Tratamente pentru stranut – 5 moduri de a depăși alergiile de sezon

Timp de citire estimat: 3 minute


alergiile de sezon

Pentru mulți oameni, febra de primavara poate fi luată prea literal – de fapt poate avea o legătură puternică cu alergiile de sezon. Cum apare în peisaj polenul de plante, cum cei care suferă de alergii se îngrămădesc la controale pentru a-și lua medicamentele necesare pentru aceste simptome, tratamente ce pot provoca somnolență, amețeli, etc. Deasemenea, tratamentele pentru alergiile de sezon sunt costisitoare si consumatoare de timp, să nu mai vorbim de faptul că din cauza lor în fiecare an mor oameni din cauza reacțiilor adverse.

Cele mai bune metode de a scăpa de alergiile de sezon sunt remediile naturale, pe bază de suplimente. Deasemenea, o mare influență o are modul de îngrijire al fiecărei persoane.

5 moduri de a depăși alergiile de sezon

Păstrează-ți nasul curat

Probabil sună prea brut, sau amuzant, însă acest regim de igienă este foarte important (în special pentru cei care de-abia își amintesc să se spele pe dinți). Irigarea nazală este una dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a reduce congestia și alte simptome alergice. De fapt, irigarea nazală poate fi mană cerească pentru oricine cu alergii cronice sau probleme ale sinusurilor.

oala neti

Scopul irigării nazale este acela de a folosi apă sărată pentru a clăti boabele de polen iritante și mucusul din pasajele nazale. Deși pentru irigarea nazală poți folosi o ceașcă sau o seringă de cauciuc, unealta clasică folosită în acest scop este oala Neti – un dispozitiv antic indian, care seamănă oarecum cu lampa lui Aladin. Umple oala neti cu o soluție preparată dintr-o cană de apă caldă filtrată și 1/4 linguriță de sare – înclină capul spre stânga, introdu duza în nara dreaptă și se toarnă soluția de apă – procesul se repetă și la cealaltă nară. Probabil ai nevoie de câteva încercări până te vei obișnui, însă utilizarea zilnică va face diferența în ceea ce privește simptomele alergice.

Fii atent la ceea ce mănânci

Deoarece recțiile alergice implică de obicei și inflamații, este logic să se evite alimentele care încurajează acest proces. Se recomandă reducerea grăsimilor saturate – carnea roșie, produsele lactate precum și alte produse de origine animală și înlocuirea lor cu cel puțin 3 porții pe săptămână de Omega 3 – acizi grași ce pot fi asimilați din semințele de in, nuci și somon și care au proprietăți antiinflamatorii.

Dieta ta însă poate influența și în alt mod alergiile de sezon – dacă ești alergic la polenul anumitor plante, atunci simptomele pot apărea și în cazul în care consumi alimente ce conțin proteine similare. De obicei au fost semnalate alergii în cazul consumului de banane, pepeni, mere, morcovi, pere, cartofi – în acest caz, evită acele produse care observi că nu îți fac bine.

Relaxează-te

Mai multe studii au arătat că există o legătură între stres și simptomele alergiilor. De asemenea, s-a demonstrat că tehnicile de relaxare (imagini ghidate, hipnoza, râsul, meditația, muzica, etc) pot reduce reacția organismului la factorii alergeni.

Suplimentele naturale pentru alergii

alergiile de sezon

Când vine vorba de suplimente și remedii pe bază de plante, există mai multe alegeri naturale ce lucrează foarte bine în cazul alergiilor, fără efecte secundare.

Un remediu indicat pentru alergiile de sezon este suplimentul de brusture, o plantă care luptă împotriva alergiilor. Se ia un comprimat de 50 mg de 3-5 ori pe zi, în funcție de recomandarea medicului.

O altă plantă folosită de secole în cazul alergiilor este urzica – fosoliți-o sub formă de ceai – o cană de 2-3 ori pe zi, pe tot parcursul primăverii. Urzica este recomandată nu doar în cazul alergiilor, ci este perfecte pentru tonifierea organismului după ieșirea din iarnă, pentru dezintoxicare.

De asemenea, s-a descoperit că în mere și ceapă se găsește un compus antioxidant care previne eliberarea de histamină (doar dacă nu ești alergic la mere).

Homeopatia

Un studiu pe pacienții cu alergii sezoniere a descoperit că cei care au luat remedii homeopate adaptate alergiilor specifice fiecăruia, au observat îmbunătățiri semnificative. Pentru rezultate, trebuie să faci o vizită la un homeopat clasic, care îți poate recomanda un remediu adecvat pentru simptome.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Tratamente pentru stranut – 5 moduri de a depăși alergiile de sezon”

  1. Avatar mihaela

    eu iau un tratament homeopat de cateva luni si deja se observa o ameliorare, si nu spun eu, ci cei din jur, pe care ii aud “tu nu mai stranuti asa de des”

    1. Avatar Jorjette

      Tratamentele homeopate din câte am înțeles sunt foarte eficiente, și ce mi se pare fascinant este că orice tratament este individual.

      Prea puțini însă sunt cei care se încred în homeopatie…

  2. Relaxarea este foarte importanta. Pana sa citesc acest articol aveam doar o vaga banuiala de ce oamenii care nu sunt afectati de stres sunt mai putini dispusi la alergii.

    Insa acum tind sa fiu de acord cu tine: este totusi o legatura directa intre acestea.

    1. Avatar Jorjette

      Relaxarea este importantă pentru orice persoană și pentru orice afecțiune. Aceste metode de relaxare ne oferă posibilitatea să-i dăm timp de odihnă organismului, timp în care ce regenerează si se vindecă. Dacă suntem într-un stres continuu, atunci nu facem decât să ne afundăm și mai tare în boală.

  3. Avatar Cristi D.
    Cristi D.

    aceste sfaturi imi vor fi folositoare pentru combaterea alergiei mele de primavara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *