Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Chiar folosim doar 10% din creier sau este doar un mit?

Pentru a avea un răspuns la întrebarea daca folosim doar 10 la suta din creier, am urmărit cele spuse de prof. Jack Gallant (renumit psiholog de la Universitatea Berkeley) şi prof. Paul Fletcher (un prestigios neurolog de la Universitatea Cambridge).

Folosim doar 10% din creier?

Jack Gallant ne spune: „Cred că este cu siguranţă un mit. Noi ne folosim o mai mare parte din creier majoritatea timpului, schimbând vitezele înainte şi înapoi mai tot timpul. Care sub-sisteme ale creierului sunt folosite, asta depinde de ce sarcini avem şi de ceea ce încercăm să facem. Creierul este prezent pentru un motiv şi îl folosim mult în mare parte a timpului„.

Paul Fletcher afirma ca: „Mă gândesc că cel care a pornit acest zvon, probabil, folosea 10% din creierul său în marea parte a timpului. Dacă luăm în considerare oamenii cărora li s-a îndepărtat jumătate din creier la o vârstă fragedă, actual au ajuns să realizeze lucruri intelectuale. Deci, dacă se întâmplă asta destul de devreme şi dacă creierul este suficient de plastic, de fapt, se pot realiza multe fără un volum din creier, dar cred că vei folosi ce a rămas 100%„.

Ideea este că dacă de exemplu te uiţi la cineva care a avut un accident vascular cerebral şi dacă poate a pierdut doar o parte din creier, cu toate acestea nu arată normal sau nu se poate comporta în întregime în mod normal, indicând faptul că ai nevoie de tot creierul tău. Creierul este doar mai puţin activ în unele momente.

Concret, nu putem spune cat la suta din creier functioneaza, avand in vedere ca activitatea cerebrala difera de la o persoana la alta. La unii activitatea este mai scazuta, la altii este mult mai ridicata, de fapt cred ca ceea ce conteaza cu adevarat este modul in care valorificam aceasta capacitate.

Discuții: 4 păreri

  1. dailybreaker dailybreaker
  2. Eu_pseudonim Eu_pseudonim
  3. Eu_pseudonim Eu_pseudonim

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.