Efectul pozitiv al consumului de cafea

Câteva ceşti de cafea înaintea unui antrenament dificil scad şansele de apariţie a durerii sau inflamaţiilor.
Cercetătorii au descoperit că tinerii(participanţii la studiu) ce şi-au luat porţia de cafea înaintea unui exerciţiu de ciclism au avut dureri musculare destul de uşoare.Beneficiile consumului de cafea s-au observat şi la consumatorii fideli, dar şi la cei ocazionali.

În teorie, cafeina poate limita durerea musculară prin blocarea activităţii unei substanţe chimice numite adenozin. Aceasta este eliberată ca parte a răspunsului inflamaţiei la o rană şi poate activa receptorii durerii în celulele organismului.

Cafeaua se pare că este o resursă ce poate preveni apariţia durerilor musculare şi a rănilor.Studiul a inclus 25 de tineri, jumătate dintre ei consumând cafea ocazional sau chiar deloc, ceilalţi fiind consumatori a 3 sau 4 ceşcuţe pe zi(aproximativ 400 ml).Au fost supuşi la doua teste-pedalarea la o bicicletă de cameră pentru 30 de minute-în primul caz li s-a dat echivalentul a două sau trei ceşcuţe de cafea cu o oră înaintea exerciţiului, iar în celălalt caz lie s-a adminidtrat o pastilă cu efect placebo.La consumul de cafea s-au raportat dureri scăzute în comparaţie cu efectul placebo şi nu s-au constatat diferenţe între consumatori.

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 8 păreri

  1. Vlad Vlad
  2. silent0x0 silent0x0
  3. silent0x0 silent0x0
  4. brad patrick brad patrick

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.