Asortarea butonilor de camasa cu ţinuta – 5 sfaturi utile

Oricât de moderni, nonconformişti şi relaxaţi ne-am dovedi atunci când abordăm provocările de zi cu zi în jeanşi, se ivesc ocazii şi evenimente când codul vestimentar ne impune a schimba ţinuta proverbială a generaţiei în blugi cu un costum elegant. Chiar şi astfel, ne putem pune amprenta propriului stil şi propriei personalităţi prin mici artificii preţioase – asortarea butonilor de camasa.

Inspiraţi de colecţia de cadouri pentru bărbaţi Borealy, ce cuprinde o categorie generoasă de butoni de lux, vă prezentăm, în cele ce urmează, cinci sfaturi esenţiale de care trebuie să ţineţi cont pentru asortarea butonilor de camasa, aceste preţioase bijuterii masculine, cu costumul.

Iata cele 5 sfaturi utile pentru asortarea butonilor de camasa

1. Optaţi întotdeauna pentru asortarea butonilor de camasa care sa fie de calitate şi evitaţi accesoriile ieftine care v-ar putea compromite imaginea. Calitatea butonilor este dată de valoarea materialelor din care sunt confecţionaţi şi perfecţiunea detaliilor, rezistenţa pieselor în timp şi bunul gust al designului. Prestanţa unei ţinute prin asortarea butonilor de camasa placaţi cu aur, argint, rodiu sau paladiu – prezenţi în varii modele în colecţia Borealy, este net superioară imaginii unui bărbat ce poartă butoni din plastic, spre exemplu, şi care riscă, astfel, să-şi ruineze întreaga apariţie prin neglijenţa cu care şi-a ales butonii.

asortarea butonilor de camasa Tourbillon
Asortarea butonilor de camasa Tourbillon

2. Nu alegeţi la întâmplare butonii pentru camasa, optaţi pentru cei care reușesc să vă pună în evidenţă pasiunile, stilul şi personalitatea. Fascinaţia pentru mecanismele Tourbillon, spre exemplu, va fi magistral etalată cu o pereche de butoni semnat de brandul elveţian T.F. Est 1968, si asta pentru că nimic nu se compară cu precizia elveţiană transpusă în preţios, nu-i aşa? Totodată, un fan înfocat al gadget-urilor Apple, poate opta pentru o pereche de butoni ce reiterează sigla celebrei companii IT din Silicon Valley.

Asortarea butonilor de camasa cu tinuta unui fan Apple

3. Țineţi cont de designul şi cromatica celorlalte accesorii ce vă vor compune ţinuta, atunci când căutaţi o pereche de butoni de camasa pentru un anume eveniment. Acul de cravată, catarama curelei, culoarea nasturilor cămăşii sau designul ceasului sunt câteva puncte de referinţă în funcţie de care puteţi tine cont în asortarea butonilor de camasa cu ţinuta. Din punct de vedere cromatic, butonii trebuie să fie în contrast cu camasa, detaliu ce îi va pune în valoare, iar dacă ţinuta este clasică şi sobră, butonii lucraţi în unghiuri drepte sunt cele mai bune alegeri.

4. Mare grijă la culori: în asortarea butonilor de camasa cu ţinuta, principiul „less is more” este esenţial pentru succesul unei apariţii masculine respectabile. Oricât de exuberanţi v-aţi dovedi, o pereche de butoni curcubeu ar atrage privirile şi atenţia celor din jur, însă nu la modul admirativ scontat. Este o idee excelentă să aduceţi un plus de culoare ţinutei, îndulcindu-i, astfel, sobrietatea, cu condiţia ca butonii să bifeze, cromatic, cel mult trei nuanţe dominante – şi acestea în armonie cu culorile întregului outfit masculin.

Butoni de camasa de firma - marca Tonino Lamborghini
Butoni de camasa de firma – marca Tonino Lamborghini

5. Butonii de camasa semnaţi de branduri reputate internaţional fac diferenţa. Dat fiind faptul că atunci când vă construiţi o vestimentaţie rafinată, calitatea şi eleganţa sunt cuvinte de ordine, optarea pentru o pereche de butoni de firmă nu este un moft, ci o necesitate. Tonino Lamborghini, T.F. Est 1968, S.T. Dupont sau Credan sunt câteva branduri celebre ce semnează butonii de camasa din colecţia de cadouri pentru bărbaţi Borealy şi care, prin exclusivismul designului şi preţiozitatea materialelor din care sunt făuriţi, definesc imaginea de succes a purtătorului.

Aflându-ne în plin sezon al nunţilor, o pereche de butoni de calitate, aleşi cu atenţie în funcţie de propriul stil şi asortaţi cu bun-gust ţinutei festive, pot constitui acel detaliu cheie care transformă un outfit clasic de ocazie într-unul impecabil, original şi cu discrete accente preţioase. Fie că îi alegeţi pentru dumneavoastră sau vreţi să-i oferiţi în dar prietenului sau partenerului de viaţă, respectând cele cinci sfaturi de mai sus nu aveţi cum da greş în alegerea bijuteriilor perfecte pentru ocaziile când trebuie să înlocuim blugii şi tricourile casual cu pantalonii de costum şi camasa cu manşetă.

Ar mai fi însă şi un al şaselea sfat, pe care rămâne să-l corelaţi cu cele mai sus formulate atunci când, îmbrăcați în ţinuta de gală, vă veţi privi în oglindă, gândindu-vă la asortarea butonilor de camasa cu ținuta: „Simplitatea este sofisticarea extremă” (Leonardo da Vinci).

Alte modele de butoni de camasa din colectia Borealy:


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 10 Pareri

  1. Cristian Cristian
  2. zoli zoli
  3. Catalin Antonescu Catalin Antonescu
  4. Roxana T Roxana T
  5. Alina Alina
  6. Builders Builders
  7. Catalin Antonescu Catalin Antonescu

Spune parerea ta!

 

Sus