Alimentatia naturala – Argumentaţia teoretică

alimentatia naturala alimente naturale de la piata

Această argumentare pentru alimentatia naturala va urmări triada principiilor generale culinare, care străbate ca un “fir roşu” întrega abordare a preparatelor culinare ce compun alimentatia naturala.

Din uriaşa acumulare de produse, alimente şi principii alimentare cunoscute, se folosesc marea lor majoritate, cu stimularea unei vii imaginaţii, înlăturând, însă, acele structuri nocive organismului, acele elemente incompatibile cu structura sa intimă, deci organică, acele elemente fie existente, fie devenite prin diverse tratamente termice şi chimice:

  1. carnea,
  2. preparatele rezultate din tratamente termice
  3. substanţele de sinteză chimică (îngrăşăminte chimice, pesticide, conservanţi, edulcoranţi, aromatizanţi, sare, zahăr, ulei rafinat, medicamente de sinteză chimică etc.).

Pentru că aceste trei elemente, totuşi, astăzi sunt baza pentru alimentatia traditionala, utilizată de “o viaţă întreagă” de o mare parte a populaţiei, această recomandare promovată prin alimentatia naturala nu trebuie percepută ca o constrângere sau o suferinţă atroce.

Alimentatia naturala este o alternativă menită să îți modifice viața

Alimentatia naturala este o alternativa cel puţin la fel de plăcută, și chiar  în timp se redescoperă adevăratele “arome naturale” intens mediatizate în prezent în mass–media (dar, în fapt, simple surogate artificiale, preparate denaturate fără valoare nutritivă reală).

Fără să mai discutăm despre supremul beneficiu al sănătăţii regăsite sau potenţate la valori încă nebănuite astăzi. Într-un sistem organic tot ceea ce stă în calea capabilităților este strict legarea ființei de un obicei, comportament sau devotarea ființei față de experiență și acumularea de cunoștințe.

Cum putem explica mai bine că alimentația însăși este naturala prin definiție? În ciuda evenimentelor neplăcute din istoria culinară, alimentația la bază este naturală. Să înțelegem deci că dezvoltarea tehnologică, economică și social politică a omenirii, a transformat alimentația noastră în ceva mai mult otrăvitor decât benefic.

Alimentatia naturala în comparație cu alimentația viitorului tehnologic

alimentatia naturala alimente naturale de la piata

Teoretic, legumele crescute în sistem industrial trebuie să conțină altceva decât ceva crescute în pământ cu îngrășământ de la animale. Serele și plantațiile acoperite, menite să protejeze recolta de deciziile naturii, vin și cu unele comportamente artificiale.

Alimentatia naturala începe încă de la procesul de cultivare, merge la procesul de preparare, de consumare și se termină la rezultatele pe viitor sau beneficiile consumului. Alimentația tehnologizată vine de la sursă cu o sumedenie de elemente chimice ce distrug organismul uman ori în degradează.

Apoi alimentatia naturala, consumata întrun sistem natural cu ingrediente naturale, constituie un cadru sănătos, o  alimentatie sanatoasa. Pe când domeniul tehnologic ne furnizează ce? o întreagă listă de beneficii ale aplicării în alimentație a acestor compuși chimici care defapt nu sunt beneficiile consumatorilor ci a producătorilor:

  • legume mari fără imprefectiuni
  • fără dăunători, fără pierderi
  • recoltă maximizata, producție sporita
  • crestere rapidă,
  • costuri de producție reduse etc.

Pe când noi consumatorii vrem legume și preparate alimentare produse natural ori culese ori recoltate! Și dacă alimentele sunt comercializate în stadiul acesta tehnologizat, mai suntem invadați și de sistemele farmaceutice private care vin cu pastile și prafuri așa zise naturale, care nu fac decât să intoxice organismul deja intoxicat cu alimente greșit preparate sau produse. O vitaminizare ce contribuie cu spor la o durata de viața scăzută și la sănătatea organismului distrusă pe termen lung!

Cine sunt ei?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Alimentatia naturala – Argumentaţia teoretică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *