10 plante de apartament + sugestii de ingrijire

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
iasomie - plante de apartament

Sunt multe plante de apartament pe care le poti alege pentrua avea parte de divinul natural. Orice designer de interior iti va spune acelaşi lucru: dacă pui cel putin o floare în casă, în orice cameră, îi dai o notă de prospeţime şi o pată de culoare. Ca să alegi floarea potrivită este o problemă legată de gusturile personale şi de designul interior. În afară de faptul că atunci când alegi o floare, o faci pentru aspectul vizual, trebuie să ai grijă că ştii să o îngrijeşti aşa cum trebuie.

De exemplu, o plantă care are nevoie direct de lumina soarelui, stă cel mai bine pe un pervaz, în timp ce o plantă care are nevoie de umbră, poate locui în colţurile mai puţin luminoase ale casei.

Îţi prezint 10 posibilităţi de plante de apartament pentru a afla care este cea mai potrivită pentru casa ta, atât din punct de vedere al aspectului, cât şi a nevoilor de dezvoltare.

 10 plante de apartament pe care trebuie să le ai şi tu!

Steaua Crăciunului – Poinsettia

steaua craciunului poinsettia

Foarte mulţi o consideră a fi o plantă de Crăciun, însă este potrivită pentru decor pe tot parcursul anului. Pe lângă florile tradiţionale roşii, o găseşti disponibilă şi pe alte culori – roz, alb si pestriţ. Este puţin dificil să ai grijă de această plantă, dar florile sale extraordinar de frumoase sunt atât de valoroase, încât merită puţin mai multă atenţie.

Plantele de poinsettia se ofilesc mai repede daca au stat afara sau daca le prinde inghetul in drumul spre casa. In cele mai multe situatii, planta de poinsettia nu rezista prea mult timp deoarece nu ii sunt asigurate conditiile necesare.

Poinsettia are nevoie de caldura. Temperatura ideala este de 13-22 de grade. Are nevoie de aer umed, deci ii place sa fie pulverizata. Are nevoie de lumina buna, insa nu ii place direct in soare.

Violeta africană

violeta africana flori de apartament

Violetele africane sunt preferate ca plante de apartament pentru că sunt foarte uşor de întreţinut. Aceste minunate flori înfloresc pe tot parcursul anului, şi plus de asta, le găseşti de cumpărat în diverse forme şi culori. Le merge bine atunci când sunt amplasate lângă o fereastră luminoasă şi la căldură. Atunci când o uzi, ai grijă să nu se ude frunzele pentru că astfel vor apărea pete maro. Citeste mai multe despre ingrijirea violetelor!

Cactuşi cu flori

cactus inflorit

Când mă gândesc la deşert, sună puţin plictisitor, însă dacă mă gândesc la un deşert cu flori, atunci totul se schimbă. Poţi să-i conferi casei tale un farmec aparte, cu iz de deşert, cu un cactus înflorit. Nu numai că sunt superbi, dar sunt şi uşor de întreţinut. Cactuşii au nevoie de lumina soarelui, căldură şi puţină apă.

Floarea Flamingo – Anthurium

Floarea Flamingo - Anthurium

Această floare se dezvoltă foarte bine şi se face destul de mare (până la 3 m înălţime şi 2 m lăţime). Este alegerea ideală, dacă eşti în căutarea unei plante de apartament pentru a umple un spaţiu mare. Frunzele de un verde închis sunt foarte frumoase, precum şi florile care pot fi roşii, albe, roz sau violet. Îi place lumina medie-puternică şi mperaturi de 18-27 grade Celsius.

Kalanchoe

Kalanchoe

Este o suculentă, aşadar este destul de uşor de îngrijit şi de crescut. Această floare decorativă înfloreşte în grupuri mici şi se descurcă foarte bine primăvara şi la începutul verii. Se păstrează în locuri calde, luminoase şi se udă moderat.

Muşcatele – Geranium

muscate geranium

Chiar şi cei fără pic de experienţă vor avea succes cu muşcatele. Aceaste flori se găsesc în diferite forme şi culori, dar toate sunt parfumate şi frumoase. Se ştie despre aceste flori că păstrează în cameră o energie armonioasă, aşa că, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Muşcatele au nevoie de lumină intensă, iar pământul ar trebui să rămână oarecum uscat, adică vor apă des, însă nu în exces.

Crinii

crini plante de apartament

Crinii vin într-o varietate foarte larga de forme şi culori şi sunt o opţiune preferată atât pentru buchete, cât şi ca plante de apartament. Fiecare tip de crin necesită o îngrijire diferită. De exemplu unii au nevoie de soare puternic, în timp ce alţii se dezvoltă excelent la umbră. Pentru cele mai bune rezultate, află informaţii despre creştere în funcţie de soiul pe care îl alegi.

Iasomia

iasomie - plante de apartament

Este o plantă iubită nu numai pentru florile sale superbe, cât şi pentru parfumul incomparabil pe care îl emite. Este o plantă căţărătoare, deci are nevoie de un suport pentru a se întinde. Îi place foarte mult lumina, iar solul ar trebui să rămână umed în permanenţă.

Orhideea

orhidee - plante de apartament

Cu peste 30 000 de specii diferite şi chiar mai multe versiuni hibride, orhideea este una dintre cele mai mari grupuri de plante de apartament. Deşi este o plantă care are nevoie de îngrijire specială şi poate fi costisitoare, atrage foarte mult prin aspect şi astfel foarte mulţi o vor pentru casa lor.

Gloxinia

gloxinia flori de apartament

Aceasta este rudă cu violeta africană şi este, de asemenea, destul de uşor de întreţinut. Florile sunt mai mari decât cele a violetelor şi sunt în formă de clopot. Au nevoie de lumină medie-puternică şi înfloresc iarna târziu sau primăvara devreme.

Dacă ai alte detalii despre aceste flori sau alte sugestii de plante de apartament, le astept cu drag.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

6 răspunsuri la „10 plante de apartament + sugestii de ingrijire”

 1. Avatar adriana

  uleiul de neem il poti gasi la orice farmacie naturista Leonard, in flacon de 50 ml , nu costa foarte mult

  1. Mulţumim de răspuns, Adriana!

 2. Avatar braha leonard
  braha leonard

  Te rog, poate stii unde pot sa gasesc,ulei esential deNEEM
  “MULTUMESC “ leonard

  I

  1. După cum ai observat, am primit un răspuns de la Adriana. Intrebarea este – pentru ce vrei să-l foloseşti? Are legătură cu articolul cu pesticidele naturale?

   Oricum mi-ai dat o idee, o să fac zilele acestea un articol despre uleiul de neem.
   Numai bine!

 3. Avatar braha leonard
  braha leonard

  Iti multumesc ca existi

  1. Şi eu îţi mulţumesc! Numai dragoste si bucurii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *