Legumele de vară sunt adevărate medicamente

1 comentariu la Legumele de vară sunt adevărate medicamente

Legumele de vară sunt adevărate medicamente 1

Ca în fiecare vară, consumul legumelor şi fructelor aduce  un aport important de vitamine şi minerale organismului. Dacă unele au efecte benefice asupra sistemului nervos sau circulator, altele sunt excelente pentru întărirea unghiilor şi întreţinerea părului.

Ţelina exercită o acţiune calmantă asupra sistemului nervos. Este foarte bogată în vitamina E care protejează arterele, este antiinfecţioasă şi, în plus, sub formă de suc, dă rezultate excepţionale în cura de slăbire.

Sucul de roşii este foarte bogat în sodiu, calciu, potasiu, magneziu. De asemenea conţine foarte multe vitamine şi enzime, cu condiţia să fie consumat crud. Prin fierbere devine foarte acid pentru organism, toate elementele  deteriorându-se.

Mărarul, pe lângă faptul că este un foarte bun condiment, se foloseşte pentru tratarea pielonefritelor, cistitei, în combaterea pietrei la rinichi sub forma ceaiului din seminţe.

Sucul de varză ajută la vindecarea ulcerelor, a constipaţiilor rebele, a erupţiilor şi a eczemelor. De reţinut faptul că adăugarea de sare preparatelor din varză distruge vitaminele acesteia.

Castravetele este probabil cel mai bun diuretic natural. Conţine potasiu, fosfor, sodiu, clor şi multe altele. Datorită procentului ridicat de siliciu şi sulf, favorizează creşterea şi întreţinerea părului, întărirea unghiilor. Este un bun remediu în oscilaţiile de tensiune datorită procentului ridicat de potasiu!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

  1. Vara este anotimpul potrivit pentru o cura de vitamine, gasim cu usurinta legume si fructe prospete din romanica noastra.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *