Vindecare prin puterea gandului: imaginaţia – autovindecare

Bolile, perturbaţii ale echilibrului energiei vitale, pot fi tratate de câtre alţii sau prin autovindecare prin puterea gandului. Autovindecarea sau restabilirea echilibrului în organism prin puterea gandului, este un proces natural, datorat unor capacităţi specifice oamenilor, abordate conştient, precum încrederea în forţele proprii, voinţă, imaginaţie şi exerciţiu. Împreună, cele 4 pot îmbunătăţi starea sufletească şi implicit procesele energetice ale organismului.

În pofida neabordării acestor calităţi, oamenii decurg la tratarea bolilor prin metode exterioare lor. Unele boli sau probleme sunt tratate, uneori apar altele noi, omul fiind mai mereu bolnav de câte ceva, alteori, acceptă să ia un medicament ani de zile sau toată viaţa, neavând curajul să apeleze la vindecare prin puterea gandului, din cauza lipsei contienţei asupra capacităţilor mai sus enumerate.

Să pătrundem în lumea imaginaţiei

O metodă simplă de utilizare a imaginaţiei creatoare în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate, a performanţelor fizice şi psihice este vizualizarea sau crearea de imagini cu ochii minţii. În mod firesc noi gândim în imagini, de aceea vizualizarea poate funcţiona la nivel mental, ajutând în acelaşi timp pe plan fizic, emoţional şi spiritual.

Pentru a pătrunde în lumea imaginaţiei noastre avem nevoie de un spaţiu plăcut, liniştit şi de singurătate. Locul vine alături de un ambient creat pentru a ne simţi cu totul bine, putem să ascultăm muzica preferată, să fim înconjuraţi de natură sau de animalele dragi, tot ce ne ajută pentru a crea atmosfera favorabilă pentru a ne auzi şi vedea gândurile.

autovindecare prin imaginatie puterea gandului

Exerciţiul de vizualizare – imaginaţia?

Relaxaţi, cu ochii închişi, încercaţi să faceţi linişte în gândurile voastre. Liniştea minţii este secretul în orice practică ce nu ţine de realitatea materială. Gândurile ce apar pot fi trimise la păstrarese poate vizualiza o cutie în care se pun toate gândurile ce apar. Când gândurile încetează să vă mai deranjeze, puneţi cutia deoparte şi savuraţi momentul de linişte, fiind atent doar pe respiraţie, cum intră şi cum iese aerul din tine.

Mai departe, crează mental o foaie albă de hârtie. Alături, crează creioane, pensule, acuarele, care au totdeauna mărimea, forma şi culoarea perfectă.

Gândiţi-vă la ceva plăcut inimii voastre, un gând de pace, de dragoste, de iubire, îl aduceţi în mintea voastră. Senzaţia generată de acest gând poate avea o culoare. Folosiţi această culoare pentru a desena orice doriţi. Puteţi desena tabloul perfect sau puteţi retuşa mental orice imperfecţiune. Dacă la început nuanţa folosită este închisă, încercaţi să-i oferiţi mai multă căldură, lumină, strălucire.

Pentru unii acest exerciţiu pare imposibil de realizat, însă cu perseverenţă ei pot ajunge să execute acest exerciţiu, uşor. Nu trebuie forţat în nici un fel. Pentru unii foaia de hârtie poate fi un ecran cu imagini în mişcare, în acest exerciţiu important este să creezi prin imaginaţie.

Vizualizarea poate fi folosită şi pentru a spori calitatea unei activităţi ce urmează a fi desfăşurată. Foarte mulţi artişti, sportivi, folosesc vizualizarea pentru a exersa mental fie o piesă muzicală şi un exerciţiu fizic de mare precizie. Puterea gandului se transforma atunci in creatie.

Cum începem autovindecarea prin puterea gandului?

vizualizare

Însă ecranul, poate fi folosit şi pentru a îmbunătăţi o activitate sau chiar starea de sănătate. Sau pentru a găsi rezolvarea unor probleme. Acest lucru se poate realiza astfel: pe ecranul mental alb se poate proiecta imaginea voastră. Mai întâi încercaţi să vă priviţi în oglindă, memoraţi detaliile feţei. Închideţi ochii, vizualizaţi-vă pe ecranul mental.

Exersaţi până reuşiţi să vă vizualizaţi propria imagine pe ecranul mental. Faceţi să dispară imaginea prezentă şi înlocuiţi-o cu o imagine nouă care să corespundă dorinţei voastre, intenţiei pe care o aveţi. Imaginaţi-vă cât mai multe detalii: buna dispoziţie, cum arătaţi fizic, cum sunteţi îmbrăcaţi, cum mergeţi, cum dansaţi de ce nu? Fericirea, sănătatea. Simţiţi şi savuraţi această stare de bine, fericire, mulţumire. Puterea gandului are rolul de a transforma imaginea creata in realitate. Timpul de transformare este relativ.

Ce se poate obţine prin vizualizare?

Există cazuri în care oamenii s-au vindecat de boli incurabile prin puterea gandului. În unele cazuri, unii oameni au aprofundat acest exerciţiu, vizualizând organele afectate de boală, au creat mental medicamentul perfect pentru vindecarea acelui organ, l-au administrat în modul ideal necesar vindecării şi au reuşit să-şi îmbunătăţească starea de sănătate într-un mod uimitor, prin puterea gandului.

Ştiu despre un copil care şi-a vizualizat tumoarea de pe creier ca fiind un monstru. El fiind într-o navă spaţială, s-a luptat cu monstrul până l-a omorât. În acest timp, câteva seri la rând, el se lupta cu monstrul, dar era într-un spital, pe patul de moarte, imobilizat la pat. După ce monstrul a fost învins, doctorii i-au făcut analize pentru că el nu mai murea după cum se aşteptau ei. Au observat că tumoare dispăruse ca prin minune. Copilul le-a povestit ce a făcut, deşi ei au pus totul în seama lui Dumnezeu nu pe seama voinţei şi autovindecării copilului.

Pentru restabilirea echilibrului energetic este nevoie de relaxare, linişte sufletească, credinţă în procesul de vindecare, voinţă şi dorinţă de a trăi. Mental puteţi vizualiza orice, peisaje, tablouri cu locuri existente sau nu, diferite situaţii reale sau nu, dar pentru a aduce modificări în corpul nostru fizic, trebuie să aducem credinţa în autovindecare prin puterea gandului.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

15 răspunsuri la „Vindecare prin puterea gandului: imaginaţia – autovindecare”

 1. Dacă aş fi citit asta în rumă cu ceva timp (poate 4-5 ani), ţi-aş fi scris un mesaj revoltător şi jignitor poate.
  Dar… lucrurile s-au schimbat. Radical.
  Am citit multe, am văzut multe şi am trecut prin câteva chestii pozitive, total pozitive – la care nu aş fi visat vreodată, dar acum trec şi prin unele negative. Sper să nu fie de durată ori prea grave.
  Ghici cine m-a mişcat suficient de mult încât să-mi schimb cu totul mentalitatea şi să cred cu tărie că ceea ce scrii tu aici este perfect real?!
  Nimeni altul decât însuşi celebrul profesor, savantul Dumitru Constantin Dulcan. Am avut FERICITA ocazie de a sta cu domnia sa la o cafea, între 4 ochi anul ăsta. Nu pot să-ţi descriu în cuvinte câtă energie pozitivă degajă omul acesta, nu pot să-ţi descriu că cele aproape 2 ore petrecute cu dânsul la masă mi-au încărcat “bateriile” cât pentru o lună întreagă. Dumitru Constantin Dulcan afirmă sus şi tare că gândul este cea mai puternică forţă din Univers.
  Dragă Bogdan, testat pe propria-mi piele: ESTE ADEVĂRAT. Aşa este.
  L-am întrebat odată, pe domnul profesor, dacă nu cumva rugăciunea este cea mai puternică forţă din Univers. Probabil că da, deşi şi ea – la nivel mental, tot ca un gând o putem defini.
  Dacă ne concentrăm doar pe lucruri pozitive, putem modifica însuşi ADN-ul nostru, dragilor. Probabil că din acest motiv, sfinţii sunt atât de ireal de îngăduitori. Tot energie pozitivă este şi în ei. Indiferent cum o numim, indiferent cum o clasificăm, dragostea, iubirea astrală, tot la Dumnezeu ne duce, tot la această forţă divină extraordinară, tot la Creator, la Sursă.
  Parcă rugăciunea ce este?
  O stare de bine, de emoţie, pe care o eliberăm în spaţiu, în jurul nostru, în acea lumină care ne înconjoară trupurile, acei 10 fotoni din care suntem alcătuiţi şi de care tot vorbesc fizicienii.
  Când ne destindem, când nu ne enervăm, când nu ne supărăm şi nu ne este frică, toţi muşchii noştri se destind, ADN-ul se relaxează şi ne relaxăm şi noi. E o chestie logică şi naturală pe care o poate testa oricine. Asta înseamnă un regres al bolii apărute.
  Haideţi să facem împreună chestia asta! Să gândim pozitiv, să alungăm grijile, angoasele, temerile şi gândurile negre!
  Şi încă ceva!
  Să ne rugăm împreună!
  Pentru noi, pentru cei de lângă noi, pentru pace, linişte şi pentru univers!

  Mulţumesc din suflet, Bogdan!
  Dumnezeu să te binecuvânteze!

  1. Avatar Carmen
   Carmen

   Am nevoie uegenta de ajutor !!!

   1. Buna Carmen. Spune-mi te rog, cum as putea sa te ajut?

 2. Avatar Radulescu
  Radulescu

  Multumesc mult pt acest articol.

 3. Avatar delia
  delia

  articolul a fost foarte bun multumesc.

 4. Avatar Emanuel
  Emanuel

  Oare as putea prin aceasta metoda sa fac un dinte pe care l-am pierdut sa creasca la loc?

  1. Avatar delia
   delia

   de ce nu ?

 5. Avatar Visele
  Visele

  Puterea gandului este in tot si in toate, sanatatea noastra este doar o farama din ceea ce putem influenta cu gandul. Insa si cel de langa tine poate fi un sprijin real prin puterea cuvantului, aceste doua surse inepuizabile pot duce omul la mari infaptuiri.

 6. La acest subiect mereu avem multe de spus. Rămâne să facem cu noi ceva, să fim conştienţi atunci când suntem bolnavi, că dincolo de boală suntem tot noi. Şi apoi întorcându-te în tine, cine eşti tu? Dacă rezolvi această dilemă, dacă te înfrunţi pe tine, dacă continui viaţa ta cum îţi este ţie bine nu că lasă că poate trece, boala poate dispărea uneori într-o zi, dacă nu chiar instantaneu!

  Ştiu pe mulţi care la primele semne de boală sună un doctor, merg la control, iau repede medicamente. Le este frică de boală. Frica te face vulnerabil. Boala este ca şi un gând. Ea vine, te vizitează, şi la fel de uşor cum vine poate să plece. Ca să rămână, ca să te afecteze, are nevoie de la tine de ceva, are nevoie ca tu să nu fii cu tine, să nu fii prezent în tine, să nu fii conştient de propria ta fiinţă, dincolo de toate formele, etichetele, mecanismele, părerile tale, acel sine care nu are formă, nu are culoare, nu are calităţi şi defecte, cel care eşti tu, care îţi poţi observa viaţa ta cum decurge, acţiunile tale de zi cu zi, acel sine este fiinţa ta divină. Întors cu faţa la tine nu la lumea din jur, te vindeci căci te vezi şi ştii cine eşti şi ce ai de făcut în lumea asta!

 7. Probabil daca nu eram trecuta printr-o experienta destul de traumatizanta, dar multumesc lui Dumnezeu cun un happy end, citeam articolul si treceam mai departe zicand ca sunt aberatii. Dupa cum, cred ca multi stiu cu puterea gandului poti realiza multe. La puterea gandului mai trebuie adaugata, credinta in Dumnezeu si modul de viata(sa incerci sa fi in armonie cu universul: ceea, ce noi numim bunatate, dragoste, etc). Am trecut prin foarte multe in viata si in urma cu 1 an, mi s-a spus ca mai am de trait 3 luni. Am fost la cei mai buni medici din bucuresti si nu numai si am primit acelasi verdict.Bineinteles ca nu m-am resemnat si cu ajutorul autosugestiei( si sa nu uitam si de Bunul Dumenzeu) m-am vindecat.Si credeti-ma ca nu a fost vb de o simpla raceala.Am realizat multe cu puterea gandului, ceea, ce proiectezi in astral (dorintele, visele) se indeplinesc aici pe pamant intr-o zi. Trebuie doar sa crezi…Se stie ca puterea gandului are o viteza mai mare decat viteza luminii.De asta se spune ca viata este ca un bumerang..ceea, ce dai aia primesti…si cand iti doresti ceva , cu adevarat tot universul conspira la indeplinirea dorintei tale.

 8. Cand iti concentrezi mintea pe un lucru mintea ramane legata de acel lucru. Mintea trebuie sa fie libera de constrangeri ca instinctele tamaduitoare sa-si faca datoria. Amagiti oamenii si asta nu este ceea ce cautati banuiesc. Poate ar trebuie sa recititi Bhagavad Gita sau pe poate un Takuan Soho..ori ceva despre Zen…ori ceva de mecanica cuantica in fizica vidului…ori mai simplu este sa iti lasi mintea intr-o vacuitate simpla. Mintea este distrugatorul si cum se spune in sutrele buddhiste: “distrugeti distrugatorul”
  In definitiv a cui este vina ca nu puteti fi calm cand cineva va spune ca va iluzionati? Nu este tocmai mitea dumneavostra care alearga dintr-un loc in altul dupa placeri si deveniri? Lasa-ti libertatea celulelor dumneavoastra sa va insanatoseasca, celule care si-au facut bine datoria inca din faza de feotus cand mintea acesta stralucita era absenta. Cat despre reaua sau buna mea intentie…dusurile calde alternate de cele reci calesc nervii (in gluma zicand). Be calm, calmul este ceea ce va trebuie si cautati dar il cautati intr-un loc unde el nu se gaseste.
  Ineresant ar fi fost articolul daca era scris cu detasarea mintii si nu cu iluzionarea ei.

  1. Se pare că ştii dinainte reacţiile mele, de unde provin şi de ce.Împreună cunoaştem adevărul, separat doar ne spunem punctul de vedere, mereu.

 9. În acest articol vorbesc despre puterea imaginaţiei, un produs al minţii noastre conştiente. De unde vine şi cum de vine, nici înţelepţii şi nici savanţii nu au un răspuns clar, dar nici nu trebuie pentru că suferinţa trupului a concluzionat “este bună, vindecă”.

  Îţi este uşor, văd, să vorbeşti despre ce nu accepţi tu, dar la o adică uite-o aşa: mintea ta, eşti tu, căci tot ce ţine de tine eşti tu, să vorbeşti de ea că nu e bună e ca şi cum nu ai accepta-o, deşi, nu ţi-ai luat-o de undeva, nu ai dobândită deodată ci te-ai născut şi ai crescut o dată cu ea.

  Hai să fim realişti, cum te vezi tu descompus când totuşi eşti un întreg, un tot. Nu crezi că facem bine dacă ne folosim de toate resursele?

  Nu ce facem este problema, ci cum facem, de aia spun că este nevoie de dragoste, cu asta toate au loc şi toate au un rost, fără… cred că nici Dumnezeul nostru nu ar mai avea rost pentru noi …

  Îmi place cum gândeşti, poate te deranjezi să mai laşi comentarii! Mulţumesc pentru acesta.

  1. Avatar delia
   delia

   folosind metoda vizualizarii de fapt constientizam ceea ce face subconstientul,

 10. Ce pot spune despre marii “intelepti” care ii dau cu puterea gandului pozitiv? Pozitiv si negativ, frumos si urat, cat de ridicoli sunt. Ce ne-am fi facut ca specie mii si milioane de ani pana acum fara puterile de vindecare ale acestor “initiati”? Cum reusesc oare si sarmanele animale sa supravietuiasca si evolueze fara puterile acestor maiestri ai iluziei. Ironic, in corpul acestor psiho-orientati robotesc miliarde de celule sa le alimenteze creierele infierbantate si sa le vindece ranile trupului. Gandul nu este altceva decat filmul oferit mintii de care celulele corpului pentru ca ele sa-si duca la bun sfarsit treaburile. Mintea este cea care distruge armonia corpului, ea este de fapt distrugatorul. Asa cum dai la un copil neastamparat de lucru sa stea linistit asa si mintea trebuie pacalita sa nu distruga ceea ce nu-i apartine: trupul. Daca insa vreti sa traiti cu drogul iluziei puteti sa zambiti si rade cu sau fara motiv si puteti visa cu ochii inchisi sau deschisi dar intelept este sa va pastrati mintea calma si sa studiati cu atentie celelalte fiinte din jurul vostru lipsite de “minte” care au fost inaintea omului si care vor supravietui si dupa disparitia speciei umane.
  “Mi-e este prieten Platon, dar mai prieten imi este adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *