Radio Mental: sugestii hipnotice transmise prin telepatie

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
radio mental

Vreau să vă povestesc despre acest fenomen radio mental și despre câțiva oameni care au realizat niște experimente ce acum fac parte din gândurile fantastice ale multora dintre noi. Dacă astăzi telepatia și transmiterea de gânduri sugestive de la distanță, îi fac pe mulți să se gândească la conspirații și lucruri ce afectează societatea, acum aproape 130 de ani toate acestea, numite pe scurt radio mental, erau subiect de abordare științifică în grupuri restrânse de cunoscători, numiți pe atunci psihiști.

Ceea ce cred că se încerca atunci era mai mult o descoperire în plan științific a ceea ce oricum se manifesta printre oameni. Probabil oricare din cei numiți mai jos, au pornit cercetarea despre hipnoza de la distanță ori transmiterea de mesaje telepatice nu cu același scop cu care s-a inventat telefonul. Totuși să încep cu specialiștii în radio mental …

Janet Paul René
Janet Paul René

Unul este Janet Paul (numele său complet fiind Paul Alexandre René Janet – 1823-1899), filozof francez, îi întâlnim numele lui în scrierile primilor “psihişti”. Să precizez că nu este vorba de Pierre (cunoscut, între altele, pentru lucrările sale despre psihastenie), ci de unchiul său Paul, discipolul lui Victor Cousin. Ca şi alţi psihişti ai timpului său, avea subiectul său recunoscut, Leonie, asupra căreia el practica telehipnoza sau sugestia hipnotică la distanţă. A publicat, în 1885 şi 1886, două articole din care reiese ca, din douăzeci şi două de încercări, şaisprezece au fost succese depline. Natura acestora nu ridică nici o îndoială: sunt sugestii hipnotice, transmise prin telepatie.

Scriitorul Upton Sinclair este cel care a folosit pentru prima dată, în 1929, expresia radio mental. El şi soţia lui au încercat, nu fără succes, transmisii telepatice de desene. Se va înţelege de ce s-a vorbit atunci de “radio mental” dacă, au existat motive să se creadă că facultăţile “psi-gamma” (clarviziune, telepatie, procogniţie, retrocogniţie) au un fundament fizic şi/sau fiziologic. S-a presupus deci că aceste facultăţi “psi” aveau emiţătorul şi receptorul lor în creier.

Radio Mental – funcționează? Dacă da, cum?

Upton Sinclair a reușit într-un document să prezinte experimentele sale realizate cu Mary Craig Kimbrough, a doua sa soție. Ea a reușit să duplifice 290 de desene pe care soțul ei le desena. Pentru cei interesați am găsit documentul Radio Mental și poate fi citit online aici!

Printre alţi oameni de ştiinţă care au contribuit la însușirea științifică pentru radio mental îl numesc pe matematicianul sovietic Ippolit Kogan care a emis ipoteza conform căreia informaţiile telepatice ar fi transportate de unde hertziene ultrascurte. Dacă undele extracerebrale par să fi fost detectate, propagarea lor nu se face, totuşi, ca a celor TSE. Ca urmare a descoperirii de către sovietici a interoceptoarelor şi a altor receptoare viscerale, Rafael Kerumian a preluat, inteligent, ideea unui “radio mental”, dar fără succes. Telepatia ignoră, de exemplu, distanţa şi timpul şi traversează cuştile lui Faraday.

Te invit să citești mai multe despre telepatia din zilele noastre, cercetările militare din domeniu și minunatele manifestări ale creierului uman, intrând pe acest articol (conținut în engleză)!

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

2 răspunsuri la „Radio Mental: sugestii hipnotice transmise prin telepatie”

  1. Interesant, ideea e ca undeva ascuns de tot de ochii lumii se desfasoare experimente la care nici nu ne putem gandi. Asta ca sa fiu in ton cu teoria conspiratiei.
    Oricum ar fi, creierul are niste capacitati extraordinare si noi nu le folosim :).

    1. Macar unii incearca sa faca experimente pe ei insisi ca sa dobandeasca un plus la folosirea capacitatilor din genomul uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *