit in mecanica statistica prin dezvoltarea teoriei cuantice, a unui gaz monoatomic și a realizat o muncă valoroasă , în legătură cu probabilitățile de tranziție atomice și cosmologia relativistă .

După pensionarea sa, el a continuat să lucreze pentru unificarea conceptelor de bază ale fizicii , având o abordare opusă .

Cercetările lui Einstein și lucrările sale mai importante sunt:
Teoria Relativității Restranse( 1905 ) , Relativitatea ( traduceri în limba engleză , 1920 și 1950) , Teoria relativitatii generalizate ( 1916 ) , Investigații privind Teoria Miscarii browniene a moleculelor ( 1926 ) etc.

Albert Einstein a primit diplome onorifice de doctor în știință , medicină și filozofie de la mai multe universități europene și americane . În timpul anilor 1920 a predat în Europa , America și Orientul Îndepărtat . El a câștigat numeroase premii în semn de recunoaștere a muncii sale , inclusiv Medalia Copley a Societatii Regale din Londra în 1925 , și Medalia Franklin de la Institutul Franklin în 1935 .

Darurile lui Einstein, în mod inevitabil au dus la o viata petrecuta mai mult în singurătate intelectuală și , pentru relaxare , muzica a jucat un rol important în viața lui . El s-a căsătorit cu Mileva Maric în 1903 și au avut o fiică și doi fii , căsătoria lor a fost dizolvată în 1919 și în același an sa căsătorit cu verișoara lui , Elsa Lowenthal , care a murit în 1936 . A murit pe 18 aprilie 1955 la Princeton , New Jersey .

Citate celebre Einstein

 1. Cine n-a facut niciodată vreo greşeală, n-a încercat nimic nou.
 2. Intelectualii rezolvă probleme, geniile le previn.
 3. Ştiinţa este un lucru minunat dacă nu trebuie să-ţi câştigi existenţa din ea.
 4. Cel mai greu lucru de înţeles din lume e impozitul pe venit.
 5. Sunt convins că el (Dumnezeu) nu joacă zaruri.
 6. Realitatea e doar o iluzie, însă una foarte persistentă.
 7. Nu mă gândesc niciodată la viitor. Vine el singur destul de curând.
 8. Singurul lucru care intră în opoziţie cu cunoaşterea mea e educaţia mea.
 9. Două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană. Şi nu sunt chiar sigur în legatură cu universul.
 10. Nu ştiu cu ce fel de arme va fi purtat Cel De-al 3-lea Razboi Mondial, însă Cel De-al 4-lea va fi purtat cu pietre şi beţe.

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

O parere

 1. Alex P. Alex P.

Spune parerea ta!

 

Sus