Apa de argint sau argintul coloidal – proprietati si beneficii

Timp de citire estimat: 14 minute


Argintul coloidal este o soluție coloidală de nanoparticule de argint în apă. Nanoparticulele de argint au o dimensiune cuprinsă între 1 și 100 de nanometri, ceea ce le face invizibile cu ochiul liber.

Argintul coloidal este cunoscut de secole pentru proprietățile sale antimicrobiene și antiinflamatoare. În prezent, este comercializat ca supliment alimentar și produs cosmetic.

Argintul coloidal – Proprietăți și beneficii

 • Are proprietăți antimicrobiene și antifungice – Argintul coloidal are capacitatea de a inhiba creșterea și proliferarea microorganismelor, inclusiv bacterii, virusuri și fungi. Aceasta se datorează acțiunii argintului asupra structurii și funcției celulelor microorganismelor, ceea ce duce la distrugerea lor sau la oprirea înmulțirii.
 • Are proprietăți antivirale – Argintul coloidal poate inhiba creșterea și replicarea unor virusuri, cum ar fi virusul herpes simplex, virusul gripal, herpes genital și oral.
 • Conferă proprietăți antiinflamatoare – Argintul coloidal poate reduce inflamația, care este implicată în multe afecțiuni, cum ar fi artrita, astmul și bolile autoimune.
 • Proprietăți antioxidante – Argintul coloidal poate ajuta la protejarea celulelor de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
 • Proprietăți imunomodulatoare – Argintul coloidal poate ajuta la reglarea sistemului imunitar.

Susține vindecarea rănilor – Apa de argint coloidal poate fi utilizată extern pentru a trata rănile și arsurile minore. Proprietățile antimicrobiene ale argintului pot ajuta la prevenirea infecțiilor și la accelerarea procesului de vindecare.

Susține sistemul imunitar – Consumul de apă de argint coloidal poate sprijini sistemul imunitar prin combaterea microorganismelor patogene și a infecțiilor. Se crede că argintul coloidal poate stimula producția de celule imunitare și poate ajuta la menținerea echilibrului microbiomului intestinal.

Benefic pentru igiena orală – Apa de argint coloidal poate fi utilizată ca gargară sau clătire bucală pentru a combate bacteriile din cavitatea orală și pentru a promova igiena orală. Poate ajuta la prevenirea afecțiunilor gingivale, a gingivitei și a altor probleme dentare.

Ajută la purificarea apei – Argintul coloidal are capacitatea de a distruge bacteriile și alte microorganisme din apă. Astfel, argintul coloidal poate fi utilizată pentru purificarea apei potabile, în special în situații de camping sau în zone în care apa potabilă nu este disponibilă.

Reduce inflamația – Se crede că argintul coloidal are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reducerea inflamației în diverse părți ale corpului. Aceasta poate fi benefică în tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita sau gută.

Combate acneea și alte probleme ale pielii – Proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii ale argintului coloidal pot fi benefice în tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Aplicarea locală a apei de argint coloidal poate ajuta la combaterea bacteriilor responsabile de apariția acneei și la reducerea inflamației asociate. De asemenea, poate ajuta la reducerea ridurilor prin stimularea producției de colagen.

Previne infecțiile respiratorii – Consumul de apă de argint coloidal sau utilizarea acesteia în inhalarea aburilor poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii, cum ar fi răcelile sau sinuzitele. Argintul coloidal poate avea efecte antimicrobiene asupra agenților patogeni respiratori și poate sprijini sănătatea sistemului respirator.

Această solutie hidroglicerică este un produs natural recomandat pentru ingrijirea cavitatii bucale, ca scut de protectie al sistemului respirator, cu rol dezinfectant. Este recomandată în:

 • Afectiuni respiratorii – tuse, bronsite, faringite, amigdalite, raceli.
 • Afectiuni ale mucoasei bucale – gingivite, halena, afte, stomatite.

Mod de administrare:

 • Copii intre 3 si 7 ani: 1-2 pufuri de 3 ori pe zi.
 • Copii intre 7 si 15 ani: 2-3 pufuri de 3 ori pe zi.
 • Adulti si tineri peste 15 ani: 3-4 pufuri de 3 ori pe zi.
Dacia plant calmotusin spray cu argint coloidal fara alcool

Susține sănătatea ochilor – Argintul coloidal poate fi utilizat extern pentru a trata infecțiile oculare minore și iritațiile. Proprietățile antimicrobiene ale argintului pot ajuta la combaterea bacteriilor sau a altor microorganisme responsabile de afecțiunile oculare și pot promova vindecarea.

Argintul coloidal poate fi utilizat pentru a trata o varietate de infecții ale ochiului, inclusiv conjunctivită, blefarită, keratită.

Îmbunătățește sănătatea intestinală – Se crede că argintul coloidal poate ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale și poate contribui la prevenirea creșterii excesive a bacteriilor nocive. Aceasta poate fi benefică în gestionarea problemelor digestive și în îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv.

Pure life argentum 111ppm 480ml

Argint coloidal ionic 111ppm: beneficii maxime, garantate

Pentru cei care doresc rezultate maxime le recomand acest argint coloidal-ionic de înaltă puritate:

 • Cantitate: 480ml
 • Concentrație: 111ppm
 • Tip: argint coloidal-ionic

Faţă de celelalte tipuri de argint coloidal din gama ARGENTUM+®, Argentum+111 acţionează într-un mod cu totul special asupra glandei pineale. Imediat de la ingerarea a 10-30ml soluţie se percepe o activitate crescută în zona centrală a creierului însoţită de o stare generală de bine. Argentum+111 are o putere mult marită de acţiune şi ajută la eliminarea gradată a cristalitelor de calciu, fluor şi fosfor ce se formează odată cu vârsta în interiorul glandei pineale şi care îi diminuează considerabil funcţiile.

Doze şi mod de utilizare

 • 5ml pe zi, o lingură, de preferat înainte de una din mese. Această cantitate este suficientă pentru întreţinerea generală a sănătăţii în special când au loc schimbări bruşte de temperatură şi, prin aceasta, sistemul imunitar poate fi afectat – primavara, toamna şi în sezonul rece.
 • 10ml pe zi, administraţi în două prize, dimineaţa şi seara, de preferat înainte de mese. Această cantitate este utilizată cu succes în curele pentru potenţarea sistemului imunitar.
 • 20ml pe zi, în cazul afecţiunilor, la recomandarea medicului.
 • Doza de şoc: Atunci când sesizaţi primele simptome ce semnalează apariţia unei răceli sau a unei stări gripale, se recomandă folosirea unei doze de 60ml pe zi, în mai multe prize, timp de două sau trei zile consecutiv, pentru a opri dezvoltarea agenţilor patogeni, cu pauză de minim 2 ore între doze.
 • Acest produs este ideal pentru toate categoriile de vârstă, în special pentru tineri şi adulţi. Pentru bebeluşi, intern, recomandăm doar produsele Argentum+® Lite ori Argentum+® Plus, în funcţie de simptomatologie.

Cum se prepară apa de argint acasa?

Prepararea apei de argint coloidal acasă necesită unele echipamente și cunoștințe specifice. Este important să înțelegeți că aceste proceduri implică manipularea de substanțe chimice și poate fi necesar să consultați un specialist sau să urmați instrucțiuni detaliate pentru a obține rezultate sigure și eficiente. Mai jos vă voi oferi o descriere generală a procesului de preparare a apei coloidale acasă:

Apa de argint coloidal

Materiale necesare:

 • Aparat de electroliză, electrozi de argint pur, apă distilată sau deionizată (kit).
 • Curățați bine electrozii de argint pur înainte de utilizare.
 • Asamblați aparatul de electroliză conform instrucțiunilor producătorului.
 • Umpleți rezervorul aparatului de electroliză cu apă distilată sau deionizată.
 • Introduceți electrozii de argint pur în rezervor, asigurându-vă că electrozii nu se ating.
 • Conectați aparatul de electroliză la o sursă de alimentare și setați tensiunea și timpul de electroliză conform instrucțiunilor producătorului.
 • Începeți procesul de electroliză, care va genera particule de argint în apă, formând astfel apa de argint coloidal.
 • După finalizarea procesului, opriți aparatul și filtrați apa de argint coloidal pentru a elimina particulele mari sau impuritățile.
 • Stocați apa de argint coloidal în recipiente opace și sigilate pentru a preveni expunerea la lumină și contaminarea.

Rețineți că acest proces este doar o descriere generală și că prepararea apei de argint coloidal acasă poate fi dificilă și presupune riscuri. Este important să aveți în vedere că argintul coloidal obținut în mod casnic poate varia în calitate și siguranță și nu poate fi echivalentă cu produsele comerciale. Înainte de a încerca să preparați apa de argint coloidal acasa, este recomandat să căutați informații detaliate și să consultați specialiști în domeniu.

Argintul coloidal are proprietăţi calmante şi este foarte cunoscută ca fiind un antibiotic foarte puternic, ce întăreşte sistemul imunitar şi ne păzeşte de foarte multe boli.

Argintul coloidal îl găsim și în combinație cu aurul coloidal, caz în care este un adevărat elixir. Efectul sinergic al aurului si argintului coloidal-ionic reusesc sa aduca acest produs la un nivel deosebit de eficiență. Produsul este recomandat in tratamentele de purificarea a limfei, a sangelui si a zonei intime.

Solutia coloidala ELIXIRIUM, pe langa efectele aurului coloidal si argintului coloidal, are in plus urmatoarele efecte benefice:

 • tonifică structura fizică, dându-i vigoare;
 • regenerează și revitalizează întregul organism;
 • conferă longevitate;
 • armonizează structura bioenergetică;
 • rafinează trăirile emoționale;
 • ajută la procesarea mai ușoară a traumelor afective;
 • îmbunătățește memoria;
 • crește nivelul EQ (inteligenta emotionala);
 • mărește luciditatea, acuitatea perceptuală și claritatea mintală;
 • favorizeaza introspecția, meditația;
 • facilitează înțelegerea cauzalității evenimentelor vieții;
 • utilizat extern, este un excelent produs cosmetic, hranind in profunzime tenul, parul și unghiile.

Compozitie: Particole nanometrice de aur si argint (de puritate 99.99%), apa distilata si structurata (de puritate <1µS/Cm).

Doza de rejuvenare: 5ml/3 ori pe zi.

Apa de aur si argint coloidal

Apa de argint – contraindicații și precauții

Este important să aveți în vedere că utilizarea apei de argint ca remediu sau supliment trebuie să fie făcută cu prudență și să fiți conștient de posibilele riscuri și efecte adverse asociate. Printre precauții și contraindicații care pot fi asociate cu apa de argint se numără:

 1. Reacții alergice: Unele persoane pot prezenta reacții alergice la argint sau la alte substanțe conținute în apa de aur. Aceste reacții pot include iritații ale pielii, erupții cutanate, mâncărimi sau umflături. Dacă observați astfel de simptome, este important să întrerupeți utilizarea și să consultați un specialist.
 2. Interacțiuni cu alte medicamente sau afecțiuni: Dacă urmați un tratament medicamentos sau aveți anumite afecțiuni de sănătate, este recomandat să discutați cu medicul înainte de a utiliza apa de argint . Unele substanțe din argintul coloidal pot interacționa cu anumite medicamente sau pot avea efecte nedorite asupra anumitor afecțiuni.
 3. Efecte secundare și supradozaj: Utilizarea excesivă sau prelungită a apei de argint poate duce la acumularea de argint în organism, ceea ce poate provoca reacții adverse. De asemenea, supradozajul de argint poate fi toxic și poate afecta funcția hepatică sau renală.

Este întotdeauna recomandat să consultați un specialist înainte de a utiliza argintul coloidal și să respectați dozele și indicațiile recomandate. De asemenea, este important să alegeți produse de calitate, provenite de la surse de încredere, pentru a minimiza riscul contaminării sau a utilizării de produse de calitate slabă.

Utilizarea apei de argint coloidal trebuie făcută cu prudență și este important să aveți în vedere următoarele precauții:

 1. Consultați un specialist – Înainte de a începe utilizarea argintului coloidal, este recomandat să discutați cu medicul sau cu un specialist în domeniul sănătății. Ei pot oferi informații și sfaturi personalizate în funcție de starea de sănătate, medicamentele utilizate și alte condiții individuale.
 2. Calitatea produsului – Asigurați-vă că achiziționați apa de argint coloidal de la surse de încredere și care respectă standardele de calitate. Alegerea unui produs de calitate și de încredere este esențială pentru a minimiza riscul contaminării și a utiliza un produs eficient și sigur.
 3. Respectați dozele recomandate – Urmați instrucțiunile de utilizare și dozele recomandate de producător. Nu depășiți doza recomandată și evitați utilizarea excesivă sau prelungită a apei de argint coloidal.
 4. Supravegheați reacțiile adverse – Fiți atenți la orice reacții adverse sau simptome neobișnuite care pot apărea după utilizarea apei de argint coloidal. Acestea pot include reacții alergice, iritații ale pielii, probleme gastrointestinale sau alte efecte nedorite. În cazul apariției unor astfel de simptome, întrerupeți utilizarea și consultați un specialist.
 5. Interacțiuni cu medicamentele – Dacă luați alte medicamente, este important să discutați cu medicul înainte de a utiliza apa de argint coloidal. Anumite substanțe din apa de argint coloidal pot interacționa cu anumite medicamente, afectându-le eficacitatea sau potențialul de acțiune.
 6. Evitați utilizarea la copii și femei însărcinate sau care alăptează – Există puține informații despre siguranța utilizării apei de argint coloidal în cazul copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează. Prudența este recomandată în aceste cazuri, iar consultarea unui specialist este esențială.

Este important să rețineți că apa de argint coloidal nu este un substitut pentru tratamentele medicale și nu trebuie utilizată în locul acestora. Este întotdeauna recomandat să discutați cu un specialist înainte de a începe orice nou tratament sau supliment.

Rețineți că informațiile prezentate aici au scop informativ și nu înlocuiesc sfatul și consultația unui specialist în domeniul medical.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

19 răspunsuri la „Apa de argint sau argintul coloidal – proprietati si beneficii”

 1. Extraordinar articol‼️ Mulțumesc cu recunoștință!

  1. Avatar Bogdan Cristescu
   Bogdan Cristescu

   Despre apa cu aur si argint din izvoarele naturale din România ai citit? Uite link aici: https://jorjette.ro/apa-cu-aur-si-argint-potabila-si-miraculoasa/

 2. Avatar viorel

  Doresc sa cumpar apa de argint; multumesc

 3. Buna seara as avea si eu nevoie de aceasta apa prt baiatul meu care are polipoza nazala cu pui si as vrea sa incerce u aceasta apanr meu de telef este 0764475085 RICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *