Migdalele ajuta la prevenirea cancerului


migdalele Prunus-dulcis
0
0

Migdalele (Prunus dulcis) – Copacul de migdale dulci are scoarța închisă la culoare, flori albe primăvara devreme și fructe uscate, cu o ‘piatră’ ce conține în interior sămânța. Migdalele aromatizează multe feluri de mâncare. Uleiul de migdale este un ulei presat din semințele de migdale dulci și este folosit în cosmetică, ca ulei de masaj și medicament.

Migdalele – beneficii pentru sanatate

Migdalele trebuie mestecate bine și încet. S-a aflat despre ele că ajută la prevenirea cancerului. Arabii care traversează deșertul trăiesc doar cu apă, curmale și cu migdale. Puteți înmuia 30 de grame de migdale de cu seară în 120 grame de apă și dimineața  aruncati apa, le spalati si le puneți în blender și faceți lapte de migdale. Daca aveti rabdare, inainte sa le puneti in blender, le puteti decoji.

Migdalele decojite pot calma arsurile gastrice, iar cele mărunțite, nu făcute praf, sunt un bun gomaj pentru ten. Uleiul esențial de migdale ameliorează tusea și răgușeala. Migdalele conțin foarte puțin amidon, motiv pentru care făina de migdale și untul de migdale sunt recomandate diabeticilor.

Atenție: migdalele conțin acid cianhidric și pot fi toxice dacă sunt consumate în cantități mari (50 de boabe pentru un adult, 10 pentru un copil).

Părți folosite: semințe și lemn

Utilizări magice: (lemnul) se arde pentru bani, bogății și înțelepciune. Din lemnul de migdal se poate face o frumoasă baghetă magică. Uleiul de migdale dulci este unul dintre uleiurile primare pentru ritualuri.

Într-o fabulă veche, Phyllis a fost părăsită de iubitul ei Demophoon și ca urmare, a murit de durere. Zeii au preschimbat-o într-un migdal neroditor. Când Demophon s-a întors și a îmbrățișat copacul, acesta a înfrunzit și înflorit – simbol al dragostei adevărate ce transcede moartea.

Aromoterapie: bază pentru masaj, baie, și pentru produsele de îngrijire corporală. Uleiul de migdale dulci este neparfumat și este foarte hrănitor pentru piele.

Etichete: #Banii, #Beneficii pentru sănătate, #Dulce, #Flori, #Fructe, #Masaj, #Simbol, #Uleiul

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *