Alergie a pielii din contactul cu bijuteriile şi obiectele din metal

Timp de citire estimat: 3 minute


Acest tip de alergie s-a instalat brusc, acum câţiva ani. Nu înţelegeam ce se întâmplă. “Chiar trebuie să renunţ la bijuterii?” asta era întrebarea care mă măcina. “Dar sunt atât de frumoase şi de feminine…”

Mult timp nu am ştiut ce se întâmplă. Nu puteam să port ceas pentru că nu există ceasuri care să nu conţină metale. Deasemenea mi-a fost destul de greu în a-mi alege cureaua, pentru că deasemenea există puţine produse care să fie lipsite de metal. Până să reuşesc să înlocuiesc produsele deja existente, a trebuit să “suport” mâncărimi ale pielii, iritaţii, senzaţii de usturime.

Alergie la metale, alergie la bijuterii

Singurul beneficiu a fost că mi-am schimbat bijuteriile – mi le-am înlocuit cu bijuterii din aur alb, care este preferatul meu. În momentul în care m-am prezentat la doctor, răspunsul lui a fost : “Nu există nici o soluţie cu privire la această alergie. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, de-acum înainte o să te îmbraci în aur “. Cam atât mi s-a spus.

Am aflat ulterior, de la o persoană ce deţine mai multe informaţii în domeniul chimiei, de unde pleacă “problema” mea cu această alergie. Nu cu mult timp înainte de “activarea” acestui tip de alergie, am făcut apel la un tratament împotriva acneei pe bază de zinc. Se pare că zincul, în contact cu alte metalul, dă o reacţie care nu este benefică organismului.

În concluzie, se pare că persoanele care au probleme cu acest tip de alergie, au un conţinut ridicat de zinc în organism. Singurul tratament pe care mi l-am aplicat, a fost un tratament care nu previne, ci doar ameliorează iritaţiile, le “vindecă” – am folosit fluocinolonul. În timp însă, concentraţia de zinc din organism a scăzut şi corpul a început să accepte încet, încet şi alte metale, însă nu pentru foarte mult timp. Probabil depunerile de zinc din organism pot face ca oricând această alergie a pielii să apară când purtatul unui metal direct pe piele durează mai mult de câteva ore!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Alergie a pielii din contactul cu bijuteriile şi obiectele din metal”

  1. Am avut aceeasi problema si am reusit sa o remediez cu lotiune Exoderil. Acum suport ceasul 🙂 ori a scazut concentratia de zinc, ori este ca urmare a faptului ca am folosit lotiunea.

    1. E posibil să fie ambele variante. Şi eu pot acum să port, însă nu chiar orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *