Ca si omul, vaca leaga prietenii stranse si alege sa-si petreaca mare parte din timpul ei cu 2-4 persoane preferate. De asemenea, daca este cazul, tine ranchiuna ani de zile fata de anumite persoane. Vaca isi arata emotiile si s-a dovedit ca produce mai mult lapte atunci cand este tratata bine.
Vacile se simt bine atunci cand pot rezolva o anume problema. Atunci cand se confrunta cu o provocare, aceea, de exemplu, de a deschide o usa pentru a ajunge la hrana, emotiile cresc. In aceste momente arata mult entuziasm si unele chiar sar in aer de bucurie. Vaca arata entuziasm si atunci cand iese la pascut dupa perioade mari de timp.
Bovinelor le place sa doarma aproape de membrii familiei si modalitatile de a dormi sunt determinate de rang.
Vaca este o mama devotionala si se stie ca merge kilometri intregi pentru a-si gasi viteii. Vacile sunt animale curioase care vor sa investigheze orice. Ca multe alte animale care pasc, vacile au un stomac care este impartit in patru compartimente, fapt ce le permite sa digere mai eficient cereale si ierburi.
Vaca are o viziune panoramica de aproape 360 de grade. Acest lucru o ajuta sa vada pradatorii care pot veni din orice directie. De asemenea, are un excelent simt al mirosului. Ea poate detecta mirosuri pana la 8 km. Vaca mai poate auzi atat sunete de frecventa joasa, dar si inalta, pe care omul nu le poate auzi.
Vaca este un animal protejat in hinduism, motiv pentru care hindusii nu consuma carne de vita. La ei vacile sunt onorate cel putin o data pe an, zi in care vacile sunt spalate su decorate in temple.
Mahatma Gandhi a descris o vaca ca fiind “un poem de compasiune”.
Vaca – semnificatie, mituri si legende la romani
Vaca este un animal binecuvântat, pentru că a ajutat Mariei la naștere, iar pruncul Iisus a fost ascuns cu succes printre vaci de privirile urmăritorilor și a fost alăptat de ele. Vaca e menită să fie de folos pe lumea celuilalt celui care o dăruiește în această lume.
Nu e permis ca o junincă primită în dar să fie vândută spre tăiere înainte de a fi fătat și a fi dat lapte. Dacă e vândută, totuși mai devreme, vânzătorul va avea pe lumea cealaltă soarta lui Sisif. Acolo se află izvoarele vacilor, din care el e obligat să aducă apă, pe munte, într-o coajă de dovleac celui care i-a dăruit juninca. Vânzătorul nu ajunge însă niciodată la țintă, pentru că apa e pierdută pe drum, el fiind obligat să repete încercarea veșnic.
Lasă un răspuns