Tratament special in perioada menopauzei?

Niciun comentariu la Tratament special in perioada menopauzei?

Cei mai mulți specialiști spun DA, argumentând că astfel procesul de îmbătrânire ar fi incetinit. De asemenea, riscul osteoporozei (al fragilizării oaselor) ar fi diminuat ca și cel al maladiilor cardiovasculare.

Tratament special in perioada menopauzei? 1Concret, prezența hormonilor, așa-numita „baie de hormoni”, protejează inima femeilor. În același timp, tratamentul menopauzei acționează asupra frumuseții pielii si echilibreaza psihicul. Dar, există și contraindicații. Este vorba despre cazul unui cancer genital în plină evoluție sau în situația persoanelor cu antecedente de cancer genital.

Tratamentul constă în administrarea de hormoni, estrogeni si progesteron, ale căror efecte conjugate sunt protectoare ale organismului femeii. Progesteronul echilibrează estrogenii la nivelul organelor țintite, evită tensiunea sânilor și producerea de hemoragii intempestive. Din contra, estrogenii, care favorizează riscul unor hemoragii sunt dați doar femeilor cu histerectomie totală sau parțială.

Avertisment: Consultați ginecologul înainte de a începe vreun tratament!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *