Momentul alăptării bebeluşului

Momentul alăptării bebelușului este foarte relevant. Nou-nascutii trebuie sa fie alaptati la fiecare doua sau trei ore (la fiecare patru ore este un lucru neobisnuit). Hranirile frecvente, prelungite, stimuleaza productia initiala de lapte. Odata ce acest lucru se întâmpla, alaptarea va preveni angorjarea sânilor.

Ar trebui la început sa permiteti copilului sa suga timp de câteva minute de la fiecare sân, ajungând treptat la reprize de câte 15 minute pentru fiecare sân în ziua a treia de viata. Bebelusul va respinge un sân partial gol pentru ca gustul laptelui se va modifica pe parcursul hranirii. Daca sânul este atât de plin încât bebelusul are probleme în a-l prinde, folositi-va de degetul mare si de cel aratator la nivelul mamelonului pentru a stoarce niste lapte.

Multe mame care alapteaza descopera ca tatal poate sa înceapa sa hraneasca copilul cu un biberon suplimentar înainte ca bebelusul sa împlineasca doua luni. Tatal ar trebui sa hraneasca copilul aproximativ la aceeasi ora în fiecare zi, desi aceasta nu este o regula fixa.

Pentru a preveni angorjarea sânilor, mamele pot sa foloseaca o pompa pentru sâni în vreme ce tatii hranesc copilul cu biberonul. Unii parinti prefera sa hraneasca copilul la aceasta masa cu laptele pe care mama l-a extras folosind pompa de sâni. Alte femei descopera ca sânii lor se adapteaza acestui program neregulat creat de masa administrata de tatal copilului.

S-ar putea ca în primele zile de alaptare sa simtiti putina durere, dar daca orice tip de durere sau disconfort persista dupa câteva zile:

  • verificati pozitia bebelusului. Atunci când îl tineti în brate, pozitia lui ar trebui sa fie în paralel cu a dumneavoastra: piept la piept, abdomen la abdomen;
  • asigurati-va ca bebelusul a prins areola, cu buzele curbate spre afara;
  • daca simtiti ca sânii devin angorjati, alaptati mai des. Înainte de alaptare, aplicati comprese calde pe sâni. Expulzaţi putin lapte cu ajutorul degetelor pentru a mai înmuia sânul. O areola mai moale poate permite copilului sa se
  • prinda mai bine.
  • Sunati-va medicul daca durerea persista dupa ce ati urmat si acesti pasi.

Bebelusii au propriul lor stil de a mânca. Unii sunt pofticiosi, altii sunt pretentiosi si altii adorm la scurt timp dupa ce au început sa se hraneasca. Toti se hranesc diferit, dar se dezvolta frumos. Bebelusul dumneavoastra îsi va face din timp cunoscut stilul.

Bebelusul dumneavoastra primeste suficient lapte daca:

  • este alaptat de 8 pâna la 10 ori pe zi timp de cel putin 10-15 minute la fiecare sân;.
  • are scaun de cel putin doua ori pe zi si uda cel putin patru scutece pe zi. Multi bebelusi vor avea scaun dupa fiecare masa în prima luna de viata. Marea majoritate a bebelusilor vor uda 6-8 scutece pe zi;
  • va auziti bebelusul înghitind;
  • vedeti lapte în gura lui;
  • sânii dumneavoastra par mai plini înainte de o masa (în special dupa un interval mai lung) si mai moi dupa alaptare.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *