Periuţele de dinţi naturale

1 comentariu la Periuţele de dinţi naturale
periuta de dinti naturala

periuta de dinti naturalaRăsfoind astăzi, în timp ce mă întorceam acasă cu trenul cartea Ayurveda pentru femei, am dat peste acest titlu şi nu am putut să nu citesc, mai puţin să nu scriu.

Cu secole în urmă, oamenii au inventat nişte remedii simple care pot fă găsite foarte uşor, şi care nu costă nimic, dar care sunt eficace pentru igiena gurii. Pe vremuri foloseau crenguţe de copaci proaspăt rupte.

Crenguţele de salcâm spre exemplu (alături de cele de palmier, de betel şi de neem pe care nu le găsim la noi în ţară) serveau drept periuţe de dinţi naturale, alături de cele de Salvadora persica – un copac care a fost numit de către englezi „copacul cu periuţe de dinţi”. Masticat, vârful crenguţei arăta ca o adevărată periuţă de dinţi. Fiecare crenguţă putea fi folosită doar o singură dată, mai mult chiar, taninul şi substanţele amare conţinute de scoarţa acestor copaci aveau proprietăţi antiseptice.

@2011

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *