Karma şi inevitabilul

Timp de citire estimat: 4 minute


Am învăţat de mic că pentru ceea ce îmi doresc trebuie să fac ceva. Intrat în aceasta karma am privit realizările mele de până acum, şi chiar dacă la unele îmi pare că nu am contribuit, de fapt am făcut ceva pentru orice. Aşa am realizat că sunt două tipuri de acţiuni karmice pe care le facem pentru ceea ce ne dorim.

Karma Acţiunilor directe

Ele sunt suma tuturor intervenţiilor noastre conştiente ce se orientează strict către ceea ce ne dorim. Într-o zi putem face conştient mai multe acţiuni pentru mai multe dorinţe. Ideal ar fi ca ori ceea ce facem zi de zi să fie pentru ceea ce ne dorim, în felul ăsta putem beneficia de o plăcere continuă de a trăi, ducându-ne viaţa pe un paralelism între ceea ce vrem şi ceea ce facem pentru ceea ce vrem.

Karma Acţiunilor indirecte

Ele nu sunt neapărat inconştiente ci mai degrabă sunt acţiuni neorientate dar care după regula universală a karmei, ele generează un efect resimţit în ceea ce experimentăm în viaţa noastră. Nici o schimbare din viaţa noastră nu se consumă la acţiune şi atât. Efectele pot fi proeminente şi de lungă durată sau puţin vizibile şi de scurtă durată, ori inversate.

În acţiunile indirecte am regăsit şi felul nostru de a fi, construit conştient dar abordat de cele mai multe ori inconştient. Din toate câte am cercetat am descoperitpentru a beneficia de o viaţă bună trebuie să ne orientăm cât mai mult în partea acţiunilor directe şi mai puţin în partea acţiunilor indirecte.

Mai departe am descoperit o altă valoare a cercului deja cunoscut, pe care vreau să îl şi reamintesc. Ştim că orice acţiune are un efect, şi mai ştim că în spatele lor stă alegerea; noi alegem ce să facem şi făcând astfel efectele pot fi ştiute din timp sau pot fi create aşteptări.

Să filozofez asupra acestor aspecte pentru mine este important pentru că toate au la bază ceea ce noi suntem ca şi fiinţe omeneşti şi să ne cunoaştem de la originea modului nostru de a fi, este important. Aşa că descoperind ce stă în spatele acţiunii şi reacţiunii (adică efectul), adică alegerea, am mers mai departe şi am descoperit ce stă după aceste două variabile. După reacţiunie, ba chiar aproape instantaneu, se află inevitabilul.

Karma Inevitabilului

El este după părerea mea o constantă vie a ciclului karmic. Dacă avem posibilitatea de a ne trăi viaţa după cum vrem, în urma acţiunilor noastre avem parte de o reacţiune ce crează asupra intenţiei noastre un inevitabil.

Ceea ce am sesizat este faptul că inevitabilul pentru a fi un succes are nevoie de primul tip de acţiuni, anume, acţiuni directe. În acest fel practic se crează inevitabilul ceea ce poate însemna îndeplinirea unui scop sau a unei dorinţe.

Deci, cu toate spuse, se pare că puterea de a ne trăi viaţa, de a fi fericiţi şi împliniţi, stă în mâinile noastre, tot ceea ce trebuie să facem este să acceptăm şi mai departe să trăim prezentul conştient şi plini de dorinţe, ca urmare, acţiunile noastre să fie directe, orientate către ceea ce ne propunem să fim, să facem, să descoperim etc.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *