Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Viitorul prin ochii animalelor: predicția și călătoria în timp

Animalele se află peste tot: în casele noastre, ferme, zoo şi ocazional în sălbăticie. Dar cât de bine le înţelegem? Există foarte multe motive să credem că animalele deţin secretul viitorului. Un motiv al fi acela că animalele răspund în avans dezastrelor, însă nu există nici o idee despre cum fac acest lucru.

Chinezii au dat o foarte mare importanţă acestui lucru şi au fost foarte atenţi la felul în care se manifestă animalele înaintea unui cutremur, dar în alte locuri din lume aceste semnale au fost pur şi simplu ignorate de către experţii în cutremure şi se pare că nu au învăţat absolut nimic de la animale.

Cea mai plauzibilă teorie fizică este următoarea: câmpul electromagnetic  se schimbă înaintea unui cutremur, iar animalele reuşesc să detecteze această schimbare mult mai uşor. Poate fi vorba şi de ceva misterios, cum ar fi abilitatea de a vedea în viitor, pe care o putem numi „precogniţie” sau „presentiment” (a simţi ceva ce urmează să se întâmple).

Animalele care prevestesc viitorul

Billy Gibbons din Green Lane, Audlem, USA, crede că animalele deţin cheia prezicerii viitorului. Mai precis, el crede că găinile au o inteligenţă aparte ce poate fi folosită în alegerea numerelor. El s-a folosit de numerele alese de o găină pentru a juca la Loto, însă a adăugat şi el un număr. Toate numerele alese de găină au fost extrase, mai puţin cel ales de el. Dacă ar fi pus toate numerele alese de găină, ar fi câştigat 9 milioane de dolari.

Studiile arată că animalele simt că se apropie o schimbare, de orice tip! Aşa că poate ar fi mai bine să dăm animalelor atenţia cuvenită, şi să nu le ingnorăm!

Recentele experiemte comportamentale cu păsările din specia Gaița (Garrulus glandarius) și alte primate non-umane, indică faptul că animalele pot anticipa și planifica nevoile din viitor, neexperimentate încă. Combinate cu dovezile memoriei episodice la animale, aceste studii sugerează că unele animale pot călători mental în timp, atât în trecut cât și în viitor.

Animalele dispun de mai multe canale şi unelte de percepţie decât fiinţa umană. Păsările văd stelele mişcându-se în culori, ceea ce le permite să se orienteze într-o manieră de care noi nu avem nici o idee. Prin zecile de ochi dispuşi pe braţ, stelele de mare percep o realitate radical diferită de a noastră. Albinele percep razele ultraviolete, şerpii percep razele infraroşii, liliecii folosesc ultrasunete, câinii posedă un simţ al mirosului mult superior celui al nostru. Imaginaţi-vă cum ar arăta lumea noastră văzută prin ochii unui cameleon, care sunt perfect independenţi unul de altul!

Studii și experimente științifice despre predicția animalelor

Discuții: 2 păreri

  1. Ana- Ana-
  2. patrick patrick

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.