Tristetea, trăire care duce destinul în întuneric

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
tristetea

Destinul fiecăruia dintre noi poate fi schimbat prin lumina bucuriei sau negura tristeţii. Dacă un om trece prin perioade grele în viaţa sa şi le acceptă ca atare, are şansa să cunoască ce înseamnă a fi în conflict cu Universul. Conflictul adus de om în viaţa sa, prin acceptare, destramă valoarea conştiinţei de sine ajungându-se la o altă trăire. Această trăire conflictuală, permanentă, coboară vibraţia omului orientându-l către o valoare neagră a existenţei sale. Noua existenţă acceptată ca şi trăire, nu face altceva decât să anihileze trăirea şi simţirea omului.

Ce este tristetea?

Când dispare din viaţa omului trăirea şi simţirea, apare gândirea raţională. În timp apare crisparea pe chipul său, dispare apoi lumina blândeţii şi vine tristetea. Aparentele bucurii sunt orientate către plăceri lumeşti, îngrădindu-i viaţa. Acestea însă, nu aduc valori sufletului ci doar trupului care se “dezgoleşte” de aura vieţii şi capătă paloarea nopţii.

tristetea

Această “dezgolire” a trupului material nu este la început simţită, dar cu timpul se pierde imunitatea la boli şi vine suferinţa. Această stare creată de ignoranţa omului aduce griji, gânduri tot mai negre, iar suferinţa face ca cel în cauză să nu mai aibă dorinţa de a se salva. Aceasta stare duce în ultimă fază la dorinţa sinuciderii şi chiar la împlinirea ei. În stare de permanenţă ea face ca omul să aibe mereu disconfort în viaţa sa, boli, să nu se regăsească, senzaţia că mereu îi lipseşte ceva şi chiar dorinţa permanentă de a compensa totul cu “bucurii” materiale.

Tristetea ca trăire cuprinsă într-o existenţa aflată în conflict, aduce fiinţei umane un destin cu “valoare neagră”. Aceasta valoare îndepărtează fiinţa de la Lumina Lui Dumnezeu. Nimeni n-ar trebui să fie pe această cale a nopţii, ea venind către cei slabi. Este bine ca fiecare om să-şi analizeze trăirea şi simţirea, şi-i va fi uşor să vadă unde se găseşte şi în ce lumină se scaldă. Cercetaţi-vă şi vă va fi uşor să ştiţi ce sunteţi şi unde veţi ajunge! Doar aşa puteţi vedea şi vă puteţi dori schimbarea!

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

4 răspunsuri la „Tristetea, trăire care duce destinul în întuneric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *