Ceaiuri medicinale: Ceai anticolitic

Timp de citire estimat: 2 minute


Părţi/Formula :

  • 2,00 Flores chamomillae (Flori de muşeţel) ;
  • 1,00 Folium melissae (Frunze de roiniţă);
  • 2,00 Herba hyperici (Sunătoare) ;
  • 0,5 Capita papaveris (Capsule de mac) ;
  • 2,50 Flores millefolii (Flori de coada şoricelului) ;
  • 0,50 Folium menthae (Frunze de izmă — mentă) ;
  • 1,00 Herba leonuri (Taipa gâştei) ;
  • 0,50 Fructus foeniculi (Fenicul).

Acţiune terapeutică: antispasmodic, antiseptic, cicatrizant şi carminativ intestinal.

Indicaţii: în colitele şi enterocolitele acute şi cronice însoţite sau nu de fermentaţie.

Modul de preparare : într-un vas de circa 250 g se pun 1-2 linguriţe din amestecul de plante, peste care se toărnă 200 g apa în clocot ; se acoperă vasul şi se lasă 10-15 minute după care se strecoară şi se îndulceşte după gust. În colitele de fermentaţie se recomandă să se-bea ceaiul fără zahăr sau îndulcit cu xaharină sau miere.

Întrebuinţare : se beau 2-3 ceaiuri călduţe pe zi, câte unul după mesele principale.

Notă: Pentru reţetă, se prepară amestecul de plante din care se utilizează cantitatea corespunzătoare atunci când se prepară ceaiul. Pentru cantitatea totală, părţile folosite se măsoară cu aceeaşi unitate (cu o lingură/linguriţă sau la gramaj).


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *