Comunicarea cu Pământul

La ce te gândești oare când vine vorba de comunicarea cu Pământul? Ți se pare ceva ciudat, îți este greu să accepți sau e ceva cât se poate de firesc?

Cei mai mulţi dintre noi trăim înconjuraţi de cărămizi, sticlă şi oţel – nu avem nici timp, nici răbdare să primim mesaje de la natură, să comunicăm cu aceasta. Pentru a putea face acest lucru este important să intensificăm expunerea noastră în mijlocul naturii, să ne lăsăm cuprinşi de frumuseţea ei, să uităm de gândurile care ne frământă şi pur şi simplu să fim acolo, cu tot ce e în jurul nostru.

Singurele motive de  a ne afla în spaţiul exterior pentru care facem acest lucru sunt cele mondene-  cum ar fi sportul, grădinăritul sau spălarea maşinii. Căutarea activă a lumii naturale presupune însă amplasarea noastră într-o relaţie corectă cu aceasta prin oferirea timpului şi atenţiei noastre.

Comunicarea cu Pământul – Exercițiu practic

Încercaţi să petreceţi în afara casei măcar o oră pe zi, iar atunci când nu vă permiteţi, păstraţi-vă macar două ore petrecute în mijlocul naturii în week-end. În acest timp , aşezaţi-vă pe jos, lipiţi-vă palmele şi tălpile de pământ (mergeţi desculţ, întindeţi-vă) şi  concentraţi-vă asupra lui. Când expiraţi, lăsaţi ca expiraţia să pătrundă în sol, iar atunci când inspiraţi, lăsaţi pământul să pătrundă în fiinţa voastră.

Comunicarea cu pamantul exercitiu practic

Dacă atenţia vă este distrasă, încercaţi din nou. Acest exerciţiu are drept scop reconectarea cu natura.

Este foarte uşor de practicat mai ales că a început să se încălzească şi pământul ne aşteaptă să ne lipim de el în orice clipă.După câteva ore petrecute în natură vă veţi simţi relaxaţi, plini de viaţă, energie, visători, şi în plus veţi ieşi din colţul vostru de natură  cu un zâmbet larg pe buze.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

10 răspunsuri la „Comunicarea cu Pământul”

 1. Eu comunic mai usor cu Pamantul. Suntem prieteni pe Facebook 😉
  Vrei sa-i comunic ceva din partea ta?

  1. Nu, merci, ma descurc si singura, insa nu pe facebook. Ii dam si noi un like la pământ, cel puțin când iesim in gradina.

 2. Se mai intampla…  iti revii tu… 🙂

 3. Comunicarea asta…am devenit şi eu paranoică…

 4. N-ai inteles la ce ma refeream… da`n fine nu mai conteaza:P…  Ieri am plantat copaci, flori si capsuni, in gradina, pe bune! Iar i n comentariul anterior ma refeream la ceva verde ce-ti pune zambetul pe buze

 5. Poţi face orice fel de corelatii…cum natura face parte din noi…nu ai cum să nu ieşi cu zâmbetul pe buze…aşa că…keep smiling…

 6. “veţi ieşi din colţul vostru de natură  cu un zâmbet larg pe buze.” E tare asta: eu ies cu zambetul larg pe buze de fiecare data cand imi iau portia de natura :)))))))))) Dar nu ies din casa:D

 7. Avatar brad patrick
  brad patrick

  Da ,intradevar,asa este.omul face preponderent lucruri rele si va avea de suferit intr o zi.Actiune si reactiune asta e legea.Important e ca sa incercam sa i reeducam pe cei rai dar …nu e usor.totusi zic ca merita efortul.

 8. Apropo de chestia cu natura, astăzi am ieşit să mă relaxez, să citesc o carte lângă un lac şi am rămas cu un gust amar să văd “mormanele ” de gunoaie- sticle şi doze de bere, hârtii şi tot felul de ambalaje. Erau oameni ieşiţi la grătar care ascultau manele şi nu numai la maxim…şi e atât de plăcut să auzi liniştea şi sunetele naturii, păsărelele….e absolut superb, însă pentru mulţi dacă le spui despre asta se uită lung…”da ce eu merg să mă distrez”. Pentru unii asta înseamnă distracţie.Apropo, am vazut un film interesant, însă e legat de educaţia copiilor-Eden Lake- .

 9. Avatar brad patrick
  brad patrick

  Frumos articol,si foarte adevarat.Eu ies zilnic la padure cu cainii,si ma bucur de aer curat.omul sa indepartat atat de mult de Natura ca si in weekend iese cu masina la marginea padurii,si in loc sa fie civilizat mai lasa  si o mizerie de nedescris dupa el,ca doar trebuie sa vada civilizatiile viitoare ,cand vor gasi plasticuri nebiodegradabile,ca :”aici a trait o civilizatie barbara ce folosea padurea drept cos de gunoi”…Nu numai la sfarsit de saptamana ar trebui sa iasa omul in Natura ci: zilnic,macar o jumatate de ora,ideal 😮 ora, de unde sa dedice 15 minute pentru exercitiile fizice,fiecare exercitiu odata pe sapt: inainte la fiecare:incalzire,si: intr o zi:flotari,apoi tot asa in alta zi :tractiuni,in alta zi:abdomene,apoi:geno,tehnica de box sau alta autoaparare,vreo trei serii din fiecare.E minunat sa te antrenezi in aer curat,si mai ales daca ai o alimentatie Vegana fara cruzime,sa ai sufletul curat si constiinta impacata ca nu faci rau nici unei fiinte.Ideal e sa te uiti in parte la plantele din jurul tau sa vezi sa cunosti Natura,sa comunici cu animalele,sa vezi cat de inteligente sunt si ce puteri telepatice au.Religia stramoseasca europeana a Naturii:Wicca ,recomanda astfel de activitati,si comunicari cu animalele,astfel sufletu ne devine mai pur si mai fericit si organizmul sanatos pe langa alte aspecte pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *