Comunicarea cu Pământul

Cei mai mulţi dintre noi trăim înconjuraţi de cărămizi, sticlă şi oţel- nu avem nici timp, nici răbdare să primim mesaje de la natură, să comunicăm cu aceasta. Pentru a putea face acest lucru este important să intensificăm expunerea noastră în mijlocul naturii, să ne lăsăm cuprinşi de frumuseţea ei, să uităm de gândurile care ne frământă şi pur şi simplu să fim acolo, cu tot ce e în jurul nostru.

Singurele motive de  a ne afla în spaţiul exterior pentru care facem acest lucru sunt cele mondene-  cum ar fi sportul, grădinăritul sau spălarea maşinii. Căutarea activă a lumii naturale presupune însă amplasarea noastră într-o relaţie corectă cu aceasta prin oferirea timpului şi atenţiei noastre.

Încercaţi să petreceţi în afara casei măcar o oră pe zi, iar atunci când nu vă permiteţi, păstraţi-vă macar două ore petrecute în mijlocul naturii în week-end. În acest timp , aşezaţi-vă pe jos, lipiţi-vă palmele şi tălpile de pământ( mergeţi desculţ, întindeţi-vă) şi  concentraţi-vă asupra lui. Când expiraţi, lăsaţi ca expiraţia să pătrundă în sol, iar atunci când inspiraţi, lăsaţi pământul să pătrundă în fiinţa voastră.

Dacă atenţia vă este distrasă, încercaţi din nou. Acest exerciţiu are drept scop reconectarea cu natura.

Este foarte uşor de practicat mai ales că a început să se încălzească şi pământul ne aşteaptă să ne lipim de el în orice clipă.După câteva ore petrecute în natură vă veţi simţi relaxaţi, plini de viaţă, energie, visători, şi în plus veţi ieşi din colţul vostru de natură  cu un zâmbet larg pe buze.

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 10 păreri

  1. dominic dominic
  2. Paul Paul
  3. Paul Paul
  4. Paul Paul
  5. brad patrick brad patrick
  6. brad patrick brad patrick

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.