Ufologia şi OZN-urile

Ufologia este ştiinţa care studiază obiectele zburătoare neidentificate (OZN). În faţa unui fenomen, precum apariţia „farfuriilor zburătoare”, s-ar putea crede că investigaţiile judiciare şi ştiinţifice păcătuiesc prin lipsa lor de rigoare. Dar nu e aşa. Se procedează, în general, în trei etape:

1. Interogatoriul martorului sau martorilor. Mărturiile sunt culese cu aceeaşi seriozitate de jandarmerie sau de poliţie, ca în cazul unei afaceri penale. Relatările şi răspunsurile sunt înregistrate cu aceeaşi grijă. De natură judiciară şi nu doar strict ştiinţifică, dosarul devine un document.

2. Tratarea informaţiei. Documentul este încredinţat ufologilor care îl decupează în unităţi elementare: aspectul OZN-ului, mărime, luminozitate şi, acolo unde este cazul, aspectul ocupanţilor săi etc.

3. Compararea cu cazuri similare. Se examinează dacă există concordanţă sau nu între elementele documentului studiului şi ale precedentelor, pentru confruntare. În doi ani, 1964-1966, când ufologia s-a ridicat la înălţimea ambiţiilor ei, savanţi, astronauţi şi tehnicieni din diverse ţări au întocmit peste 18 000 de dosare… Şi nu era decât începutul.

 

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *