Salată de miez de pepene verde cu lăptişor de matcă

Timp de citire estimat: 2 minute


Salata de miez de pepene verde este o rețetă de hrană vie, un preparat răcoritor, simplu de pregătit, rapid, iar în combinație cu lăptișorul de matcă, se transformă într-un preparat hrănitor.

Salată de miez de pepene verde cu lăptişor de matcă

Ingrediente: 350 g miez alb de pepene verde, 1 ceapă mare de apă, 1 păstârnac, tărâţe sau fulgi de grâu germinat, 1-2 linguri cu ulei, 1 legătură de leuştean cu pătrunjel, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de ardei gras, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice, 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă, 50 g petale roşii de flori de nalbă, 1 linguriţă cu usturoi pisat fin, 1 lingură cu suc de cătină.

Mod de preparare: miezul alb de pepene verde se rade odată cu păstârnacul, se amestecă cu ceapa tăiată julien, se adaugă pulberile, uleiul, tărâţe sau fulgi de grâu, lăptişorul de matcă, usturoiul, sucul de cătină şi deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi petalele de flori de nalbă tăiate fin.

Salată de dovleac cu lăptişor de matcă

Se prepară ca la reţeta de mai sus. În principiu se folosesc cam aceleaşi ingrediente, în afară de miezul de pepene, care se înlocuieşte cu dovleac alb ras fin. Dovleacul alb poate fi înlocuit cu dovleac furajer, dovlecei în floare sau patison.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *