Viitorul copilului meu


Print Friendly, PDF & Email

Autor: Mandache Violeta

Cat de greu poate fi sa fi mama in ziua de azi. Cate responsabilitati implica viitorul copilului tau . Am avut ocazia sa citesc o compunere a fiicei mele , Nina , despre ce-si doreste sa devina . Veti fi uimiti sa vedeti cat de practici pot fi copiii nostri .

Viitorul copilului meu

Ma gandeam de multe ori : ” O sa cresc . Ce am sa fac? Parintii nu ma vor intretine toata viata . Ce sa fac?” Intrebarea tot straina-mi este . De ce ? Pentru ca sunt copil si nu imi pot face planuri , dar ma pot doar gandi ce meserie as putea practica . Ma gandeam sa urmez liceul ” Octav Bancila ” , la canto , iar de acolo nu m-am mai gandit . Ma gandeam sa cant in cluburi private , nu pentru adolescenti sau tineri , ci pentru persoane care stiu sa aprecieze muzica. Penibil ! Dar de ce sa muncesti undeva unde nu-ti place si sa fii stresat si nefericit cand poti lucra undeva unde iti place ceea ce faci si sa fii , catysi de putin fericit ? Acesta ar fi planul A .

Planul B este cel de chelnerita la un restaurant . De ce ? Pentru ca imi place sa ma misc si sa alerg . Bucatareasa nu ma fac pentru ca nu stiu si nu-mi place sa gatesc .

Planul C ar fi sa plimb cainii contra-cost , dar nu multi oameni isi mai plimba cainii sau mai au caini, deci planul C nu este sigur .

Planul D este sigur ! Vanzatoare la un magazin . De mica , cand imi urmaream mama , voiam sa fiu vanzatoare. Mi se parea o meserie fabuloasa . Sa vinzi oamenilor lucruri si sa primesti bani . Credeam ca banii iti raman tie . Mama se plnagea ca este greu si ca o dor picioarele . Avea probleme cu musculatura si de asta nu mi-am luat gandul de la aceasta meserie .

Am facut multe teste pe calculator si majoritatea mi-au dat ca rezultat ca vocatia mea este cea de doctor . De ce ? Nu stiu . La unele teste spunea ca : ” Vocatia dumneavoastra este cea de doctor. Sunteti o persoana vesela, energica si intotdeauna ajutati lumea cand este nevoie . ” Daca spune asa de ce sa nu ma fac supererou ? Chiar daca nu este adevarat ce spune pe internet , mi-a dat o idee .

Planul E este asistenta . Asistenta medicala sau sora la un spital , ceva .

M-a fulgerat intr-o zi sa plec din tara ca se castiga mai bine . Nu stiu , dar punand problema ca primul obstacol in viata sunt banii , as pleca . Dar familia , tara si tot de aici , nu ma lasa .

Ca orice copil am planuri mari , cum ar fi : sa-mi gasesc un sot , ne mutam la casa noastra si mergem amandoi la munca , castigam bani , ne traim viata . Pana cand ? Pana cand o sa murim . Daca nu-mi gasesc de munca undeva , ma fac casnica. Asta este cel mai bun loc de munca . Sunt acasa cu familia , le dau de mancare si sotul aduce bani acasa . Deci asta este planul F , planul mamei .

Planul G este sa ma mut undeva departe de oras , unde sa-mi construiesc o casuta, sa-mi fac o gradina cu legume , una cu flori , o livada si o ferma. Asta este cel mai bun plan deoarece oamenii au trait in pace si armonie , pana acum , la tara . De cand au aparut tehnologia si criza nu prea mai exista pace si armonie, ci in schimb ura si galagie . Rar mai intalnesti un om in banca lui. In caz ca-mi esueaza planurile , il folosesc pe F, casnica. Pana la urma asta este rolul femeii in casa.

In concluzie , sunt copil si acum ma ingrijesc parintii . Cand voi creste mare si imi voi cauta de lucru , iau acest caiet si urmez aceste planuri . “

Aceasta compunere este scrisa de fetita mea care este in clasa a VII-a . Cand am citit-o prima data am ras si m-am uitat la ea. Imi zambea si se uita la mine cu o privire inocenta . Am vrut sa ma impartasesc si dumneavoastra ideile ei de viitor .

Print Friendly, PDF & Email

Etichete: #Banii, #Flori, #Internetul, #Legume, #Mama, #Mancare, #Viata

17 comentarii la „Viitorul copilului meu”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *