Adrian Marcator şi The purest of designs

Timp de citire estimat: 4 minute


Vă prezint galeria compozitorilor germani în materie de muzică de atmosferă, muzică electronică ambientală care îi are ca pionieri pe Schulze, Vangelis sau Jarre. Editaţi de casa de discuri Prudence, mai puţin pentru că “asta cere piaţa” şi mai curând pentru că acest gen de muzică are publicul ei special, muzicienii pe care îi voi aminti mai jos se bucură de o mare preţuire nu numai la ei în tară ci şi oriunde pe glob.

Adrian Marcator – Dincolo de oglinzi

Adrian Marcator şi-a alcătuit o trupă de muzică electronică, Trance, încă din anii 70, compunând quadrofonică, muzică experimentală şi muzică de film. Recunoscut ca un bun pianist şi ghitarist, Adrian Marcator a debutat cu un CD la casa Prudence intitulat Eiderland Suite, o sinteză a tuturor experimentelor lui muzicale. Cum râul Eider este pasiunea lui secretă, Marcator a creat o muzică inspirată de peisajele din jurul râului, combinând elemente de muzică folk ale regiunii cu subtile elemente simfonice şi meditative. Ultimul album editat la Prudence se numeste Beyond the Mirrors, album în care compozitorul german plonjează în universul viselor şi al miturilor, scriind o muzică surprinzătoare care i-a dus faima şi dincolo de granitele tării lui de baştină.

Steve Cochrane – The purest of designs

steve-cochrane

Închei cu prezentarea unui muzician canadian. Steve Cochrane este un artist independent din Toronto. În 1998 a scos un album, intitulat The purest of designs. Acest album a fost produs, împreună cu un prieten, muzicianul suedez Roland Ivarsson şi mixat în studioul acestuia din Stockholm. “Cea mai pură alcătuire” cum s-ar traduce albumul lui Steve Cochrane este o aventură în universul rock-ului progresiv, un proces ideatic transpus în mişcare muzicală pregnantă. O căutare a sensului şi scopului artei. Aventura este condusă cu ajutorul ghitarei electrice şi acustice şi a unei combinaţii subtile de instrumente şi voci. Cei care doresc să asculte acest CD pe Internet o pot face pe site-ul personal al artistului sau aici

Iată ce spun cronicile revistelor de specialitate din Europa şi SUA. Despre acest album:

  • “Avem un artist care are ceva de spus, sau mai exact ceva care să ne facă să ascultăm” – Big Bang Magazine (Franta).
  • “Un album minunat…o revelaţie impresionantă” – Arlequin’s (Italia).
  • “Măiestria compoziţională a lui Steve este cea care-l face unic şi apoi versurile” – Alternate View Webzine (Anglia).
  • “Ceea ce face stilul lui Steve extrem de distinct în The Purest of Designs poate fi cel mai bine exprimat prin propozitia Rush se întâlneste cu David Arkenstone. El a fost influenţat de Rush în tehnica schimbării ritmurilor, linia basului şi istorisirea poveştii. Comparaţia cu Arkenstone vine de la folosirea imnurilor simfonice.” – Wind and wire (SUA).

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *