Simbolistica culorilor si aparitia lor in vis

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
simbolistica culorilor in vis

Părerile sunt împărțite, unii spun că visele sunt fără culori, dar totuși unii dintre noi visăm în culori. Știința nu poate explica totul, dar simbolistica culorilor din vis poate genera o imagine mai profundă asupra noastră. Dacă privim cu atenție înțelesul simbolic al culorilor, putem să ne răspundem la undele întrebări interioare.

Se presupune că toate culorile fac parte din inconştientul colectiv, aşa că orice asociere, fie că este făcută de vechii analişti, fie de cei noi, ar putea fi luată în calcul.

Spectrul și simbolistica culorilor principale în vis

Roşul este asociat în primul rând cu pasiunea, iubirea şi mânia, senzualitatea şi blândeţea, tandreţea şi puterea, dar este în acelaşi timp şi simbolul universal Pentru STOP. Roşu corespunde cu chakra bazală, iar apariţia acestei culori în vis poate sugera nevoia de energie. Pentru chinezii roşu este o culoare veselă, la ei miresele fiind cel mai des îmbrăcate în roşu. simbolistica culorilor in vis

Galbenul este o culoare optimistă care reprezintă soarele, lumina care dă viaţă şi o stare generală bună. Dacă visezi o nuanţă de galben murdar sau întunecat ar trebui să fii atent deoarece ar putea însemna trădare şi necredinţă.

Portocaliul simbolizează dragostea şi pacea, energia şi armonia. Dacă visezi portocale, ar putea fi nevoia de a fi alintat şi îngrijit.

Verdele este culoarea vegetaţiei şi a prospeţimii, este o culoare terapeutică şi influenţează chakra inimii, pentru restabilirea echilibrului, alinarea durerilor şi insuflarea speranţei. Mai poate însă simboliza şi naivitatea sau invidia.

Simbolistica culorilor din spectrul de la albastru la violet indică diferite nivele de spiritualitate şi adevăr. Albastrul azuriu este asociat cu aspiraţiile şi ambianţa, în timp ce o nuanţă moderată de albastru este relaxantă şi are efectul de centrare a minţii. O nuanaţă mai închisă de albastru este mai sumbră şi mai contemplativă, iar indigo-ul se referă la spiritualitate şi protecţie divină.

Toate nuanţele de violet indică înţelepciune şi emanaţia cunoaşterii.

Albul reprezintă puritatea, inocenţa şi începutul, în timp ce negrul este culoarea tristeţii, a pierderii şi a morţii. Atunci când într-un vis predomină negrul, semnifică o traumă adânc îngropată în inconştient. Albul corespunde chakrei creştetului care reprezintă iluminarea. O pată de alb într-un vis dominat de negru reprezintă un far de lumină.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

3 răspunsuri la „Simbolistica culorilor si aparitia lor in vis”

  1. din cate stiam nu visam in culori, dar nu putem sti cu exactitate, adica, nu prea ne amintim chestiile astea

  2. Si ziua visam(totul se petrece in mintea noastra din creier)mai ales ca totul e o iluzie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *