Viitorul copilului meu

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Mandache Violeta

Cat de greu poate fi sa fi mama in ziua de azi. Cate responsabilitati implica viitorul copilului tau . Am avut ocazia sa citesc o compunere a fiicei mele , Nina , despre ce-si doreste sa devina . Veti fi uimiti sa vedeti cat de practici pot fi copiii nostri .

Viitorul copilului meu

Ma gandeam de multe ori : ” O sa cresc . Ce am sa fac? Parintii nu ma vor intretine toata viata . Ce sa fac?” Intrebarea tot straina-mi este . De ce ? Pentru ca sunt copil si nu imi pot face planuri , dar ma pot doar gandi ce meserie as putea practica . Ma gandeam sa urmez liceul ” Octav Bancila ” , la canto , iar de acolo nu m-am mai gandit . Ma gandeam sa cant in cluburi private , nu pentru adolescenti sau tineri , ci pentru persoane care stiu sa aprecieze muzica. Penibil ! Dar de ce sa muncesti undeva unde nu-ti place si sa fii stresat si nefericit cand poti lucra undeva unde iti place ceea ce faci si sa fii , catysi de putin fericit ? Acesta ar fi planul A .

Planul B este cel de chelnerita la un restaurant . De ce ? Pentru ca imi place sa ma misc si sa alerg . Bucatareasa nu ma fac pentru ca nu stiu si nu-mi place sa gatesc .

Planul C ar fi sa plimb cainii contra-cost , dar nu multi oameni isi mai plimba cainii sau mai au caini, deci planul C nu este sigur .

Planul D este sigur ! Vanzatoare la un magazin . De mica , cand imi urmaream mama , voiam sa fiu vanzatoare. Mi se parea o meserie fabuloasa . Sa vinzi oamenilor lucruri si sa primesti bani . Credeam ca banii iti raman tie . Mama se plnagea ca este greu si ca o dor picioarele . Avea probleme cu musculatura si de asta nu mi-am luat gandul de la aceasta meserie .

Am facut multe teste pe calculator si majoritatea mi-au dat ca rezultat ca vocatia mea este cea de doctor . De ce ? Nu stiu . La unele teste spunea ca : ” Vocatia dumneavoastra este cea de doctor. Sunteti o persoana vesela, energica si intotdeauna ajutati lumea cand este nevoie . ” Daca spune asa de ce sa nu ma fac supererou ? Chiar daca nu este adevarat ce spune pe internet , mi-a dat o idee .

Planul E este asistenta . Asistenta medicala sau sora la un spital , ceva .

M-a fulgerat intr-o zi sa plec din tara ca se castiga mai bine . Nu stiu , dar punand problema ca primul obstacol in viata sunt banii , as pleca . Dar familia , tara si tot de aici , nu ma lasa .

Ca orice copil am planuri mari , cum ar fi : sa-mi gasesc un sot , ne mutam la casa noastra si mergem amandoi la munca , castigam bani , ne traim viata . Pana cand ? Pana cand o sa murim . Daca nu-mi gasesc de munca undeva , ma fac casnica. Asta este cel mai bun loc de munca . Sunt acasa cu familia , le dau de mancare si sotul aduce bani acasa . Deci asta este planul F , planul mamei .

Planul G este sa ma mut undeva departe de oras , unde sa-mi construiesc o casuta, sa-mi fac o gradina cu legume , una cu flori , o livada si o ferma. Asta este cel mai bun plan deoarece oamenii au trait in pace si armonie , pana acum , la tara . De cand au aparut tehnologia si criza nu prea mai exista pace si armonie, ci in schimb ura si galagie . Rar mai intalnesti un om in banca lui. In caz ca-mi esueaza planurile , il folosesc pe F, casnica. Pana la urma asta este rolul femeii in casa.

In concluzie , sunt copil si acum ma ingrijesc parintii . Cand voi creste mare si imi voi cauta de lucru , iau acest caiet si urmez aceste planuri . “

Aceasta compunere este scrisa de fetita mea care este in clasa a VII-a . Cand am citit-o prima data am ras si m-am uitat la ea. Imi zambea si se uita la mine cu o privire inocenta . Am vrut sa ma impartasesc si dumneavoastra ideile ei de viitor .

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

17 răspunsuri la „Viitorul copilului meu”

  1. Avatar turcanu vasile
    turcanu vasile

    de desteapta ce esti…1?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *