Salata de peste cu cruditati este o reteta simpla, rapida si delicioasa. Aceasta salata este perfecta la masa de pranz sau chiar la cina, fiind o mancare usoara. Datorita ingredientelor, salata de peste cu cruditati este foarte sanatoasa si este recomandata in special copiilor, celor aflati la regim sau dieta. Pestele are un continut ridicat de grasimi si proteine, in timp ce cruditatile vin cu vitaminele si substantele hranitoare.

Ingrediente pentru salata de peste :

  • 1 salata.
  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 5 file de peste
  • dupa preferinte, o sfecla rosie de aproximativ 250 gr
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 250 ml apa
  • 1 ardei rosu

Cum se prepara salata de peste si cruditati

Se spala fileul de peste foarte bine. Se condimenteaza putin cu sare, cu putin piper si alte plante aromatice dupa gust.Intr-o tigaie se toarna 250 ml apa, 2-3 picaturi de ulei si se adauga 15 min fileul de peste. Separat, se curata si se spala toate legumele. Se da prin razatoare morcovul, telina, se taie castravetele si ardeiul rosu .  Dupa ce fileul s-a facut bine si pe o parte si pe alta, il scoatem din apa si il asezam pe o farfurie sa se raceasca putin si sa se scurga de apa.

Trecem mai departe la servirea acestei salate de peste. Intr-un bol se adauga frunzele de salata ce au fost in prealabil foarte bine spalate, apoi se pun toate igredientele taiate (rosii, castravetii, morcovul, ardeiul) peste care se aseaza fileul de peste. Eu am taiat in forma sfecla rosie ca sa fie mai aspectuos, insa daca doriti, si aceasta poate fi taiata mai marunt sau data pe razatoare. Dupa ce s-au asezat toate ingredientele, se asezoneaza cu inca putin ulei de masline si zeama de lamaie.

Separat, pentru fileul de peste se poate prepara un mujdei de usturoi sau o maioneza din usturoi cu smantana si cu marar.Sper sa va placa salata mea . Pofta buna sa aveti!

Salata de peste cu cruditati

Share the Love!

5 comentarii la „Salata de peste si cruditatii”

  1. Ionescu Ovidia
    Ionescu Ovidia

    Arata bine! Sanatos si gustos! Imi place cum ai taiat sfecla rosie.

  2. Florin Morosan
    Florin Morosan

    Bogdane, ai zis ceva de mine? :)
    Și da, eu sunt ăla care nu mănâncă legume …

  3. Cristescu Bogdan

    Da, Florin e copilul minune care a ajuns pana la varsta asta, partial sanatos, si fara sa fi mancat legume :)

    Brenda, îmi place reţeta. Îmi place cum ai preparat-o, foarte sănătos şi cred că pe gustul tuturor. Totuşi, gustul noi nu-l ştim ci doar îl bănuim. Te rugăm sa insişti la poze. Pozele ne ajută!

    Poţi pune mai mult de o poză la fiecare reţetă. Trebuia la salată să iei mai multe unghiuri, să pozezi când ai tăiat sfecla roşie …

    Sincer până acum nu am văzut pe nici un participant făcând ca la carte o reţetă şi să ne uimească la final prin privitul pozelor! Păcat, căci nu este greu!

  4. Florin Morosan
    Florin Morosan

    Sincer, se mai putea lucra puțin la aspect, cel puțin pentru poză. Eu nu aș mânca așa ceva nici să mă bați. Asta pentru că nu mănânc de obicei salate și legume … :)

  5. Jorjette

    Ați muncit puțin la decorațiunile din sfeclă roșie!! Arată destul de delicios, mai ales că prefer cruditățile. Poftă bună!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *