Latura spirituală a postului – Cum este ziua a 2-a de post cu apă

Salutare. Astăzi este a doua zi doar cu apă, și, dacă te întrebi cumva cam câtă apă consum pe zi, să știi că nu am un răspuns concret.

Port această sticlă de apă cu mine și ori de câte ori îmi este sete, consum din ea necesarul meu. Dacă o să începi cumva să ții un post cu apă, o să simți cât ai nevoie. În special, în timpul postului cu apă se consumă foarte multă apă (nu-ți imagina un consum exagerat, sunt zile și zile), având în vedere că organismul nu primește nimic altceva decât apă.

Vei simți în permanență o nevoie de a consuma apă (în special în primele zile, mai apoi se diminuează). Oricum ar fi, consum mai mult de 2 l de apă pe zi, între 2, să zicem 4 litri, cam așa, pe zi.

Îmi umplu sticluța cu apă și când se termină, o umplu din nou. Aceasta este apă de fântână, este o apă foarte bună (cu un pH peste 8) pe care ne-o aducem acasă ori de câte ori se termină proviziile. Astăzi, cum am zis, este a doua zi de post. O să vreau să revin puțin la ziua de ieri.

Postul cu apa ziua 2 min

Senzații și reacții în corp în ziua a doua a postului

Spre seară am simțit o foarte puternică durere de cap care m-a lăsat de-abia în momentul în care am reușit să adorm. Adică n-am mai simțit-o că am adormit, dar este ceva firesc în primele zile și nu numai în primele zile pentru că organismul încearcă să se adapteze la noua situație.

El nu mai primește hrană și energiile se schimbă. Durerea de cap este ceva normal, este ceva firesc care se manifestă în timpul postului cu apă. Astăzi, fiind a doua zi, mă simt mult mai moale, comparativ cu ieri. Dacă ieri am fost în energia de a face, astăzi sunt în energia de a fi și atât.

Am simțit cum trebuie să fiu mult mai atentă pe ceea ce se întâmplă în organismul meu. Am început să am senzații, în special în zona mâinilor și a picioarelor. Extremitățile sunt cele care sunt în special primele care reacționează la postul cu apă.

Un alt element important este o senzație diferită decât în mod normal la nivelul rinichilor, având în vedere că consum foarte multă apă. Cel mai probabil se elimină foarte multe toxine și rinichii sunt acum bombardați cu tot felul de substanțe care încearcă să se elimine.

Latura spirituala min

Latura spirituală a postului cu apă

Ieri am spus că astăzi o să vorbim despre latura spirituală a postului. Postul este un procedeu care se practică de foarte multă vreme. Se practică în special pentru vindecare, dar mai are și o cu totul altă conotație decât vindecarea fizică.

Postul este o metodă prin care oamenii se apropie mai mult de divinitate. În timpul postului am observat că pot să fiu față în față cu mine însumi. Pot să îmi înfrunt (și eliberez) fricile pentru că postul vine cu foarte multe frici. N-are rost să le enumăr pentru că fiecare are propriile frici, dar sunt destule.

Pentru mine postul, din punct de vedere spiritual, este un foarte bun exercițiu de stăpânire de sine. Pe lângă asta, îmi dă posibilitatea să mă redescopăr, să aflu cine sunt eu cu adevărat la originea mea, să intru intr-o comuniune directă cu tot ceea ce înseamnă divinitate și Univers.

În timpul postului este mult mai ușor dacă alegi să practici una dintre tehnicile învățate de fiecare în parte. Poți să te rogi, poți să meditezi, poți să cânți, poți să dansezi, poți să râzi, poți să plângi, toate fac parte dintr-o latură spirituală a firii umane.

Mie îmi place foarte mult să cânt în timpul postului, mă ajută foarte mult să mă detașez de ceea ce apare ca și frică. Și plus de alta, mă ajută să mă conectez mult mai bine (ușor) la Sursă!

Îmi place să cânt, dar folosesc și meditația ca să mă echilibrez, să fiu așa cum trebuie să fiu.

Ce înseamnă pentru mine meditația?

Meditația este momentul în care închid ochii și atenția mea se duce pe respirație. Încerc să fiu atentă doar la respirație și să-mi las mintea în pace. Asta înseamnă pentru mine meditația (explicată cât mai simplist posibil) și de fiecare dată mă ajută în timpul postului pentru că mă centrez, astfel aș fi mereu în minte și aș încerca să caut răspunsuri, să văd ce și cum ar trebui să fac să văd care sunt fricile, ori prin meditație, toate acestea se întâmplă în background (în spate).

Respirația mă ajută să mă centrez și totul se linistește. Reușesc să îmi liniștesc întreg corpul care poate fi destul de agitat în timpul postului.

Și astăzi, de exemplu, corpul îmi este tensionat pentru că el nu mai primește hrana, care este o energie destul de grosieră. A început să se simtă în fiecare parte câte o senzație.

Senzatia de foame si temperatura corpului min

Senzația de foame și temperatura în timpul postului

Legat de liniștirea minții și a corpului, revin la corp. În zilele de post, corpul poate fi destul de agitat.

Cum am menționat, se începe cu extremitățile. Este foarte importantă temperatura extremităților, mai ales că în timpul postului scade foarte mult și este important să menținem o temperatură constantă pentru a nu simți frigul. Deja dacă stau prea mult încep să tremur.

Revin la ziua a doua, mi-am amintit o chestie care mi se pare genială. Încă este prezentă senzația de foame, deși se diminuează încet, încet.

O chestie foarte importantă despre senzația de foame pe care sunt convinsă că mulți nu o știu, senzația de foame apare undeva la nivelul gâtului, nu la nivelul stomacului. Dacă o să fiți atenți la nivelul gâtului, o să vedeți cât de pregnantă este senzația de foame. Ceea ce se întâmplă la stomac este cu totul altceva, este faptul că nu mai primește hrană solidă și trebuie să gestioneze ce are acolo.

Mai mult, despre postul cu apă…

Cam atât (pentru acum) despre latura spirituală a postului. Ne vom auzi mâine cu alte informații. Mâine aș vrea să vorbim despre ce se întâmplă în corpul nostru în timpul postului. Așa că să aveți o zi frumoasă, ne auzim mâine!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *