Pentru tenul gras, uleios, se recomandă aceleaşi masti cosmetice ca si cele recomandate pentru ten gras seboreic, cu deosebirea că sucurile menţionate acolo se înlocuiesc cu cele de vişine, gutui, grepefrut, castravete, cătină, lămâie şi roşii, toate proaspăt extrase.
Pentru acest tip de ten ajută foarte mult drojdia de bere proaspătă, diluată cu sucuri de fructe.
Masti naturale pentru ten gras
Măştile naturale care au în componenţa lor tărâţe de grâu (nu mai vechi de 8-16 zile) sau făină de porumb fină şi proaspătă, datorită uscării lor pe piele, nu se îndepărtează imediat, ci se freacă cu mişcări circulare uşoare cu ajutorul degetelor. După terminarea acestei operaţii, măştile vor fi îndepărtate uşor, prin spălare cu apă caldă sau cu infuzie de plante corespunzătoare fiecărui tip de ten.
Când tenul este îmbătrânit prematur, cea mai indicată este masca din miere, combinată cu polen, propolis sau lăptişor de matcă, la care se adaugă un albuş de ou de găină sau de prepeliţă şi drojdie de bere proaspătă, înmuiată cu sucuri proaspăt extrase din fructele sau legumele corespunzătoare fiecărui tip de ten.
Toate aceste masti naturale.enumerate mai sus au rolul de a indeparta pielea moarta, de a curata, hidrata si intineri pielea. Plus de asta, aceste masti ajuta la echilibrarea ph-ului tenului.
Mastile naturale au rolul de hrani pielea asa cum alimentele ne hranesc pe noi. Alimentele pe care le consumam de multe ori nu ajung sa ne hraneasca si pielea, de aceea cel mai indicat este sa ii oferim o altfel de hrana, externa, pe care sa o ia pielea singura. Ea va extrage din fiecare masca escat ce si cat are nevoie.
Foloseste masti naturale pentru ten, combinatii pe care le crezi potrivite pentru pielea ta si pe care le ai la indemana. Combinatiile pot fi multiple, avand in vedere ca poti folosi fructe, legume, cereale, cafea, cacao, lapte, miere de albine si alte produse ale stupului.
Lasă un răspuns