Ce se întâmplă în timpul postului cu apă in corp – Ziua 3 de post

Postul cu apa ziua 3 min

Salutare. Astăzi este ziua a treia de post cu apă. Astăzi am mult mai puțină energie decât ieri și pe lângă asta am și avut un somn destul de dificil. Am fost foarte agitată, așa că am dormit mult mai puțin decât în mod normal, dar cu toate acestea am găsit suficientă forță să ies la o scurtă plimbare.

Consider că aerul curat și natura îmi este foarte de ajutor în această perioadă de curățare. Pe lângă asta, am mai avut o mică durere de cap care este perfect normală. În rest, pe lângă lipsa foarte mare de energie, totul este ok. O mică senzație încă persistă la nivelul rinichilor, însă e destul de normal, având în vedere că eu consum foarte multă apă.

Cu toate că, consum destul de multă apă, corpul se simte destul de deshidratat, dar asta este. Am zis că astăzi voi vorbi (generalist) despre ce se întâmplpă în corpul nostru în timpul postului cu apă.

Postul cu apa ziua 3 min

Transformări ce au loc în planul fizic în timpul postului cu apă

În primele 3 zile de post, în corp se consumă foarte mult glicogen. Glicogenul este modul în care corpul uman transformă glucoza. Faptul că în această perioadă se consumă foarte mult glicogen, rezultă un foarte scăzut nivel de energie în corpul nostru. După primele 3 zile,corpul trece la nivelul grăsimilor și începe să le consume pe acestea, motiv pentru care mai revine un pic nivelul de energie.

În primele 3 zile, ca simptome generale pot să apară grețuri, amețeli, dureri de cap și o limbă destul de încărcată. Mirosul neplăcut al gurii este destul de frecvent până în momentul în care se termină postul.

După ziua a 4-a, cum am menționat deja, începe consumul de grăsimi. Sistemul digestiv intră în repaos, moment în care și el intră la o curățenie generală. După ziua a 7-a încep purificările mult mai intense.

După ziua a 7-a crește nivelul de energie în corp, dar în același timp pot să crească durerile. Corpul se duce pe locurile care trebuiesc curățate destul de intens, care au anumite afecțiuni și în aceste momente o să apară dureri.

După ziua a treia, senzația de foame dispare. În acest moment, cum am menționat deja, sistemul digestiv intra in repaos.

Cand este momentul sa opresti postul cu apa min

Cum știi că este momentul să oprești postul cu apă?

După o anumită perioadă, în special cam după 30 de zile, începe să revină senzația de foame. În acest moment poți să îți dai seama că în mare parte corpul și-a terminat treaba. Alte semne pe care o sa le observi în momentul în care, să zicem că e pe final postul cu apă, ar fi creșterea pulsului la nivel normal, creșterea temperaturii la un nivel normal pentru că în timpul postului temperatura corpului este scăzută. Poate să ajungă undeva la 35 de grade. Pe toată perioada postului temperatura corpului, pulsul, sunt scăzute.

Un alt element care îți va spune că postul este pe final va fi faptul că respirația nu va mai fi mirositoare și limba va fi destul de curată. Cam astea sunt elementele principale care pot fi urmărite în timpul unui post cu apă.

În rest, este diferit de la fiecare persoană la alta pentru că, corpul nostru este diferit! Este important în aceste zile să ne odihnim mult, să încercăm să dormim, să încercăm să ne relaxăm foarte mult, să nu facem un efort prea mare, doar dacă este absolut necesar sau simți că poți să faci ceva, e ok, în rest nu are rost.

Asta în momentul în care alegi să ții un post cu apă de lungă durată. Chiar și așa, primele zile sunt (sau pot fi) destul de dificile. După ce dispare senzația de foame și revine nivelul de energie, putem spune că da, putem face plimbări mai lungi, care sunt destul de utile în întreg procesul, dar până nu te simți apt să faci acest lucru, nu are rost să te forțezi!

Dacă vrei să ții un post de lungă durată, este foarte indicat să îl ții sub supraveghere, sub o supraveghere strictă. Dacă vrei să începi un post cu apă de lungă durată poți să apelezi la medic să vezi ce părere are și ce anume îți recomandă.

Dacă îți poate sta la dispoziție cineva pe parcursul postului, care să intervină în momentul în care apare vreo chestie anormală. În mod normal fricile sunt cele care ne pun foarte multe piedici în timpul postului pentru că nu știm cum să reacționăm, nu suntem destul de familiarizați cu corpul nostru și, în general, când apar diferențe destul de evidente, ne speriem și în momentul ăsta, cea mai bună soluție este să încercăm să ne calmăm, să respirăm adânc și să fim atenți la ceea ce se întâmplă în corp.

Mai mult, despre postul cu apă…

Și cam atât pentru astăzi, este suficient. De asemenea, este foarte important pe parcursul postului să nu vorbim prea mult (să nu pierdem energie, ci să o folosim pentru transformare).

Eu am ales să vorbesc un pic în fiecare zi pentru că, consider că sunt persoane care o să beneficieze de pe urma acestor mici introspecții personale și nu numai. Așa că ne vom auzi mâine cu alte câteva informații.

Voi încerca mâine să vorbesc despre felul în care este perceput postul cu apă. O zi minunată să aveți!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *