Anasonul înăbușă greața, balonarea și ușurează colicile


anasonul Pimpinella Anisum
0
0

Anasonul (Pimpinella Anisum) – Anasonul este dulce, are frunze aromatice rotunjite la bază și mai înguste pe tulpină, cu inflorescență, urmată de fructe aromatice. Florile și frunzele sunt folosite în salate de fructe, iar tulpina și rădăcinile în supe dulci. La gătit sau infuzate ca și ceai semințele ajută la digestie, înăbușă greața, balonarea și ușurează colicile. Anasonul este utilizat în amestecuri pentru tuse, ca expectorant și calmează spasmele de tuse iritantă și problemele bronșice. De asemenea stimulează producerea de estrogen și este utilizat pentru a îmbunătăți laptele matern, pentru a ușura nașterea și pentru a stimula libidoul.

Anasonul – beneficii pentru sanatate

Cantități mici de ulei volatil produs din semințe se adaugă la pasta de dinți, la parfumuri sau la apa de gură și sunt folosite pentru a masca medicamentele amare, însă, în cantități foarte mari, anasonul este foarte toxic. Semințele sunt carminative (elimină gazul din tractul intestinal). Utilizat în ceai sau în pastile calmează tusea.

Pentru ceai, puneți o linguriță de semințe într-o cană de apă fiartă și lăsați timp de 10 minute. Beți până la o cană și jumătate de ceai pe zi. Semințele pot fi utilizate și la tinctură: utilizați aproximativ 60 de grame de semințe la jumătate de litru de rachiu și adăugați și puțină coajă de lămâie rasă. Acest amestec se pune într-o sticlă închisă ermetic și se lasă să stea timp de 20 de zile, după care se strecoară și se pune în sticluțe închise la culoare. Doza este de o linguriță pe zi.

Semințele mai sunt folosite pentru a face un lichior, care este amestecat cu apă fierbinte și este un bun remediu pentru bronșită și pentru astm. Ceaiul de semințe de anason este îndulcit cu miere și administrat copiilor cu răceli pulmonare. Epilepsia, colicile și tusea fumătorilor sunt tratate cu ansaon. Pentru colici, se fierbe la foc mic o linguriță de semințe de anason în 250 g apătimp de 10 minute și se sevește fierbinte.

Uleiul de anason este un insecticid natural.

Părți folosite: semințele și uleiurile esențiale

Utilizări magice: semințele de anason sunt folosite pentru protecție. În tipul romanilor, erau copate într-un tort ce era servit la sfârșitul nunții. Purifică, protejează, momesc spiritele pentru a primi ajutor în vrăji, este folosit în ritualul de divinație, de sensibilizare psihică, pentru tinerețe. Se pune în pernă sau sub pernă pentru a ne feri de coșmaruri.

Aromoterapie: pentru dureri musculare și dureri generale, reumatism, bronșite, răceală și tuse, colici, crampe, flatulență, indigestie.

Etichete: #Beneficii pentru sănătate, #Dulce, #Flori, #Fructe, #Miere de albine, #Natura, #Natural, #Remedii naturiste, #Semințe, #Spirit, #Uleiul

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *