Probiotice – acidofilus în lupta cu infecţiile

probiotice

În tractul digestiv şi în vagin, în mod natural există organisme vii microbiene numite probiotice.  Probioticele sunt considerate benefice şi sunt denumite bacterii prietenoase. Ele ne ajută să ne păstrăm sănătatea cât mai mult posibil prin suprimarea creşterii bacteriilor cu un potenţial dăunător, îmbunătăţirea funcţiei sistemului imunitar, prin creşterea numărului de bacterii protectoare ale tractului digestiv şi ajută la producerea vitaminei K.

Există peste 400 de specii de microorganisme în tractul digestiv uman, printre care şi acidophilus (acidofilus) . Produsele fermentate, cum ar fi de exemplu varza murată, conţin probiotice. Sursele de probiotice includ fructo-oligozaharidele şi inulina, găsite în ceapă, sparanghel, cicoare şi banane.

probiotice

Acidofilusul este un acid lactic ce produce bacterii despre care se crede că au efecte benefice asupra procesului de digestie şi a stării generale de sănătate. Acest acidofilus poate fi găsit în produsele lactate cum ar fi iaurtul sau kefirul, cu toate acestea, numărul de organisme vii diferă în funcţie de metodele de prelucrare a produselor.

Aceste organisme colonizează intestinele – ajută în digestie – şi se pot susţine singure o perioadă destul de mare, cu excepţia cazului în care sunt distruse de antibiotice sau de alţi factori.

Aceste bacterii acidofilus sunt folosite pentru a trata sau e preveni infecţiile vaginale, infecţiile ce apar la nivelul gurii, diaree cauzată de consumul de antibiotice şi infecţii ale tractului urinar. Acidofilus ajută organismul să menţină o consistenţă echilibrată a bacteriilor din stomac, intestine şi vagin.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *