Lecitina stimulează funcţiile cerebrale

Timp de citire estimat: 3 minute


Lecitina este o substanţă naturală ce conţine colină, fosfor, inozitol şi acid linoleic. Consumul de lecitina ajută la prevenirea aterosclerozei, protejarea împotriva bolilor cardiovasculare, îmbunătăţeşte funcţiile creierului, ajută la o menţinere sănătoasă a ficatului şi rinichilor, ajută în absorbţia vitaminei A şi repară leziunile hepatice cauzate de consumul de alcool. Acest nutrient este esenţial pentru fiecare celulă vie a corpului uman.

Lecitina a fost găsită într-o gamă largă de alimente. Cele mai bune surse de lecitina naturala sunt varza, conopida, năutul, fasolea verde, lintea, soia, porumbul, mazărea, ficatul de viţel, ouăle, drojdia de bere, cerealele, legumele, peştele şi germenii de grâu. Toate acestea sunt o sursă nu numai de lecitina naturala, ci şi de vitamine. De asemenea, lecitina este un aditiv alimentar pe care îl găsim în îngheţată, margarină, maioneză şi în batoanele de ciocolată.

ciocolata cu lecitina

Această substanţă este disponibilă în suplimente naturale cât şi sintetice. Luând câte o capsulă de lecitina înainte de fiecare masă poate ajuta organismul să digere grăsimile şi vitaminele liposolubile cum ar fi vitamina A, vitamina E şi vitamina D. În cazul în care nu aveţi o dietă destul de bogată în aceste vitamine, le-aţi putea înlocui cu multivitamine. Consumul de multivitamine întăreşte sistemul imunitar şi conferă organismului atât necesarul zilnic de energie, cât şi o stare generală de bine.

Lecitina – cunoscuta pentru imbunatatirea memoriei

Colina găsită în lecitina ajută organismul să producă acetilcolina, o substanţă ce acţionează asupra sistemului nervos şi este esenţială în fucţia memoriei din creier. Nenumărate studii au demonstrat că persoanele care iau lecitinaprezintă o îmbunătăţire semnificativă la scorurile testelor de memorie. De asemenea s-a observat că efectele consumului de lecitina sunt imediate – este una dintre puţinele substanţe cum ar fi alcoolul de exemplu care trece bariera hemato-encefalică şi produce o reacţie imediată.

Pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească memoria, performanţele intelectuale, dar şi să menţină o stare de sănătate a întregului organism, vă recomand cu drag sa consumati cat mai multe alimente ce contin lecitina naturala..


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Lecitina stimulează funcţiile cerebrale”

  1. Avatar Mihaela

    Lecitina chiar functioneaza in momente de concentrare maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *