Te-ai gandit ca scopul vietii nu e personal, ci unul universal?

Te-ai intrebat poate de multe ori care e scopul vietii tale? Te-ai aflat de multe ori in fata intrebarii de ce esti aici, ce ai de facut sau care e ideea?

Mi-au trebuit peste 20 de ani in care mi-am pus aceasta intrebare pana am gasit un raspuns. E raspunsul meu, asa ca nu trebuie sa fie valabil si pentru tine!

Degeaba incerc sa-mi gasesc un scop, deoarece eu nu detin controlul. Totul este intr-o continua interdependenta. Daca e asa, atunci este clar ca am fost prea egoista si am incercat sa ma gandesc doar la mine, de asta nici nu am reusit sa gasesc un scop – esentialul vietii. Dar totusi mi-am dat seama ca scopul e unul comun. Traim aceasta viata si pentru noi ca fiinta, dar si pentru ceilalti, pentru ca toti una suntem.

Totusi, de ce traim? Care este scopul vietii?

Traim ca sa ne metamorfozam, ca sa inflorim si ca sa dam viata, traim ca sa iubim si sa ne bucuram de experienta vietii. Aceasta este esenta. Traim ca sa ne reamintim cine suntem cu adevarat. Daca alegi sa traiesti o viata in suferinta, in durere, ignoranta si judecata, atunci inseamna ca te-ai indepartat de scopul comun, acela de a descoperi armonia vietii si de a o impartasi si celorlalti. Dar nu e nici o problema, toate acestea te pot duce mai aproape de cine esti tu cu adevarat.

Regaseste-te pe tine in acest scop comun si vei vedea ca viata incepe sa prinda un alt contur si sa fie mai colorata, metaforic vorbind. Incearca sa nu fii carcotas, renunta la orgoliu si vei simti cum bucuria si dragostea iti inunda fiecare picatura de sange. Acesta este scopul – sa fii bun cu tine si cu ceilalti si sa le arati ca se poate trai asa. Bun in maniera in care nu il deranjezi pe cel de langa tine, ci esti alaturi de el atunci cand are nevoie… Repet – cand are nevoie!

Cand te vei regasi pe tine, vei putea foarte clar sa observi care este rolul tau in tot acest puzzle, vei privi tacut si vei sti care este locul tau, dar si a celorlalti, chiar daca acestia nu se afla la locurile lor.

Dar totusi, sa nu uit, exista si un scop personal – acela de a evolua si de a ajunge in punctul in care poti sa vezi lucrurile foarte clar, acela de a decide si crea pentru tine.

Te imbratisez cu drag, in speranta ca iti pot transmite macar putin din doza mea de dragoste si optimism…


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

O parere

  1. Bogdan Bogdan

Spune parerea ta!

 

Sus