Reteta de oua napolitane – oua fierte cu orez și branza

Timp de citire estimat: 1 minute


Ouale sunt destul de des intalnite in dieta noastra, insa retetele clasice cu oua le stii deja. Astazi as vrea sa iti prezint o reteta destul de interesanta cu oua, pe care trebuie sa o incerci – oua napolitane. Sa nu te gandesti la napolitane ca nu e nici o legatura, este vorba mai mult de o reteta originara din Napoli.

Prepara acasa reteta de oua napolitane

oua napolitane

Ingrediente necesare pentru reteta de oua napolitane:

  • 250 g orez,
  • 75 g brânză rasă,
  • 50 g unt,
  • 6 ouă fierte tari,
  • 3 legături de tarhon,
  • 1 ramură de cimbrişor,
  • 1 ramură de maghiran,
  • 2—3 frunze de salvie.

Mod de preparare reteta de oua napolitane

Ouăle se taie în două. Se fierbe orezul 20 minute cu apă clocotită, cimbrişor, măghiran şi salvie. Se amestecă cu jumătate din brânza rasă şi 2 linguri tarhon tocat mărunt. Se pune într-un vas rezistent la foc, uns în prealabil. Se aşează deasupra jumătăţile de ou. Se presară cu restul de brânză. Se pun deasupra bucăţile de unt. Se rumeneşte 15 minute în cuptor. Se decorează, înainte a se servi, cu 1 lingură frunze de tarhon.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *