Ieăăă! Ne-am mutat la casă!

Timp de citire estimat: 3 minute

[printfriendly current=’yes’]


Ştii cum spun unii când “cică” te prinzi care e ideea? Dăăă! Ei … ardelenii tineri, au un stil aparte, ei folosesc “ie” pe post de “da”, şi la faza cu “dăăă” ei spun “ieăăăă” cu aceeaşi intonaţie doar că în loc de D apare ie.

Şi apropo de ardeleni, noi, eu şi Jorjette, ne facem buletin de ardeleni. În sfârşit ne-am găsit casa visurilor noastre. Are tot ce are o casă, dar mai are şi un bonus pe care, am dat noi toţi banii. Din faţa casei soarele se poate vedea cum apune peste munţi, iar în spatele casei, după ce luna apune, soarele răsare de după 7 lanţuri de munţi. Un aer tare ca piatra din stanci şi apa izvoarelor din zona ce nu le mai ştiu numărul. Vecini ce nu stau foarte aproape de noi ca în Moldova, deja ne-au arătat cam cum se trăieşte în satul Vidra.

De la mitologie am aflat că vidra sau câinele de apă  este considerată ca fiind stăpâna locului care face legătura între lumea noastră și lumea cealaltă. Nu e o coincidenţă ci o sincronicitate că noi vrem să îmbătrânim acolo.

Cum e acolo viaţa? Păi, îmi este cam greu să găsesc un hârleţ de calitate, făcut din tablă neagră, în rest, mi-am luat drujbă să mă ajute la tăiat lemne de foc, şi câteva găleţi de proastă calitate în care am vrut să car apa de băut de la fântâna din drum, dar cum am spus, prosta calitate îmi oferă un gust de cauciuc ars la apa ce stă în găleată.

Am început, asta e ideea, şi probabil internetul încă nu are aşa mult loc pe acolo. La iarnă vom avea timp suficient să ne jucăm (mai noi inventez jocuri şi le savurez cu prietenii vecini de acolo), şi poate printre altele vom mai scrie pe blog!

Vreţi o poză cu casa? Anul trecut le-am făcut! Tot pământul din jurul casei este al nostru. Vedeţi ce departe sunt vecinii? 🙂


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Ieăăă! Ne-am mutat la casă!”

 1. Avatar Strategic

  Poate poate in timp mai comunicam si cand o sa trec prin zona o sa va fac o scurta vizita!

 2. Avatar Strategic
  Strategic

  Intrebare… In ce judet? Stiu o Vidra in Ardeal din jud Arad! Am localizat bine?

  1. Avatar Jorjette

   DA, ai localizat f bine!! Mai este o Vidra în Alba…

   1. Avatar Strategic

    Si totusi sunt confuz, deci voi sunteti mutati in jud Arad?

   2. Avatar Jorjette

    Da…de ce ești confuz?

   3. Avatar Strategic

    Nici eu nu stiu de ce! Parinti prietenei mele sunt din zona un sat micut de langa Halmagiu, care nu cred ca e mai departe de 10 15 km! Am fost acolo Chiar de sarbatori!

   4. Avatar Jorjette

    Da, e aproape, cum spui tu – 10 – 15 km, cam 1o minute pana acolo cu masina…

 3. Avatar dominic

  OMG! Chiar daca sunt proaste, sa nu arunci galetile alea. O sa ai nevoie de ele pentru gramada de bile albe pe care v-o dau.
  V-ati mutat deja acolo? Puteti cultiva ceva?

  1. Avatar Jorjette

   Da, avem un an de când ne-am mutat, un an si putin chiar… Mai avem si un plugin care republica articolele necitite deloc de cititorii nostrii, cum e acesta sau cum e cel cu eclipsa despre care ne-aiintrebat ieri…

   Am plecat departe de zgomotul asurzitor al oraselor si facem ce ne pofteste inima…

   Da, putem cultiva tot ce vrem noi…si vremm muuulte în comparatie cu cei de prin zona…experimentam de toate..de exemplu ne-am cumpărat pentru la primavara sa plantam 60 de copacei de catina…

   Daca vrei sa fugi din Bucuresti, te asteptam cu drag pe la noi!

   PS…nu aruncam nimic…

   1. Avatar dominic

    Raspunsul, in mod indubitabil, nu poate fi decat “ieăăăăăăăăăăăăăăăă”.
    O sa va mai cer maine detalii, presupunand ca nu mor peste noapte de invidie 😀

   2. Avatar Jorjette

    Se pare că nu ai murit de invidie 🙂 still alive!!

   3. Avatar dominic

    Daaa… da’ greu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *