Bucataria lui Jorjette

  • Saratele fragede in forma de porcusori

    Reteta saratele porcusori

    Reteta de saratele porcusori este una dintre preferatele mele, in mod special datorita formei, dar si gustului. Chiar daca aceasta nu este clasica reteta de saratele cu chimen, care imi plac la nebunie, sa stii ca poti sa adaugi si cateva seminte de chimen in reteta de mai jos. Daca nu iti place chimenul, poti…

    Continuă lectura

  • PIC 0110

    Prajitura Pandistar – Pandispan de casă

    În seara aceasta m-am gândit să fac ceva dulce, că așa i-am promis lui Bogdan înainte să facem soba – că o să fac multe prăjituri și plăcinte în cuptor. Cum e iarnă și prea multe ingrediente nu sunt așa disponibile, am ales să fac un pandispan – prajitura pandistar. Pentru prajitura pandistar am folosit…

    Continuă lectura

  • Salata de peste cu cruditati

    Salata de peste si cruditatii

    Salata de peste cu cruditati este o reteta simpla, rapida si delicioasa. Aceasta salata este perfecta la masa de pranz sau chiar la cina, fiind o mancare usoara. Datorita ingredientelor, salata de peste cu cruditati este foarte sanatoasa si este recomandata in special copiilor, celor aflati la regim sau dieta. Pestele are un continut ridicat…

    Continuă lectura

  • picture 056

    Mâncărică de fasole cu mărar

    Mâncărica de fasole cu mărar este preferată în posturi! Se prepară simplu, este gustoasă și foarte sățioasă. Hai să vedem ce ingrediente avem de pregătit pentru mâncărica de fasole: Ingrediente: Preparare:        

    Continuă lectura

  • Must cu pulbere de salcie albă

    Ingrediente: 50 g pulbere de salcie albă, preferabil făcută din coajă de salcie, 1 litru must proaspăt extras, miere de albine. Mod de preparare: pulberea de salcie albă şi mustul se pun la macerat timp de 15 zile. După aceste 15 zile, se strecoară, se îndulceşte şi se beau câte 2 pahare pe zi. Pentru…

    Continuă lectura

  • Supa de legume cu crochete de cascaval

    Prepara rapid o supa de legume, deosebita si sanatoasa

    Expertul de mine vă recomandă aceste 3 reţete, ideale pentru a face o surpriză culinară, delicioasă şi sănătoasă. Supa de legume cu crochete de caşcaval, Supă de legume verzi cu ghee şi Supă de gulii. Poftă bună!

    Continuă lectura

  • oua napolitane

    Reteta de oua napolitane – oua fierte cu orez și branza

    Ouale sunt destul de des intalnite in dieta noastra, insa retetele clasice cu oua le stii deja. Astazi as vrea sa iti prezint o reteta destul de interesanta cu oua, pe care trebuie sa o incerci – oua napolitane. Sa nu te gandesti la napolitane ca nu e nici o legatura, este vorba mai mult…

    Continuă lectura

  • Salată de miez de pepene verde cu lăptişor de matcă

    Salata de miez de pepene verde este o rețetă de hrană vie, un preparat răcoritor, simplu de pregătit, rapid, iar în combinație cu lăptișorul de matcă, se transformă într-un preparat hrănitor. Salată de miez de pepene verde cu lăptişor de matcă Ingrediente: 350 g miez alb de pepene verde, 1 ceapă mare de apă, 1…

    Continuă lectura

  • Suc de argilă cu miere

    Sucul de argilă absoarbe toate substanţele toxice din corp. Orice preparat pe bază de argilă este contraindicat în cazul constipaţiîlor cronice, herniilor şi tendinţelor de ocluzii intestinale. Pentru cura internă se foloseşte mai întâi sucul sau apa de argilă, obţinută prin amestecarea unei linguriţe cu argilă şi 250 ml apă rece, care se lasă în…

    Continuă lectura

Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!

Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin.  Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.

Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.

Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.