Mobila Feng Shui pentru casa ta și armonizarea lui “îmi place”

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
Grila Bagua pentru a alege mobila Feng Shui pentru casa ta

Mobila Feng Shui respectă culoarea, materialul și forma. Armonizarea casei din punct de vedere Feng Shui o faci tu, dar amenajezi și decorezi stațiul după niste criterii. Ca să înțelegi mai bine cum alegi și aranjezi mobilierul în stil Feng Shui, trebuie să citești mai departe.

Putem spune că fiecare spațiu respectă cu fidelitate întregul din care face parte. Adică fiecare încăpere din casa ta poate fi armonizată după regula celor 9 centri energetici Feng Shui, în timp ce toată casa este și ea armonizata Feng Shui. Armonizarea Feng Shui pentru casă înseamna armonizarea curgerii energiei prin spațiul locuinței. Se pornește de la intrare (in armonia feng shui intrarea în casa este spre nord), din locul de unde izvorăște energia în casa ta.

Deja ai împărțit spațiul casei după roluri, întrebuințări. Încăperilor le-ai oferit identități și personalități distincte. Ai facut totul după cum “îmi place” și acum te invit să o faci “armonios”. Daca cunoști simbolistica și relațiile dintre elemente poți aranja mobila Feng Shui si chiar poți varui folosind culori Feng Shui pentru armonizarea spatiului.

Ca să alegi armonios mobila Feng Shui să ții cont de formele celor cinci elemente promordiale :

 • focul este triunghiular;
 • pământul este pătrat;
 • metalul este rotund;
 • apa este orizontală;
 • lemnul este dreptunghiular și vertical.

Dacă alegi mobilierul ținând cont de aceste cinci elemente primordiale, amenajarea și decorarea Feng Shui a casei vine să completeze armonizarea. În final casa ta va fi echilibrată de curgerea energiilor Yin și Yang pentru un Chi așa cum ai nevoie.

Obiecte de decor si mobilier pentru toată casa găsești pe multe magazine online de la noi.

Mobila Feng Shui pentru dormitor

În primul rând dormitorul părinților și cel al copiilor ar trebui poziționate divers (vezi diagrama Bagua de la final). Astfel găsim dormitorul părinților în zona Sud-Vest. Aici este coltul dragostei și al căsătoriei. Din acest punct ne referim la armonizarea Feng Shui pentru relații. Aici putem alege mobila feng shui de culoarea roz sau albă. Avem în acest colț elementul pământ, deci în încăpere avem nevoie de simbolurile pământului. Ornamente florale în zona de Est, chiar flori ikebana, alaturi de vase cu pietre de rau în zona de nord si nord-vest. Patul desigur, trebuie pozitionat în zona Sud-Vest. Dacă vrei să beneficiezi de o energie benefică în timpul somnului, este indicat să dormi cu capul spre Est (răsărit).

În dormitorul copiilor (poziționat în zona de vest) poți alege să decorezi pe un fond alb. Fie că alegi mobila feng shui potrivită acestei zone, de exemplu cea de culoare albă sau în combinații de alb, auriu si argintiu, fie folosești creativitatea pentru a picta sau desena pereții. Dormitorul copiilor este armonizat si prin mobila feng shui, dar si prin creativitate.

LINK INDISPONIBIL! Catalog cu Mobilier Feng Shui cu design deosebit si inovator
LINK despre magazin online INDISPONIBIL!

Mobila Feng Shui pentru bucatarie

Experiții Feng Shui recomandă poziționarea bucătăriei în zona Nord-Est sau Est. Patronata fiind de culoarea albastru, respectiv Verde și de simbolurile pământ și lemn, mobila Feng Shui pentru bucătărie ar fi indicat să aibe culorile lemnului si ale pământului. Aici se potriveste gresia și faianța pentru că se armonizează cu pământul, și mobilierul din lemn masiv, PAL sau MDF. Cromatica pentru mobila de bucătărie pornește de la nuanțe de albastru si verde si se încheie cu culorile pământului (nuanțe de maro). Pentru decorarea bucătăriei în armonia Feng Shui, se recomandă borcanele cu mirodenii, plantele aromatice și chiar florile ornamentale. Un set cu linguri de lemn agatat pe peretele din est sau sud-est va crea un Chi specific bucătăriei.

Mobila Feng Shui pentru living (sufragerie)

În aceasta încăpere, de obicei centrul casei, semnul armoniei este cercul. Fie că avem o masă cu scaune de jur imprejur, fie că este vorba despre un set de canapele cu fotolii aranjate de jur imprejurul unei masute din lemn sau sticlă, mobila Feng Shui pentru living, ca sa fie armonizată cu locul, poate să fie de nuanțe gălbui (crem) sau albă. Armonizarea acestui loc din casa ta favorizează sănătatea spirituală, așadar centrul camerei trebuie să fie luminos și primitor. Soarele este cel care veghează centrul casei.

Am pregatit pentru tine Diagrama Bagua pentru echilibrarea energiilor în stilul Feng Shui. Diagrama prezintă informații precum culori feng shui specifice punctelor cardinale, elementul primordial sau ce beneficii oferă armonizarea zonei respective.  Urmărește fiecare zonă și vezi clar unde se află casa ta în procesul de armonizare Feng Shui:

Diagrama Bagua pentru a alege mobila Feng Shui pentru casa ta
Diagrama Bagua pentru a alege mobila Feng Shui pentru casa ta.
Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

7 răspunsuri la „Mobila Feng Shui pentru casa ta și armonizarea lui “îmi place””

 1. Avatar maria

  Un interesant articol de Feng Shui citit ! Diagrama pe intelesul oricarui om care vrea sa isi amenajeze casa cat mai placut … de studiat.

 2. Avatar Ioana

  Mie imi place subiectul si chiar cred in energiile feng shui. Trebuie in primul rand sa ai o locuinta aerisita si pe placul tau. Stiam de siteul storepedia pentru ca am cumparat si eu de la ei. Doar ca acestia vand flash sales si dureaza putin pana iti vine comanda. E bine daca nu te grabesti dar pentru ca schimba tot timpul produsele trebuie sa intri mereu la ei. Unele campanii nu sunt cine stie ce dar unele chiar mi-au placut. Aveti idee daca storepedia are un showroom ceva?

 3. Avatar Madalina Balanica
  Madalina Balanica

  Cei de la Storepedia au reduceri bune, dar ca sa iti amenajezi casa in stil feng shui nu cred ca e suficient un articol. Poate ne mai povestiti si veniti si cu exemple de produse ca sa ne facem o idee despre cum ar trebui sa fie amenajarea. Sau poate ne aratati o camera in care v-ati amenajat astfel lucrurile.

 4. Avatar Ana Tolontan
  Ana Tolontan

  O sa incerc si eu storepedia poate gasesc ceva pentru armonia de care ai scris. Interesant articolul cu Diagrama Bagua. Cred ca este primul articol bine structurat pe tema asta. Felicitari

  1. Cu siguranta o sa gasesti ceva care sa se potriveasca cu armonia casei, dar si a gusturilor tale! 🙂

 5. Da! Eu am folosit diagrama Bagua pentru amenajarea gradinii. Practic armonia Feng Shui cred ca se manifesta peste tot, trebuie doar sa fim atenti la alegeri. Si nu sunt reguli ci sugestii, daca le respecti te armonizezi nu te ingradesti! Elementele primordiale, numarul magic, toate astea sunt deosebit de importante daca lucrezi cu simboluri si cu energii!

 6. Foarte interesanta Diagrama Bagua! Stilul Feng Shui este folosit si pentru decorarea si aranjarea mobilierului intr-un birou. Echilibrarea energiilor este necesara si acasa si la locul de munca, zic eu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *