Tutunul calmează nevralgiile faciale


flori-tutun

Tutunul (Nicotiana tabacum) – această plantă anuală sau bienală are frunze mari şi lungi, şi flori tubulare de la verde-alb spre roz. Frunzele uscate sunt fumate ca şi narcotic, dar conţin nicotină otrăvitoare care provoacă boli pulmonare, cancer şi probleme cu inima. Triburile din America de Nord şi Sud fumau frunzele în ceremonii şi le aplicau ca şi cataplasme pentru entorse, răni infectate şi muşcături, pentru probleme ale pielii.

Sucul este aplicat extern pentru a calma nevralgiile faciale, iar frunzele ude sunt un remediu rapid pentru hemoroizi. Cercetătorii au reuşit să extragă din frunze o substanţă chimică care inhibă tumorile.

Părţi folosite: frunze

Utilizări magice: cei care participau la unele formări shamanice trebuiau să bea suc de frunze de tutun pentru a primi viziuni, ca parte a formării lor. Tutunul a fost mult timp folosit în ceremoniile religioase de către unii indieni din America. Multe popoare continuă să considere această plantă  ca fiind sacră.

Deşi este o plantă fumată de foarte multe persoane, tutunul este o plantă otrăvitoare şi poate ucide.

Etichete: #Flori, #Remedii naturiste, #Verde

10 comentarii la „Tutunul calmează nevralgiile faciale”

 1. Am mai auzit ca tutunul face si bine nu numai rau. Fumez de 13 ani si primavara trecuta am reusit sa ma las pentru cateva luni , in timpul acela care nu am fumat , vrea sa zic ca eram mult mai calm , respiram mult mai bine si puteam sa depun efort fizic fara sa obosesc repede.
  @ Florin Morosan , chiar acum cateva zile un prieten a incercat faza cu tigarea aprinsa in ureche din cauza unei probleme la masea . Nu prea a avut efect .

 2. Imagine Avatar pentru comentariul lui Florin Morosan
  Florin Morosan

  Eu ştiu că o ţigară aprinsă şi pusă în ureche calmează durerea de dinţi sau măsele. Sau era folosit când te durea urechea… nu mai ştiu exact. :) dacă ştiţi care e varianta bună, vă rog să mă corectaţi.
  În rest nu cred că tutunul mai poate ajuta la ceva, nu suport fumul de ţigară nici de la 2 metri.

 3. In opinia mea tutunul este un medicament, unul antistress.
  Nu contest faptul ca provoaca si boala, insa boala provoaca si medicamentele antidepresive, si analgezicele, si daca ma gandesc bine si banala aspirina are efecte nocive in timp.

  1. Da, poate fi numit şi aşa. Şi eu mai fumez din când în când câte o ţigară insa prefer tutunul fara prea multe cacaturi adugate. DIn cate stiu in tutunul tigarilor se adauga multe substante care la randul lor fac si mai mult rau. Si deşi fumez foarte rar, prefer amestecuri de tutun cu diferite plante medicinale culese de catre mine – mentă, cimbrişor, talpa-gâştii. Au acelaşi efect ca si ceaiurile intr o anume maniera!

 4. Opa, inca ceva nou pentru mine. Nu stiam ca tutunul poate avea si parti bune. Stiam ca este o planta otravitoare si poate ucide.

  1. Se pare că are, de fapt nu doar în cazul acestei plante lucrurile stau aşa. Sunt chiar destul de multe plante otrăvitoare care au utilizări practice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *