Salata de peste cu cruditati este o reteta simpla, rapida si delicioasa. Aceasta salata este perfecta la masa de pranz sau chiar la cina, fiind o mancare usoara. Datorita ingredientelor, salata de peste cu cruditati este foarte sanatoasa si este recomandata in special copiilor, celor aflati la regim sau dieta. Pestele are un continut ridicat de grasimi si proteine, in timp ce cruditatile vin cu vitaminele si substantele hranitoare.
Ingrediente pentru salata de peste :
- 1 salata.
- 2 rosii
- 1 castravete
- 5 file de peste
- dupa preferinte, o sfecla rosie de aproximativ 250 gr
- 2 morcovi
- 1 telina
- 250 ml apa
- 1 ardei rosu
Cum se prepara salata de peste si cruditati
Se spala fileul de peste foarte bine. Se condimenteaza putin cu sare, cu putin piper si alte plante aromatice dupa gust.Intr-o tigaie se toarna 250 ml apa, 2-3 picaturi de ulei si se adauga 15 min fileul de peste. Separat, se curata si se spala toate legumele. Se da prin razatoare morcovul, telina, se taie castravetele si ardeiul rosu . Dupa ce fileul s-a facut bine si pe o parte si pe alta, il scoatem din apa si il asezam pe o farfurie sa se raceasca putin si sa se scurga de apa.
Trecem mai departe la servirea acestei salate de peste. Intr-un bol se adauga frunzele de salata ce au fost in prealabil foarte bine spalate, apoi se pun toate igredientele taiate (rosii, castravetii, morcovul, ardeiul) peste care se aseaza fileul de peste. Eu am taiat in forma sfecla rosie ca sa fie mai aspectuos, insa daca doriti, si aceasta poate fi taiata mai marunt sau data pe razatoare. Dupa ce s-au asezat toate ingredientele, se asezoneaza cu inca putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Separat, pentru fileul de peste se poate prepara un mujdei de usturoi sau o maioneza din usturoi cu smantana si cu marar.Sper sa va placa salata mea . Pofta buna sa aveti!
Lasă un răspuns