Efectul consumului de cafea – Pozitiv?

Timp de citire estimat: 2 minute


Care crezi că este efectul consumului de cafea? Se pare că, câteva ceşti de cafea înaintea unui antrenament dificil scad şansele de apariţie a durerii sau inflamaţiilor.
Cercetătorii au descoperit că tinerii(participanţii la studiu) ce şi-au luat porţia de cafea înaintea unui exerciţiu de ciclism au avut dureri musculare destul de uşoare.Beneficiile consumului de cafea s-au observat şi la consumatorii fideli, dar şi la cei ocazionali.

În teorie, cafeina poate limita durerea musculară prin blocarea activităţii unei substanţe chimice numite adenozin. Aceasta este eliberată ca parte a răspunsului inflamaţiei la o rană şi poate activa receptorii durerii în celulele organismului.

Cafeaua se pare că este o resursă ce poate preveni apariţia durerilor musculare şi a rănilor.Studiul a inclus 25 de tineri, jumătate dintre ei consumând cafea ocazional sau chiar deloc, ceilalţi fiind consumatori a 3 sau 4 ceşcuţe pe zi(aproximativ 400 ml).

Au fost supuşi la doua teste-pedalarea la o bicicletă de cameră pentru 30 de minute-în primul caz li s-a dat echivalentul a două sau trei ceşcuţe de cafea cu o oră înaintea exerciţiului, iar în celălalt caz lie s-a adminidtrat o pastilă cu efect placebo.La consumul de cafea s-au raportat dureri scăzute în comparaţie cu efectul placebo şi nu s-au constatat diferenţe între consumatori.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

9 răspunsuri la „Efectul consumului de cafea – Pozitiv?”

 1. Eu sunt un mare consumator de cafea , iar tot ce mi-ai zis m-a facut sa ma simt mai bine, sa privesc partea pozitiva a lucrurilor

 2. Avatar silent0x0
  silent0x0

  ai dreptate..thanks for answer.

 3. Avatar silent0x0
  silent0x0

  tonomatele au cafea buna ?

 4. Avatar Jorjette
  Jorjette

  Anytime!!

 5. Avatar Jorjette
  Jorjette

  Cred că cel mai indicat e să bei cafea făcută de tine…e mult mai bună pentru că o faci aşa cum îţi place…plus cred că procesul de preparare  este diferit…

 6. Avatar jorjette

  Se pare că ultimele cercetări arată că efectul consumului de cafea poate fi protectiv, şi nu provocator de cancer!

 7. Avatar brad patrick
  brad patrick

  Acum care e adevarul?Acum am auzit despre cafea ca  este cancerigena…

 8. Avatar Cristescu Bogdan
  Cristescu Bogdan

  Foarte alambicat spus, dar am reţinut ideea principală!
  Acum trebuie ţinut cont şi de felul cafelei pentru că o marcă poate descrie şi o calitate, şi consumul de cafea ca şi la tutun, nu se rezumă doar la cofeina ce o deţine ci intervin gustul şi aroma care fac cafeaua să devină un consum frecvent în viaţa oamenilor.
  Cum anume alegem un sortiment de cafea, cum anume testăm aroma cafelei, sau cum anume putem să ne dăm seama dacă o cafea este bună , pură sau un amestec plin de alte substanţe chimice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *