Tratament cosmetic naturist pentru frumuseţe – Cum se aplica?

tratament cosmetic naturist - masca cosmetica homemade

Un tratament cosmetic naturist nu este prea costisitor şi se poate practica la domiciliu, în scurte perioade de timp. O cură de tratament cosmetic naturist se stabileşte în funcţie de starea de deshidratare a tenului uscat sau în funcţie de absenţa catifelării unui ten gras.

Cosmetica naturistă se adresează în aceeaşi măsură atât femeilor, cât şi bărbaţilor.

Cosmetica naturistă nu se poate pune în practică dacă nu se cunosc anumite proprietăţi ale produselor folosite în acest sens. Dacă ţineţi la sănătate, este bine sa ţineţi şi la o înfăţişare cât mai agreabilă.

Măștile cosmetice sunt cel mai bun tratament cosmetic naturist

Măştile cosmetice sunt amestecuri de diferite produse naturale sau extracte ale acestor produse. Mastile cosmetice se aplică pe pielea curată, ajutând să prevină sau sa corecteze imperfecţiunile structurale şi funcţionale ale pielii. Pe lângă efectul nutritiv, vasodilatator şi exfoliativ, măştile pot hidrata, calma, tonifia şi catifela pielea, dar o pot şi albi în cazul tulburărilor pigmentare. Măştile sunt compuse din mai multe ingrediente, care împreună formează o pastă fină, fără grunjuri. Se prepară în vase de sticlă sau ceramică care se folosesc numai în acest scop.

Pasta obţinută se întinde uniform pe piele cu ajutorul unei spatule speciale, respectând următoarele trasee:

  1. de la vârful bărbiei la ureche;
  2. de la comisurile bucale la ureche;
  3. de ia nas, pe pomeţii obrajilor, până la tâmple;
  4. de la vârful nasului până la rădăcina sa;
  5. pe frunte, de la o tâmplă la alta;
  6. pe gât, prin mişcări de circulare, din regiunea submaxilară până la decolteu;
  7. pe decolteu, prin mişcări simetrice de semicerc, de la o claviculă la alta şi de la un umăr la celălalt.

Acest tratament cosmetic naturist trebuie în aşa fel preparat încât să permită întinderea pastei uniform cu spatula, iar după perioada de ţinere pe faţă să se poată îndepărta uşor.

tratament cosmetic naturist - masca cosmetica homemade

Produsele folosite pentru un tratament cosmetic naturist trebuie să fie foarte proaspete şi de bună calitate. Masca se aplică astfel încât să fie ferite buzele, ochii şi nările. După trecerea timpului de păstrare a măştii pe faţă, aceasta va fi înmuiată cu infuziile corespunzătoare tipului de ten, prin comprese calde.

Este indicat ca timp de 1 oră după îndepărtarea măştii, faţa să nu fie machiată.

Pregatirea tenului pentru aplicarea unui tratament cosmetic naturist:

  • Pentru tenul normal sunt recomandate infuziile de muşeţel şi sunătoare, care au proprietăţi emoliente, dezinfectante, calmante, antiinflamatorii, cicatrizante, descongestionante (conţin vitamina C ); de altfel, acest tip de infuzie este valabil pentru tratarea oricărui tip de ten.
  • Pentru tenul uscat se recomandă infuziile de coada şoricelului, de tei, de mentă (pentru tenul mai sensibil), de pătlagină şi de mentă (pentru ten uscat şi congestiv).
  • Pentru tenul gras se recomandă infuziile de gălbenele, de mesteacăn, de nuc, de frasin şi decocturi din cimbru, urzică, brusture.

Tot pentru măşti se pot folosi fructele ca atare sau sucul lor. De asemenea, se pot folosi legumele rase fin sau sucurile lor, care înlocuiesc sau completează efectul fructelor prin conţinutul lor în enzime, vitamine, minerale.

Produsele apicole, în special mierea, numită şi “aurul lichid al albinelor”, sunt folosite cu mult succes de mii de ani pentru frumuseţe şi tratarea a numeroase maladii.

Mierea naturală, prin efectul său benefic, oricare ar fi natura tenului, este un produs excepţional, care nu ar trebui sa lipsească din compoziţia unui tratament cosmetic naturist. Plantele au efecte curative fără egal cunoscute din cele mai vechi timpuri. Albinele culeg din plante polen, nectar, răşini, pe care le prelucrează şi le completează cu secreţii biologice proprii. Astfel se obțin produsele ce s-au dovedit a avea reale acţiuni vindecătoare cum sunt: mierea, polenul, lăptişorul de matcă, lăptişorul de păstură, propolisul, ceara, veninul, apilarnilul.

Mierea îmbogăţită cu polen (125 g miere cu 25 g polen) se foloseşte cu succes în cosmetica naturistă, mai ales într-un tratament cosmetic naturist de corectare a tenurilor îmbătrânite. Acest amestec are şi o acţiune fără seamăn asupra întregului organism (consumată de 2 ori pe zi câte 2 linguriţe).

Lăptişorul de matcă este bogat în vitaminele PP şi din grupa B-urilor, acidul pantotenic. Spre deosebire de miere şi polen, conţine și biotina, un element nutritiv de mare importanţă pentru viaţă. Biotina se mai găseşte în gălbenuşul de ou, în roşii şi în morcov.

Pe lângă un tratamentului cosmetic naturist, dacă se consumă şi hrană vie, preparată după reţetele din bucătăria fără foc, frumuseţea şi sănătatea vă este asigurată.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Tratament cosmetic naturist pentru frumuseţe – Cum se aplica?”

  1. Intotdeauna am ajuns la concluzia ca tratamentele naturale, de orice fel si din orice domeniu sau situatie, sunt mai scumpe decat un inlocuitor farmaceutic, un placebo activ. Dar cand a fost vorba de cosmetica, mi-am dat seama ca ingrediente obisnuite, pe care le are aproape oricine in casa, sunt foarte utile pentru a fi folosite drept masti sau stiu eu ce altceva, intrucat am renuntat la multe dintre produsele din magazine si am trecut la cele naturiste. Diferenta este considerabila, in favoarea celor naturale, deci recomand folosirea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *