Legumele de vară sunt adevărate medicamente

Timp de citire estimat: 2 minute


Ca în fiecare vară, consumul legumelor şi fructelor aduce  un aport important de vitamine şi minerale organismului. Dacă unele au efecte benefice asupra sistemului nervos sau circulator, altele sunt excelente pentru întărirea unghiilor şi întreţinerea părului.

Ţelina exercită o acţiune calmantă asupra sistemului nervos. Este foarte bogată în vitamina E care protejează arterele, este antiinfecţioasă şi, în plus, sub formă de suc, dă rezultate excepţionale în cura de slăbire.

Telina si legumele de vara beneficii

Sucul de roşii este foarte bogat în sodiu, calciu, potasiu, magneziu. De asemenea conţine foarte multe vitamine şi enzime, cu condiţia să fie consumat crud. Prin fierbere devine foarte acid pentru organism, toate elementele  deteriorându-se.

Mărarul, pe lângă faptul că este un foarte bun condiment, se foloseşte pentru tratarea pielonefritelor, cistitei, în combaterea pietrei la rinichi sub forma ceaiului din seminţe.

Sucul de varză ajută la vindecarea ulcerelor, a constipaţiilor rebele, a erupţiilor şi a eczemelor. De reţinut faptul că adăugarea de sare preparatelor din varză distruge vitaminele acesteia.

Castravetele este probabil cel mai bun diuretic natural. Conţine potasiu, fosfor, sodiu, clor şi multe altele. Datorită procentului ridicat de siliciu şi sulf, favorizează creşterea şi întreţinerea părului, întărirea unghiilor. Este un bun remediu în oscilaţiile de tensiune datorită procentului ridicat de potasiu!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Legumele de vară sunt adevărate medicamente”

  1. Vara este anotimpul potrivit pentru o cura de vitamine, gasim cu usurinta legume si fructe prospete din romanica noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *