Bucătăria fără Foc, Hrana Vie sau Alimentaţia Naturală

Timp de citire estimat: 2 minute


bucataria fara foc hrana vie

Alimentatia naturala, este o metoda foarte cunoscuta de mentinere a corpului fizic si spiritual la parametri optimi de functionare, prin medicina preventiva si curativa. Sanatatea a devenit astazi o pasare rara si culmea ca ea este un lux, daca ne gandim la preturile din industria farmaceutica sau industria medicala. Experienta si nivelul spiritual al fiecaruia ii scoate in cale exact lucrurile de care are nevoie la un moment dat. Nimeni nu poate si nici nu are voie sa intervina si sa convinga pe cineva ca ceea ce face nu este bine, doar faptele si mai ales consecintele evidente ale acestora sunt un prim semnal de alarma ca ceea ce facem nu prea este in armonie cu universul.

alimentatia naturala hrana vie

Putem vorbi despre bine, sanatate, prosperitate sau spiritualitate pana in clipa cand suntem in armonie cu natura, corpul si semenii nostri. Din momentul in care bolile si manifestarile iresponsabile, care nu tin cont de ipostaza atributului social, incepe sa ne sifoneaze sau chiar si mai rau, lucrurile serioase devin teorie, ar trebui sa ne inrosim putin, pentru ceea ce suntem si ce facem cu viata noastra.

Dar sa nu uitam un aspect: nu-i vorba de alimentatie ci de mentalitate, combinata cu cunoasterea si bunul simt. Era o vreme cind oamenii nu credeau ca pamantul este rotund si multe alte aspecte inedite, datorate obisnuintei, acceptarilor sau necunoasterii prin care au trecut rand pe rand, societatile de-a lungul istoriei: acum noi suntem in locul lor, multumiti si plini de noi, stiindu-le pe toate, doar la nivel de traditie, din preluarea unei stafete sau invataturi savante.

Cind aceste manifestari pur materialiste, de forta, intimidare, coruptie si frica se transmit de la nivelul institutiilor spre cel particular, asistam la o cursa contra cronometru a unui pilot automat cu sentimentul de sclavie si vinovatie activat.

ALIMENTATIA NATURALA nu foloseste : tratamentul termic, carne, zahar, sare, paine coapta, oua prajite sau fierte, laptele pasteurizat, fiert, praf…, si multe alte produse sintetice.

In ALIMENTATIA NATURALA se folosesc : cerealele, legumele, fructele, semintele, uleiurile, mierea de albine, lactate si oua in stare naturala, la toate acestea, trebuie sa mai repetam o data aspectul principal: eliminarea oricarui tratament termic (prajire, fierbere, coacere, micro unde, etc…).

Ca rezultanta vedem o hranire si cu energie vie (sa-si spuna fiecare in gand cum e cealalta si de unde vine ?), informatie nealterata, o parte fizica, palpabila care respecta vechile deprinderi, FORMA, GUST, CULOARE si MIROS.

Corpul fizic nu mai depune eforturi pentru asimilare-dezasimilalare, energia, acum poate fi indreptata spre alte domenii, decat lupta pentru supravietuire . Trebuie sa existe minima credinta ca viata e frumoasa, curajul de a incepe si mai ales a ne mentine in visurile si idealurile noastre.

Pe masa vom vedea: ciorbe de toate tipurile obtinute prin macerare in locul fierberii, la fel ceaiul cafeaua, sucurile, mititeii, cirnaciorii, salatele, sosurile, sarmalute, crochete, chiftele, mamaliguta, creme, torturi, budinci, inghetata, placinte, rulade..etc.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Bucătăria fără Foc, Hrana Vie sau Alimentaţia Naturală”

  1. In ultimul timp, mancarea fara foc, sau raw food a devenit din ce in ce mai importanta, mai ales pentru cei care au diferite afectiuni in urma consumului de produse fast food, dulciuri, etc. Eu cred ca e la fel de gustoasa ca mancarea gatita.

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Andreea gustoase sunt ambele, mai greu e cu acceptarea. Una e să alegi ce să mămânci dintre cele două modalități, și alta e să alegi ce să mămânci din una din cele două modalități. Știu persoane care nu consumă sfeclă roșie crudă. Adică consumată ca și fructele, o curăți de coaja cu pământ, o speli cu apă rece și o tai felii, apoi mănânci pur și simplu. Unii consideră asta ca fiind ceva grețos. În salată acceptă, gătită acceptă, dar crud pur și simplu, nu! Când tocmai crudă sfecla are gust unic și specific!

  2. Avatar Octavian

    Mereu am crezut ca o mancare buna trebuie sa fie mancare gatita dar la fel de bine iti poti satisface poftele si cu salate. Sustin mancarea sanatoasa:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *