Tesla a fost roman! Ba nu, a fost croat! Ba nu, a fost sârb! ??

Timp de citire estimat: 4 minute


Cel puţin în acest moment informaţiile despre Nikola / Nicolae Tesla se rotesc ameţitor în jurul meu încât trebuie să recunosc că nu ştiu ce să cred. Sentimentul de patriot mă îndepărtează de orice iluzie dar totuşi mă apropie de un adevăr. Simt asta.

Tesla, îi spun doar după prenume căci numele îmi este ambiguu, s-a născut, a trăit, şi a murit. Fantastic de simplu, realistic şi logic, dar mi se pare că istoria, gata, a reuşit să-l plaseze în ceaţă.

Tesla a fost roman?

Sincer, adevărul despre naşterea, moartea sau viaţa acestui om, nu se mai cunoaşte.

Tesla

Într-o astfel de postură nu pot decât să cred că ceva se întâmplă. Să spunem că eu, sunt Tesla, despre mine sigur nu poate exista o încurcătură, despre cum am trăit, unde m-am născut, pe unde am fost şi ce-am făcut, decât dacă nu există oameni care să spună adevărul despre mine. Desigur, cum pot unii să conspire la această informare falsă?

Ei bine, iată un răspuns, din logică, din regula de trei simplă, din reducerea la absurd etc. Trebuie ca eu să nu mai fiu şi ca toţi cei care ştiu ceva de mine să nu mai fie nici ei. Asta nu e tot, ar mai trebui ca eu pe parcursul vieţii să nu fi avut contacte profunde cu prea multe persoane, ar trebui ca foarte puţini să cunoască ceva despre trecutul meu. Astfel, ar fi uşor ca în cazul în care nu aş mai fi, să mi se însceneze o falsă existenţă. Cine ar vorbi de originile mele?

Probabil aşa ar fi, dar ceea ce este mai copleşitor, e asemănarea dintre “cazul meu” şi cel a lui Tesla. El a avut o viaţă activă, dar se pare că nu prea au fost mulţi apropiaţi care să-i cunoască trecutul. Un geniu mai mult singuratic, ocupat cu pasiunea, prietenia fiind diferită pentru el faţă de cum era la alţii.

Aşadar, dacă am demonstrat că existenţa lui, cunoscută astăzi, are “falsuri în declaraţii”, care ar fi adevărul?

Îmi amintesc de un articol citit … era vorba despre o conspiraţie a numerelor, coincidenţe cu adunări de date, ore etc. Din curiozitate am adunat numerele din data de naştere a lui Tesla şi data când a murit. Având pentru data de naştere 10-07-1856 şi pentru data morţii 07-01-1943, am rămas uimit atunci când am descoperit că adunând cifrele la fiecare obţineam 10 respectiv 7, adică la data naşterii avem 10, ce coincide cu ziua când s-a născut, iar la data morţii avem 7, ceea ce coincide cu ziua când a murit. Hm!

Oricum, nu am reuşit să aflu nici un adevăr, ci doar încă o ciudăţenie de coincidenţă în informaţiile despre el.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Tesla a fost roman! Ba nu, a fost croat! Ba nu, a fost sârb! ??”

  1. Din cate stiu numele lui a fost Nicolae Tesla,nici daca ar fi fost sarb nu m-as fi suparat sarbii sunt verii nostrii.Tesla=teslar=dulgher,mi se pare un nume destul de romanesc…

  2. Avatar Cristescu Bogdan
    Cristescu Bogdan

    Tocmai asta mi s-a părut senzaţional, faptul că nu există urmaşi care să spună ceva despre adevăr. În timpul vieţii el a fost vânat, a avut treabă şi cu serviciile secrete, şi după ce au terminat cu el, au avut grijă să aşeze ceaţa.

    Au ăştia un talent de mă crucesc!

  3. Este uimitor faptul ca nu se cunoaste originea unei persoane importante pentru omenire, care a trait in secolul xx. Nu inteleg de ce este revendicat de mai multe tari. Sa vina cu dovezi concrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *