6 practici sănătoase + 2 tratamente pentru refacerea organismului

Pentru refacerea organismului, avem nevoie de ceva mai multă atenție, avem nevoie de niște reguli de bază după care să ne ghidăm! Vestea bună este că, în acest articol vom învăța 6 practici simple care reduc cantitatea de toxine pe care o ingerăm, îmbunătățind în același timp sistemele naturale de detoxifiere din rinichi, ficat, tractul digestiv și piele, pentru a elimina toxinele și a susține procesele naturale ale corpului.

Bea mai multă apă pentru refacerea organismului

Corpul uman este în mare parte apă, având o medie de aproximativ 60%. Apa este, de asemenea, elementul principal care ajută ficatul și alte organe să miște toxinele prin propriile sale sisteme celulare și să le grăbească în drumul lor spre ieșirea din organism. Majoritatea adulților ar trebui să consume cel puțin opt pahare cu apă pe zi. Cu toate acestea, dacă faci exerciții regulate, crește la zece pahare pe zi. Dar, nu orice apă are efecte benefice complete de detoxifiere.

Pentru rezultate optime, bea apă filtrată, la temperatura camerei, la anumite intervale ale zilei, de exemplu când te trezești, între mese, seara devreme si cu 2 ore inainte de culcare. Evită să bei prea multă apă sau lichide în timp ce mănânci deoarece acest lucru poate dilua procesul digestiv și nu prea ajută în refacerea organismului.

Transpiră pentru a susține refacerea organismului

Bea 8-10 pahare de apă în fiecare zi pentru a folosi o parte din această apă pentru a transpira toxinele în exces. Cei mai mulți dintre noi realizăm că corpul nostru transpiră pentru a ne răcori corpul în timpul exercițiilor fizice și atunci când suntem într-un climat cald, dar oferă și o modalitate naturală de a elimina toxinele din organism.

Transpirația poate curăța corpul de metale grele și substanțe toxice pentru mediu, cum ar fi bisfenol-A și bifenili policlorurați (PCB), care sunt predominanți în aprovizionarea cu apă, în sol și în multe produse alimentare. Aceste toxine pot afecta în mod direct sistemul endocrin și nervos central, ceea ce poate provoca leziuni pe termen scurt și lung ale creierului și funcțiilor corpului.

Pentru a obține o sesiune de transpirație productivă, poți folosi exerciții precum Hot Yoga, alergare/jogging, antrenamente de intensitate crescută sau o saună. Tipurile de saune eficiente includ abur (cel mai frecvent), infraroșu apropiat sau infraroșu îndepărtat.

Mănâncă mai multe alimente antiinflamatoare pentru refacerea organismului

Există alimente specifice care susțin în mod natural neutralizarea, eliminarea toxinelor și refacerea organismului.

Clasificăm aceste alimente drept antiinflamatoare sau cu efect antiinflamator. Acest lucru se datorează faptului că sistemul tău imunitar activează un răspuns inflamator atunci când corpul tău recunoaște orice este străin, cum ar fi alergenii, microbii sau substanțele chimice. Inflamația periodică este de fapt sănătoasă, dar când inflamația persistă zi de zi, chiar și atunci când nimic străin nu pătrunde în corpul tău, poate duce la probleme majore de sănătate, inclusiv cancer, boli de inimă, diabet, artrită, depresie și Alzheimer.

Alimentele care luptă împotriva inflamației au antioxidanți naturali care neutralizează substanțele chimice străine și stresul oxidativ în organism. Alimentele naturale care resping inflamația includ roșiile, uleiul de măsline, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza verde, nucile precum migdalele și nucile, peștele gras precum somonul, macroul, tonul și sardinele, fructele precum căpșunile, afinele, cireșele și portocale.

Alimente cu efect antiinflamator pentru refacerea organismului

Atunci când alegi să consumi alimente cu efecte antiinflamatoare, asigură-te că acestea sunt organice, ceea ce te asigură că au fost cultivate fără pesticide toxice.

Redu sistematic numărul de toxine pe care le consumi

Indiferent cât de mult neutralizezi și elimini toxinele din corpul tău, trebuie mare atenție să nu mai aduci la fel de multe pentru a nu fi necesar din nou să fie eliminate. Reducerea toxinelor din rutina ta este de fapt destul de simplă, deoarece nu trebuie să elimini aceste elemente în fiecare zi, ci să oferi corpului o pauză de la ele la fiecare două săptămâni.

Pentru ca această practică să funcționeze, pur și simplu redu cantitatea de proteină animală, alcool, zahăr, grâu, porumb, soia și alimente procesate pe care le consumi în fiecare lună și oferă-i corpului o pauză atât de necesară pentru a face curățenia atât de necesară. .

Oferă-i sistemului tău digestiv ceva cu care să lucreze

Multe programe de detoxifiere cer eliminarea alimentelor solide și înlocuirea lor cu băuturi speciale „detoxifiante” care conțin apă cu lămâie, sirop de arțar și piper cayenne, ceai verde sau sucuri de fructe și legume proaspăt stoarse. Aceste curățări pot dura de la o zi la o lună și chiar mai mult. În timp ce oferi sistemului digestiv o pauză de la alimentele grele, se va accelera refacerea organismului. De fapt, alimentele bogate în fibre sunt cele mai bune pentru a alimenta procesul natural de detoxifiere care are loc prin digestie.

Fibrele, găsite în alimentele pe bază de plante, cum ar fi fructele și legumele, încetinesc digestia, ajută la absorbția nutrienților și elimină toxinele prin scaun. Tractul tău digestiv folosește probiotice din fibre pentru a-ți hrăni intestinele cu bacterii benefice, care ajută la menținerea sănătății imunitare.

Pe scurt, cu cât mănânci mai multe fibre, cu atât sistemul tău digestiv este mai eficient în eliminarea toxinelor.

Îmbunătățește procesele naturale de detoxifiere cu substanțe nutritive hrănitoare

După cum am aflat, corpul uman are o capacitate uimitoare de a se detoxifica în mod natural, moment în care refacerea organismului se realizează mult mai ușor. De la sisteme complexe, cum ar fi sistemul limfatic, până la organe precum rinichii, ficatul și chiar pielea, organismul lucrează întotdeauna în modul său natural pentru a curăța și a elimina corpul de toxine.

Suplimentele ajută în procesele naturale de detoxifiere ale corpului cu o combinație cheie de vitamine, minerale și ierburi naturale pentru a susține detoxifierea, bunăstarea generală, sănătatea ficatului și refacerea organismului.

Tratament pentru refacerea organismului I

Ingrediente: 5 kg miere, 3 kg morcovi, 1 kg pătlagină, 250 ml apă, 3 kg lămâi.

Mod de preparare: rădăcinile şi frunzele de pătlagină, recoltate înainte de înflorirea plantei, se mărunţesc fin, se pun la fiert, pe baie de aburi, cu 250 ml de apă, timp de 15 minute; după ce se răeşte, se adaugă mierea, morcovul şi lămâile mărunţite cu tot cu coajă, amestecându-se până se obţine o pastă omogenă.

Se iau câte 3 linguri cu pastă de 3 ori pe zi, înainte de masă cu 30 minute. Dacă se respectă cu stricteţe regimul de hrană vie, ajută nu numai la refacerea organismului, ci şi la dispariţia ganglionilor.

Tratament pentru refacerea organismului II

Ingrediente: 3 kg miere, 1 kg morcovi, 1 kg păstârnac, 750 ml suc de cătină, 2 linguri cu hrean ras fin.

Mod de preparare: morcovii şi păstârnacul se mărunţesc, se pun în borcan, se adaugă hreanul, mierea şi sucul de cătină, se închide borcanul ermetic, se înfăşoară în hârtie de culoare albastră şi se lasă la macerat timp de 8 zile şi  se agită de 2-3 ori pe zi.

Se iau în fiecare dimineaţă câte 100 ml, cu 45 minute înainte de masă, cu înghiţituri mici.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *