Ganzfeld – tehnică de privaţiune senzorială

Numele unei tehnici de privaţiune senzorială, utilizată în 1973 de către Ch. Honorton pentru o experienţă de transmitere telepatică. Honorton opera la Maimonides Hospital (New York) cu o infirmieră, Ellen Messer. Experienţa a avut un succes deplin. Ellen Messer stătea confortabil într-un fotoliu, relaxată. I se puneau pe ochi obiecte translucide (mingi de tenis de masă tăiate în două) în aşa fel încât ea nu percepea decât o plajă colorată uniform şi difuz. Căştile ce i se aşezau pe urechi emiteau sunete monotone. În aceste condiţii, timp de 35 de minute, i se cerea să descrie „tot ce îi trecea prin cap” (Yves Lignon).

Nu departe de ea, dar dincolo de un perete opac, un alt subiect „viziona diapozitive”. Comunicarea telepatică funcţiona într-un mod mai mult decât satisfăcător. Experienţa se repeta, alegând la întâmplare 30 de voluntari. Rezultatele au fost pozitive.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

  1. am auzit ca rusii folosesc astfel de tehnici pentru prelevarea informatiilor secrete. De la americani, se stie :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *