Sper că vă plac cartofii, sunt destul de consumați în zilele noastre și există destul de multe rețete care îi includ. Cum cartofii prăjiți sau pireul deja sunt prea cunoscuți, puteți încerca și alte tipuri de cartofi – cartofi la cuptor în tava, în vas yena, cartofi combinați cu alte legume, chiar și cu fructe, plăcintă cu cartofi… avem o diversitate de rețete care au ca bază cartoful. Una dintre rețetele mele preferate care includ cartofii, cu care am reușit să-l cuceresc pe Bogdan, este următoarea:
Cartofi la cuptor serviți cu sos de smântână și usturoi
Se curăţă cartofii şi se taie în două.Se aşează în tava unsă cu ulei, iar pe deasupra se presară oregano, busuioc, puţin piper şi sare.Se lasă până se rumenesc, după care se întorc pe cealaltă parte, adăugându-se aceleaşi condimente, chiar şi altele, după preferinţe.
Între timp, separat, se prepara un sos de smântână (400g), cu usturoi(după preferinţă-eu pun destul de mult), mărar şi sare.Separat se taie mărunt 2 căţei de usturoi ce vor fi adăugaţi la final peste cartofii scoşi într-un vas cu capac.
Se lasă 2-3 minute pentru aroma de usturoi, pentru a se scurge puţin uleiul, pentru a se înmuia puţin!
Acest sos poate fi folosit şi la alte mâncăruri . Cartofii se pot servi alături de pulpe fierte şi rumenite mai apoi la cuptor, presărate deasemenea cu usturoi şi ţinute sub capac timp de câteva minute (acesta este secretul principal al acestei rețete, să se înăbușe la final cu aromă de usturoi)!
Este o rețetă simplă, însă care are nevoie de puțină atenție, trebuie să o gătiți cu drag și va ieși senzațională! Trebuie să fiți atenți la condimente, să-i condimentați pe o parte și pe alta, și la final să-i țineți sub capac pentru câteva minute bunicele pentru o aromă subtilă și plăcută de usturoi.
Vă doresc poftă bună!
Lasă un răspuns