Antiaglomerant E536 – Ferocianura de potasiu – Şi sarea are E-uri?

Vă invit să discutăm despre antiaglomerant E536 prezent în sarea iodata sau sarea de bucătărie. Fac apel la a fi conștienți atunci când alegem sarea! Nu există scuză pentru ignoranță și consumul îndelungat de ferocianură de potasiu sau iod, chiar ne dăunează grav sănătății! În final vă propun o alternativă sănătoasă, sarea de Himalaya fără E-uri și neiodată, chiar dacă și aceasta are uneori termen de valabilitate deși a stat în pământ milioane de ani fără să expire.

Motto

Si tu fetito, cat de mult ma iubesti?
Eu te iubesc ca sarea in bucate, tata – raspunse mezina.

În prezent, dacă răspundem la fel la aceeaşi întrebare, atunci chiar am putea face persoana care pune întrebarea să se înfurie. De ce spun acest lucru? Pentru că sarea pe care cu toţii o consumăm nu mai este acceaşi sare consumată de cei din poveştile pe care le ştim cu toţii – sarea pură extrasă din minele de sare – nu – acum folosim sare modificată, cu aditivi.

Deci, dacă răspunsul este că iubeşti pe cineva ca sarea în bucate, ar însemna că este o iubire „nesănătoasă”, aşa cum este şi sarea pentru noi – NESĂNĂTOASĂ!

Antiaglomerant E536 in sare!

Sare iodată alimentară de bucătărie gemă măruntă – Ingrediente : Iodat de potasiu – min 42 mg/kg sare, max 40 mg/kg sare, antiaglomerant E536. Uite-l!! L-am prins! Ce caută acest antiaglomerant E536 în sare?

Ferocianura de potasiu  ( antiaglomerant E536 ) este clasificată ca fiind o sare neutră. Ferocianura de potasiu este un agent de separare, stabilizator, artificial care are diverse utilizări. Este din ce în ce mai întâlnit în alimentație, prin introducerea sa în sarea iodată ca antiaglomerant E536. Ferocianura de potasiueste un aditiv interzis în Anglia, dar este admis înRomânia. Acets antiaglomerant E536 , la peste 100 °C se descompune și se formează cianura de potasiu și clorura de fier. (sursa: wikipedia)

Alternativa sănătoasă pentru sarea cu antiaglomerant E536 este sarea de Himalaya. În prezent, cei care guvernează industria alimentară cu reglementări și legi impuse, nu știu că o sare care a stat peste 250 de milioane de ani în pământ, nu are termen de valabilitate. Știti că dacă cumpărți sare de Himalaya ambalată, ea poate să expire? Da are termen de valabilitate! Atât de inteligenți sunt cei care fac legile alimentare:

Sare de himalaya expirata

Sarea de Himalaya alternativa sănătoasă fără E-uri

După cum sugerează denumirea , sărurile din Himalaya sunt obţinute de la minele bogate în sare de cristal care se află la poalele Himalayei. Culoarea acestui tip de sare poate varia de la alb la roşu închis, în funcţie de nivelul de fier şi minerale.

Sarea de Himalaya roz este bogată în minerale – comparativ cu sare de masă obişnuită – conţine mai mult de 84 de tipuri, printre care magneziu, calciu şi potasiu, si, cel mai important, nu contine antiaglomerant E536! Această sare este considerată ca fiind cea mai pură formă de sare de pe Pământ. Sarea de Himalaya este extrasă din zăcămintele de sare de mare din păturile antice ale mării şi nu conţine nici poluanţi, nici substanţe chimice ce sunt prezente în sarea de mare, de astăzi.

Antiaglomerant E536 - Ferocianura de potasiu - Şi sarea are E-uri? 1

Beneficii ale consumului de sare de Himalaya fără E-uri

Deoarece este cea mai pură formă de sare, iată şi câteva benficii ale consumului de sare de Himalaya roz:

  • Sarea de Himalaya mentine nivelurile optime de apă în organism, ce sunt esenţiale pentru buna funcţionare a proceselor mai multor organe.
  • Fiecare celula are nevoie de un anumit nivel al pH-ului pentru a-şi îndeplini funcţiile. Această sare ajută la menţinerea nivelelor optime ale pH-ului, în special în celulele creierului.
  • Sarea de Himalaya încetineşte procesul de îmbătrânire şi, prin urmare ajută la menţinerea unei vieţi sănătoase şi, de asemenea, ne ajută să rămânem activi pentru perioade lungi de timp.
  • Ea ajuta la digestie şi facilitează o mai buna absorbtie de nutrienti prin peretii intestinului.
  • Această sare contribuie la homeostazie în organism. Acest lucru ajută la menţinerea cantităţii optime de produse chimice si electroliti utile pentru a îndeplini mai multe funcţii biologice.
  • Sarea de Himalaya roz îmbunătăţeşte funcţiile sistemului respirator şi tratează probleme ale sinusurilor.
  • Nu îngreunează corpul. Acest lucru este util pentru persoanele cu hipertensiune arteriala. De asemenea, regleaza tensiunea arterială.
  • Calciul prezent în sarea de Himalaya ajută la intărirea oaselor şi reduce riscul apariţiei gutei, reumatismului si artritei.
  • Persoanele care consuma sare de Himalaya prezintă un risc scăzut de a avea pietre la rinici sau la fiere, în comparaţie cu cei ce consumă sarea de masă cu E-uri.
  • Consumul de sare roz din Himalaya îmbunătăţeşte somul persoanelor cu probleme/insomnii, scade crampele musculare, menţine nivelul optim de zahar din sânge, dezvoltă libidoul şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a sistemului vascular.

Deci, ce preferăm? E-uri sau sănătate? Sau, mai bine spus, vă pasă?


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!

 

Sus